מכון היצוא: הסכם שיתוף פעולה עם מרכז הסחר העולמי בדובאי
דף הבית » חדשות האתר » מכון היצוא: הסכם שיתוף פעולה עם מרכז הסחר העולמי בדובאי
ההסכם יאפשר הקמת ביתנים ישראלים בתערוכות הענק של העולם הערבי. שיתוף הפעולה כולל שותפות בכנסים בינ״ל ותערוכות ענק, חילופי משלחות וארגון משלחות של אנשי עסקים בין המדינות וכן תמיכה במימוש הזדמנויות עסקיות בשתי המדינות.
מכון היצוא חותם על הסכם עם אחד הארגונים המשמעותיים והמובילים באיחוד האמירויות – מרכז הסחר העולמי בדובאי DUBAI WORLD TRADE CENTRE. שיתוף הפעולה כולל שותפות בכנסים בינ״ל ותערוכות ענק, חילופי משלחות וארגון משלחות של אנשי עסקים בין המדינות וכן תמיכה במימוש הזדמנויות עסקיות בשתי המדינות.
ההסכם הינו תוצאת שיתוף פעולה בין מכון היצוא למשרדי הכלכלה והחוץ לקידום התעשייה הישראלית לאחר חתימת השלום עם איחוד האמירויות. מכון היצוא הינו אחראי על הביתנים הישראליים בתערוכות הבינלאומיות וכעת לראשונה גם במדינות המפרץ. ממכון היצוא נמסר כי הפוטנציאל העסקי של ההסכמים עם האמירויות נאמד בכ-500 מיליון דולר בשנה, בתחומי הטכנולוגיה, חקלאות, פודטק, סייבר, בריאות דיגיטלית ועוד.
מרכז הסחר העולמי בדובאי מארח ומארגן כמה מהאירועים והתערוכות מהגדולים והידועים ביותר בעולם, ואחראי על אירועים משמעותיים המשתרעים על פני תחומים מגוונים הכוללים טכנולוגיה, מזון, סייבר ולייף סטייל. הארגון הינו מרכז אסטרטגי אזורי לעסקים ופיננסים ומהווה יעד מוביל לכנסים בינלאומיים וירידים מסחריים. כמו כן, שייך הארגון למערכת התומכת בצמיחת עסקים ברחבי המזרח התיכון, צפון אפריקה ודרום אסיה (MENASA). ופועל רבות למען צמיחה והשקעה כלכלית לדובאי ולאיחוד האמירויות.
עבדאללה בין טוק אל מארי, שר הכלכלה של איחוד האמירויות אמר: ״החתימה ההיסטורית על הסכם אברהם פתחה דרכים חדשות לחיזוק שיתוף הפעולה והחליפין בין איחוד האמירויות לישראל. בנוסף היא יצרה מסגרת לפריחה של סחר דו-צדדי וקשרים כלכליים בין שתי המדינות. לשותפויות כמו זו שבין מרכז הסחר העולמי בדובאי לבין מכון היצוא הישראלי תהיה השפעה חיובית רחבת היקף, מכיוון שלא רק שתי המדינות יכולות להפיק תועלת, אלא גם אזור רחב יותר, בפרט באמצעות הזרמת השקעות וסחר פנימי, שיתוף פעולה מוגבר, שיתוף ידע וחדשנות רחבת היקף״.
לדברי הילאל סעיד אלמרי, העומד בראש מרכז הסחר העולמי של דובאי (DWTCA) ומחלקת התיירות והמסחר בדובאי: ״השותפות שלנו עם מכון היצוא הישראלי היא צעד משמעותי קדימה והיא מסמנת את תחילתם של יחסי מסחר ועסקים משמעותיים ארוכי טווח בין ישראל לאיחוד האמירויות. לנוכח התפתחות מהירה של סביבה גלובלית, אנו בטוחים כי שיתוף פעולה זה ייצור הזדמנויות גישה מיידיות ויוצאות דופן לשוק עבור עסקים ישראלים ועסקים של איחוד האמירויות המעוניינים להרחיב את טווח העסקים שלהם בשתי המדינות, עם השפעה כלכלית רחבה יותר ברחבי האזור״.
שר החוץ, גבי אשכנזי: ״משרד החוץ פעיל שנים רבות בתחום הכלכלי במפרץ בכלל ובאמירויות בפרט ואני מברך על צעד זה שנעשה בשיתוף פעולה עם מכון היצוא, ואשר יסייע לקידום הכלכלה הישראלית והאמירותית לטובת שני העמים. הפוטנציאל הכלכלי ביחסים הכלכליים עם האמירויות הוא עצום ולכן הנחתי להציב את קשרי הסחר כיעד מרכזי להסכמים בין ישראל לאמירויות״.
שר הכלכלה והתעשייה, עמיר פרץ: ״פירות השלום מתחילים להבשיל מהר מכפי שציפינו. ההסכם עם מרכז הסחר העולמי בדובאי הוא סנונית ראשונה לקראת הסכם סחר כולל שעתיד להיחתם במהלך השבועות הקרובים בין משרד הכלכלה והתעשייה הישראלי לבין הממשל האמירתי, שיכלול מגוון רחב של תחומים ועשוי להכניס מיליארדי דולרים למשק הישראלי. הסכמים אלו וההסכם הגדול שעתיד להיחתם בקרוב, הם הוכחה שדרך השלום ולא התנהלות חד צדדית, תצמיח את כל האזור בכלל ואת המשק הישראלי בפרט״.
אדיב ברוך, יו״ר מכון היצוא: ״השלום עם האמירויות מתממש במהירות. אנחנו חותמים על הסכמים שייצרו הזדמנויות עסקיות משמעותיות עבור התעשייה הישראלית ויסייעו לחבר חברות רבות משתי המדינות. מכון היצוא פועל יחד עם מנהל סחר חוץ במשרד הכלכלה ומשרד החוץ ליצירת הזדמנויות עסקיות עבור התעשייה הישראלית ואני בטוח שצעד היסטורי זה הינו צעד משמעותי עבור הכלכלה של מדינת ישראל״.
עוד מאמרים בנושא...
מדיניות התקינה בישראל
מדיניות התקינה הלאומית כוללת קביעת עדיפויות בתקינה, יזום כתיבת תקנים חדשים ורביזיות בתקנים הקיימים, הכרזה על תקנים כרשמיים או הסרת רשמיותם, תיאום בין-משרדי בנושאי תקינה
גופים בינלאומיים הפועלים בנושא סחר והיצף
בעולם פועלים גופים שונים העוסקים בנושא סחר הוגן ופועלים נגד היצף.
מהו יבוא אישי?
על-פי ההגדרה שבצו יבוא חופשי אם הוכח להנחת דעתו של מנהל רשות המיסים או סגנו שהטובין מיובאים לא באמצעות עוסק, לא לצרכי אספקה, ייצור או
האם קיימים דרישות או תנאים ביבוא?
משרד הכלכלה והתעשייה מעדכן ומתקן את צו יבוא חופשי ואת צו יצוא חופשי במטרה שיכללו את כל דרישות הרגולטוריות הטכניות שבחקיקה הרלוונטית.
אני רוצה לייבא מוצר, מה עלי לעשות?
באופן כללי היבוא לישראל הוא חופשי. כל אדם יכול לייבא מבלי רישיון יבואן או רישיון/אישור יבוא. עם זאת, חלק מהמוצרים מחייבים רישום יבואן ואישור או