הפרטת נמל חיפה
דף הבית » חדשות האתר » הפרטת נמל חיפה
ועדת הכספים דיווחה למנהל רשות החברות הממשלתיות, יעקב קוינט, כי היא מאשרת את הפרטת חברת נמל חיפה.
זאת לאחר ששלחה בדצמבר האחרון את נציגי נמל חיפה, רשות החברות ועיריית חיפה לדיונים מחודשים על מנת להגיע להסכמות.לאחר שוועדת הכספים עצרה את אישור הפרטת נמל חיפה בחודש דצמבר האחרון ושלחה את נציגי נמל חיפה, רשות החברות ועיריית חיפה לדיונים מחודשים על מנת להגיע להסכמות מסתמן כי ההפרטה בכל זאת תצא לדרך, וזאת הודות לאישורה של ועדת הכספים להליך ההפרטה שניתן אתמול.
ועדת הכספים דיווחה למנהל רשות החברות הממשלתיות, יעקב קוינט, כי היא מאשרת את הפרטת חברת נמל חיפה, וזאת שכן הבקשות לדיון מחדש – שהוגשו בדצמבר על ידי ח״כ משה גפני וח״כ אחמד טיבי – הוסרו.
על פי הדיווח, הפרטת נמל חיפה מאושרת החל מה-6 באפריל 2021.
נזכיר כי בדיון שנערך בוועדת הכספים בתחילת דצמבר שעבר השתתפה ראשת העיר חיפה, עינת קליש, אשר טענה כי רב הגלוי על הנסתר בפעילות הצפויה בשטח נמל חיפה – בייחוד בכל הקשור לנמל הדלקים והיקף פעילותו. לדבריה, חברת נמלי ישראל אינה משתפת איתה פעולה, אינה חולקת עמה מידע ופונה למועצה הארצית בניסיון לדלג ולעקוף את עיריית חיפה.
בסיכום אותו דיון, כאמור, החליט יו״ר ועדת הכספים, ח״כ משה גפני, כי על הצדדים לשבת ולהגיע להסכמות. גפני ציין אז כי ועדת הכספים לא תביא את ההחלטה לאישור כאשר קיימות מחלוקות כה גדולות בין הצדדים.
ועדת השרים לענייני הפרטה החליטה בינואר 2020 להפריט את נמל חיפה – החלטה אשר טעונה אישורה של ועדת הכספים של הכנסת.
עוד מאמרים בנושא...
משרד התחבורה: נחתמו כתבי ההסמכה של הנמלים החדשים
הקודם הבא כתבי ההסמכה יאפשרו תרגול והכנות של מתקני הנמל החדשים וקליטת מכולות ריקות לייצוא במטרה להקל על מצוקת האחסנה בנמלים.
מדיניות היבוא
מטרת המדיניות היא הקלה משמעותית בתהליכי היבוא והפחתת עלויות היבוא בפרט, ויוקר המחיה ככלל.
האם הייבוא המקביל מחטיא את מטרתו?
אין ספק כי ייבוא מקביל עשוי להיות אמצעי לקידום התחרות וזירוזה, והפחתת המחיר לצרכן הסופי היא צעד חשוב וראשון במעלה.
מבצע מיוחד – חברת “יחדיו” נרתמת גם כן למלחמה בקרונה
החברה ביצעה יבוא של מגוון מוצרים עבור בתי חולים, מוסדות וחברות מסחריות.
מכון היצוא: הסכם שיתוף פעולה עם מרכז הסחר העולמי בדובאי
ההסכם יאפשר הקמת ביתנים ישראלים בתערוכות הענק של העולם הערבי. שיתוף הפעולה כולל שותפות בכנסים בינ״ל ותערוכות ענק, חילופי משלחות וארגון משלחות של אנשי עסקים