נמל אשדוד: שיא בשינוע מכולות ברבעון השלישי
דף הבית » חדשות האתר » נמל אשדוד: שיא בשינוע מכולות ברבעון השלישי
חברת נמל אשדוד מציגה ביצועים תפעוליים חזקים ברבעון השלישי עם שינוע של 425 אלף TEU.
חברת נמל אשדוד מדווחת על מעבר לרווח נקי של 18.7 מיליון שקלים בתשעת החודשים הראשונים של השנה, זאת לעומת הפסד נקי של 7.6 מיליון שקל במחצית הראשונה של השנה.
הכנסות החברה בתשעת החודשים הראשונים הסתכמו בכ-770 מיליון שקל והרווח התפעולי הסתכם בכ-40.6 מיליון שקל. ברבעון השלישי הכנסות החברה הסתכמו בכ-261 מיליון שקל ואילו הרווח הנקי הסתכם בכ-26 מיליון שקל.
בנוסף, ברבעון השלישי רשמה החברה שיא תפעולי בשינוע המכולות בנמל: חודש השיא היה אוגוסט השנה, במהלכו שונעו 90,300 יחידות (145,000 TEU). ברבעון השלישי של 2020 נרשם שיא כל הזמנים כאשר שונעו מעל ל-262,000 מכולות (424,759 TEU) לעומת כ-409,546 TEU ברבעון המקביל אשתקד – עלייה של 3.7%.
אורנה הוזמן-בכור, יו״ר נמל אשדוד התייחסה לתוצאות הדוחות הכספיים ואמרה: ״על אף התקופה המאתגרת במשק, לרבות השפעת הסגרים, ועבודה בתנאים של ריחוק חברתי, אנו מצליחים להראות מגמה חיובית חזקה. ברבעון השלישי חזרנו להרוויח ואנו מציגים מעבר לרווח נקי חזק. אנו בהחלט מעודדים מהביצועים של פעילות הנמל בהינתן האתגרים המורכבים. עם זאת, הנגיף עדיין מציב בפני כולנו עתיד עם אי וודאות, המתבטאת היטב בפעילות הגלובאלית של התעשייה שלנו. יש להדגיש כי במקביל לכל זאת, אנו ממשיכים להיערך בכל הכוח לפתיחת התחרות בשנה הבאה על מנת להגיע מוכנים בכל היבט״.
עוד מאמרים בנושא...
מדיניות התקינה בישראל
מדיניות התקינה הלאומית כוללת קביעת עדיפויות בתקינה, יזום כתיבת תקנים חדשים ורביזיות בתקנים הקיימים, הכרזה על תקנים כרשמיים או הסרת רשמיותם, תיאום בין-משרדי בנושאי תקינה
גופים בינלאומיים הפועלים בנושא סחר והיצף
בעולם פועלים גופים שונים העוסקים בנושא סחר הוגן ופועלים נגד היצף.
מהו יבוא אישי?
על-פי ההגדרה שבצו יבוא חופשי אם הוכח להנחת דעתו של מנהל רשות המיסים או סגנו שהטובין מיובאים לא באמצעות עוסק, לא לצרכי אספקה, ייצור או
האם קיימים דרישות או תנאים ביבוא?
משרד הכלכלה והתעשייה מעדכן ומתקן את צו יבוא חופשי ואת צו יצוא חופשי במטרה שיכללו את כל דרישות הרגולטוריות הטכניות שבחקיקה הרלוונטית.
אני רוצה לייבא מוצר, מה עלי לעשות?
באופן כללי היבוא לישראל הוא חופשי. כל אדם יכול לייבא מבלי רישיון יבואן או רישיון/אישור יבוא. עם זאת, חלק מהמוצרים מחייבים רישום יבואן ואישור או