הסכמות בנמל חיפה: פיילוט ״פול הגוררים״ יימשך במוצ״ש
בעקבות השיבושים בעבודת נמל חיפה שהחלו ביום שני בבוקר הגיעו הבוקר (ג׳) נציגי הנהלת נמל חיפה ונציגי ההסתדרות להסכמות, וזאת בעקבות דיון שהתקיים בבית הדין האזורי לעבודה בחיפה. ההסכמות שהתקבלו בין מנכ״ל חברת נמל חיפה מנדי זלצמן ומר ויס, נציג ההסתדרות, קיבלו תוקף של פסק דין.
על פי הסיכום, מהיום עד יום ראשון, 28 ביוני, משמרת א׳ (לא כולל) לא יופעל הפול בנמל חיפה. הזמן יוקדש לחילופי תחשיבים והסברים הדדיים בניסיון להבין את הסוגיות שכביכול במחלוקת. מיום ראשון, 28 ביוני ועד מוצ״ש, 4 ביולי, יופעל הפול בכל הנמל, בכל הרציפים, כולל הרכבת, בעוצמה מלאה, קרי בין 6 ל-4 גוררים על פי הצורך.
עוד סוכם כי למהלך זה ייעשה בשיתוף הפעולה המלא של העובדים, נציגיהם וההסתדרות.
עוד סוכם כי מיום ראשון, 5 ביולי ועד יום שלישי, 7 ביולי, הנהלת הנמל תלמד את נושא מספר הגוררים האופטימלי להמשך הפיילוט. הפיילוט יתחדש ב-8 ביולי, משמרת א׳, כאשר שני הצדדים יפנו לפרופ׳ זמיר לבחינת אפשרות לקיום הבוררות בתקווה שהצדדים יגיעו להסכמות מבלי צורך בבוררות.
נזכיר כי אתמול פנתה חברת נמל חיפה בבקשה בהולה למתן סעדים אירעיים וזמניים במסגרת סכסוך קיבוצי. בבקשתה ציינה חברת נמל חיפה כי ועד עובדי טרנספורט פתח, ״מהרגע להרגע״, ללא הודעה מוקדמת ומבלי שהוכרז סכסוך עבודה כדין, בצעדים ארגוניים בלתי חוקיים וחריפים הכוללים השבתה מוחלטת של כל הגוררים ששובצו לעבודה במסגרת פיילוט ״פול גוררים״ – כ-12 גוררים (שתי ״ידיים). לטענת חברת הנמל בבקשה, ״העיצומים נועדו הן לחבל בביצוע הפיילוט והן לפגוע בעבודה השוטפת בנמל״ והסיבה היא התנגדותם בשל נציגות העובדים לקיים את הפיילוט בניגוד מוחלט להוראות הסכם ההתייעלות, ובפרט סעיף 6.2 להסכם זה, אשר נחתם ואושרר סופית כחלק מהסכם הרפורמה הכולל ב-26 בינואר האחרון. כמו כן מציינת חברת הנמל כי במסגרת ההסכם הוסדר מנגנון בירור מחלוקות וכי הצדדים ניסו להסכים על זהותו של בורר שיכריע במחלוקת בין הצדדים בנוגע לאופן יישום פיילוט הגוררים אלא שנציגות העובדים ״גררה רגליים״ באופן מופגן במתן מענה להצעות הנמל בנדון.
מחברת נמל חיפה נמסר כי צעדים ארגוניים אלו גרמו נזק משמעותי לנמל ובפרט בטיפול באניית MSC Edith שלא נפרקה אתמול החל משעות הבוקר.
נציין כי מטרת הפיילוט ״פול גוררים״ הינה התייעלות העבודה והגדלת התפוקות ביחס למתכונת עבודה שאינה ״פול״. הכוונה ב״פול״ היא שבמקום שצוות הגוררים יוצמד רק למנוף אחד בךבד, כפי שקורה היום בפועל, הגוררים יצוותו לפי הצורך, כל פעם למנוף פנוי או למשימה אחרת בכדי לייעל את העבודה״.
עוד מאמרים

מהפכת האסדרה בנמלים יוצאת לדרך: פתיחת התחרות והפחתת יוקר המחיה
מבוא במעמד ראש הממשלה בנימין נתניהו, שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, מירי רגב, שר האוצר בצלאל אל סמוטריץ׳, השר לשת״פ אזורי דודי אמסלם, נחתמה היום רפורמה משמעותית בנמלי הים של ישראל שתאפשר את שיפור השירות בנמלים, הגברת קצב הטיפול בסחורות, חיזוק הכלכלה והורדת יוקר המחיה לכלל אזרחי ישראל מהפכת האסדרה בנמלים יוצאת לדרך; פתיחת התחרות תוביל להפחתה משמעותית ביוקר המחיה במעמד ראש הממשלה בנימין נתניהו, שרת

מלחמת הסחר בין ארה”ב לסין עולה מדרגה
מבוא מלחמת הסחר בין ארה”ב לסין עולה מדרגה – והיא לא עוצרת בגבולות אסיה. בחודשים האחרונים, ממשלת ארצות־הברית החלה להטיל מכס אחיד של 17% על כלל היבוא, כחלק ממאמץ לחזק את התעשייה המקומית ולצמצם את התלות הכלכלית בסין. ההחלטה, שמוצגת כתגובה למדיניות הסחר האגרסיבית של בייג׳ינג, נושאת השלכות רוחב על שותפות סחר כמו ישראל – גם אם היא לא צד ישיר בעימות. בעוד שסין וארה”ב

שיעור חדש בסחר: מה עושים כשארה״ב מטילה 17% מכס על היצוא שלך?
מבוא ה־5 באפריל 2025 נכנס להיסטוריה הכלכלית כיום שבו ארצות‑הברית הטילה מכס בסיסי של 17% על כל טובין מיובאים – צעד חד‑צדדי שמטלטל את שרשראות האספקה הגלובליות ומשנה את כללי המשחק ליצואנים ישראלים. ההחלטה, שהוצגה כחלק ממהלך “הוגן והדדי” לשיקום התעשייה האמריקאית, נושאת בחובה השלכות על תמחור, לוגיסטיקה, ניהול סיכונים ואפילו על יחסי העבודה עם לקוחות מעבר לים. הבשורה המרה מתווספת למסגרת מכסים ענפיים קיימים – למשל 25%

המדריך המלא לשינוע מטענים בינלאומי: אווירי, ימי ויבשתי – יתרונות וחסרונות
שינוע מטענים בינלאומי הוא עולם מורכב, רחב היקף ומשמעותי עבור עסקים, ארגונים ואנשים פרטיים המעוניינים להעביר סחורות ממדינה למדינה. בין אם מדובר ברכישת מלאי גדול של מוצרים לאתר מסחר אלקטרוני, משלוחים תעשייתיים רחבי היקף או אפילו העברת חפצים אישיים בעת מעבר לחו”ל – כולנו מתמודדים עם הצורך לבחור את אופן השינוע האידיאלי. הבחירה בין שינוע אווירי, ימי או יבשתי היא לא רק עניין של מחיר