עם התפתחות עידן האינטרנט, סחר בינלאומי הפך לאחד ממקורות ההכנסה החשובים והמניבים ביותר במדינות מפותחות. בישראל לבדה, כ-50 אחוז מהתמ״ג מופנה לסחר בינלאומי.
סחר בינלאומי ככלי מרכזי בשוק העולמי
עם התפתחות עידן האינטרנט, סחר בינלאומי הפך לאחד ממקורות ההכנסה החשובים והמניבים ביותר במדינות מפותחות. בישראל לבדה, כ-50 אחוז מהתמ״ג מופנה לסחר בינלאומי.
הסכמי סחר בינלאומיים נועדו לעודד יבוא ויצוא בין מדינות ולהוריד את החסמים להעברה של סחורה ושירותים בין מדינות החברות בהסכם. מהלכים אלה נועדו לעודד ולהמריץ את הכלכלה העולמית.
מהם הסכמי סחר בינלאומיים?
הסכמי סחר בינלאומיים משמעותם הסכמים אשר נחתמים בין מדינות לגבי יבוא ויצוא הדדיים. הסכמים אלה מעניקים יתרון לתוצרים ושירותים אשר הם תחום ההתמחות של אותה מדינה והם מוצאים באופן אקסקלוסיבי כחלק מהסכם הסחר הבינלאומי. כך שאם למדינה מסויימת משתלם לייצר מוצרים אשר מדינה אחרת מתקשה לייצר, ההסכם ביניהם מאפשר לכל אחת מהמדינות להרוויח לפי היתרון היחסי שלה. יתרון זה מונכח, בין היתר, דרך הנחות במכס לאותם מוצרים.
הסכמי סחר בינלאומי כדרך להפעיל רגולציה על יבוא ויצוא
כאשר מתקיימת עסקת סחר בינלאומי, היא מתרחשת בין מספר גורמים אשר נמצאים במדינות שונות, דוברים שפות שונות ועונים לרגולציות שונות וחוקים שונים. מכיוון שסחר בינלאומי דורש אחידות, קיימים הסכמים וחוקים אשר תפקידם לוודא שהסחר הבינלאומי עומד בקריטריונים של כל מדינה ומדינה. לשכת המסחר הבינלאומית, ה- ICC, פרסמה מדריך מפורט המכונה ״מונחי סחר בינלאומי״, כדי לאחד את המונחים ולמנוע אי בהירות ככל האפשר לגבי סחר בין מדינות. בכל הגשה של מסמך המתייחס להסכמי סחר בינלאומיים, יש לוודא כי הפרטים במסמך עומדים בכל הקריטריונים של הסכמי הסחר הבינלאומיים ומשתמשים באופן נכון במונחי סחר בינלאומיים.
סחר בינלאומי בישראל
ישראל משחקת כיום תפקיד משמעותי בסחר הבינלאומי. בעבר, הייצוא המרכזי היה פירות הדר. כיום, ישראל מהווה מעצמה של יצוא ייחודי של טכנולוגיות הייטק, תרופות, יצוא תעשייתי, יצוא חקלאי, יצוא בטחוני ועוד, בהיקף של מליארדי דולרים כל שנה. כאשר נכנס שחקן חדש מהשוק הישראלי למגרש הסחר הבינלאומי, חשוב שיעשה זאת עם ליווי נכון, מקיף ומקצועי. סחר בינלאומי דורש הכרות עם ההסכמים השונים, המגבלות והאפשרויות הרבות העומדות בפני כל יצרן ישראלי כאשר הוא פונה לשוק הבינלאומי.
עוד מאמרים
הסתיים תהליך המשא ומתן להסכם אזור סחר חופשי עם וייטנאם
מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה סיים את המו”מ על הסכם אזור סחר חופשי עם וייטנאם. ההסכם צפוי לשפר את כושר התחרות של היצואנים הישראלים
הונג קונג – גשר בין מזרח למערב
בזכות מיקומה הסטרטגי, שילוב הייחודי בין תרבויות סינית ומערבית, והתנהה האוטונומית החלקית תחת עיקרון “מדינה אחת – שתי שיטות”, הונג קונג הפכה למרכז לעסקים וסחר
הסכם סחר חדש בין ישראל ווייטנאם
הסכם הסחר החופשי שנחתם בין ישראל לווייטנאם, ייכנס במהלך חודש נובמבר ויביא להקלות מכס נרחבות על מוצרים מיובאים ומיוצאים בשתי המדינות. שר הכלכלה והתעשייה, ניר
סחר חוץ ישראל – סקירה
מבוא לסחר חוץ בישראל סחר החוץ של ישראל מהווה מרכיב מרכזי בכלכלה הישראלית, ומשפיע על צמיחתה, פיתוחה הטכנולוגי, ועל מעמדה בזירה הגלובלית. היכולת של ישראל