חדשות האתר

מהפכת האסדרה בנמלים יוצאת לדרך: פתיחת התחרות והפחתת יוקר המחיה

מבוא במעמד ראש הממשלה בנימין נתניהו, שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, מירי רגב, שר האוצר בצלאל אל סמוטריץ׳,...
08 April 2025
מאמרים חדשים
קטגוריות

שדרוג מאמרים:
עדכון, חידוש ושיפור תוכן למאמרים קיימים

כיצד בינה מלאכותית תסייע לשילוח הבינלאומי

תארו לעצמכם עולם שבו ספינות מנווטות בדיוק של מכונה משומנת היטב, שבו כל החלטה מותאמת ליעילות וקיימות. זה לא רק חלום אלא מציאות מוחשית על סף הגשמה, הכל הודות לשילוב פורץ הדרך של בינה מלאכותית בתחום השילוח הבינלאומי.

כשאנו מתעמקים בתחום הכובש של עתיד השילוח הבינלאומי, אי אפשר שלא להתפעל מהפוטנציאל שיש לבינה מלאכותית בתפיסה הדיגיטלית שלה.

עצם המחשבה על ספינות מטען עצומות שגולשות על פני הים, מונחות על ידי אלגוריתמים שמסתגלים ולומדים כל הזמן, מעלה חזון של יעילות ואמינות שאין שני לה.

עם הכוח של בינה מלאכותית, כל היבט של תהליך המשלוח – מתכנון מסלול ועד תזמון תחזוקה – עומד לעבור מטמורפוזה עמוקה, מה שמכניסה לעידן של פעולות חלקות וביצועים מיטביים.

המיזוג של כושר ההמצאה האנושי עם היכולות הבלתי מוגבלות של בינה מלאכותית מוכן להגדיר מחדש את המרקם של הספנות הבינלאומית, להפליג לעבר אופק שבו לחדשנות אין גבולות.

שיפור ניווט כלי שיט באמצעות טכנולוגיית AI

אחת ההתקדמות המשמעותיות ביותר בתחום השילוח הבינלאומי הוא השילוב של טכנולוגיית בינה מלאכותית (AI) לשיפור ניווט כלי השיט. באופן מסורתי, ניווט אוניות נשען במידה רבה על מומחיות אנושית וחישובים ידניים. עם זאת, עם הופעת הבינה המלאכותית, כלי שיט יכולים כעת לנווט בצורה יעילה ומדויקת יותר.

מערכות ניווט המופעלות על ידי בינה מלאכותית מנצלות מקורות נתונים שונים, כגון תנאי מזג אוויר, זרמי ים ומידע תנועה בזמן אמת, כדי לקבל החלטות מושכלות. מערכות אלו יכולות לנתח כמויות אדירות של נתונים בזמן אמת ולספק המלצות למסלולים אופטימליים, תוך התחשבות בגורמים כמו יעילות דלק ובטיחות.

על ידי מינוף טכנולוגיית בינה מלאכותית, ספינות יכולות להימנע מסכנות פוטנציאליות כמו מזג אוויר קשה או אזורים צפופים. זה לא רק מבטיח את בטיחות הצוות והמטען אלא גם ממזער עיכובים ומפחית את צריכת הדלק. בנוסף, מערכות ניווט המופעלות על ידי בינה מלאכותית לומדות ללא הרף מניסיון העבר ומתאימות את האלגוריתמים שלהן כדי לשפר את תכנון המסלול העתידי.

היישום של AI בניווט בכלי שיט כבר הראה תוצאות מבטיחות. חברות שילוח שאימצו טכנולוגיה זו דיווחו על שיפורים משמעותיים ביעילות ובחיסכון בעלויות. עם בינה מלאכותית בראש, כלי השיט יכולים לנווט בצורה מדויקת יותר ולמטב את המסלולים שלהם עבור זמן וצריכת דלק.

מהפכה בניהול מטענים ולוגיסטיקה

תחום נוסף שבו הבינה המלאכותית מחוללת מהפכה בשילוח הבינלאומי הוא ניהול מטענים ולוגיסטיקה. התהליך המורכב של ניהול מטענים כולל משימות רבות כמו פעולות טעינה/פריקה, ניהול מלאי, תיעוד, שחרור ממכס ומעקב.

מערכות המופעלות על ידי בינה מלאכותית יכולות לייעל את התהליכים הללו על ידי אוטומציה של משימות שחוזרות על עצמן ומתן תובנות בזמן אמת לגבי מצב המטען. לדוגמה, טכנולוגיית ראייה ממוחשבת בשילוב עם אלגוריתמים של למידת מכונה יכולה לזהות במדויק מכולות במהלך פעולות טעינה/פריקה ללא התערבות אנושית.

זה לא רק מזרז את התהליך אלא גם מפחית שגיאות שעלולות להוביל לעיכובים או משלוחים שלא במקומם. יתר על כן, בינה מלאכותית יכולה לנתח נתונים היסטוריים כדי לחזות דפוסי ביקוש ולייעל את ניהול המלאי, תוך הבטחה שכמות המטען הנכונה זמינה בזמן הנכון.

בנוסף, מערכות מעקב המופעלות על ידי בינה מלאכותית מאפשרות ניטור בזמן אמת של המטען לאורך דרכו. זה משפר את השקיפות ומאפשר לבעלי עניין לעקוב אחר המיקום, המצב וזמן ההגעה המשוער של המשלוחים שלהם. נראות כזו היא חיונית ליעילות שרשרת האספקה ולשביעות רצון הלקוחות.

ייעול תכנון מסלול ליעילות וקיימות

תכנון המסלול ממלא תפקיד חיוני בשילוח בינלאומי מכיוון שהוא משפיע ישירות על צריכת הדלק, הפליטות והיעילות התפעולית הכוללת. באופן מסורתי, תכנון המסלול כלל חישובים ידניים המבוססים על נתונים היסטוריים ותחזיות מזג אוויר.

עם זאת, עם טכנולוגיית AI, תכנון המסלול הופך מדויק ויעיל יותר. מערכות המופעלות על ידי בינה מלאכותית יכולות לנתח כמויות עצומות של נתונים ממקורות שונים כגון דפוסי מזג אוויר, זרמי ים, נתוני ביצועי כלי שיט ומידע תנועה כדי לזהות את המסלולים האופטימליים ביותר.

על ידי התחשבות בגורמים כמו צריכת דלק, יעדי הפחתת פליטות ומגבלות זמן, אלגוריתמי בינה מלאכותית יכולים להציע מסלולים שממזערים עלויות תוך הבטחת קיימות. אלגוריתמים אלה לומדים ללא הרף מהפלגות קודמות כדי לשפר את ההמלצות שלהם לאורך זמן.

השילוב של AI בתכנון המסלול לא רק מפחית את צריכת הדלק אלא גם מפחית את פליטת גזי החממה. זה מתיישב עם המאמצים העולמיים לשימור הסביבה בתעשיית הספנות.

שיפור אמצעי בטיחות ואבטחה בשילוח בינלאומי

בטיחות ואבטחה הם חשיבות עליונה בשילוח בינלאומי. השילוב של טכנולוגיית AI שיפר משמעותית את אמצעי הבטיחות על ידי מתן ניטור בזמן אמת ומערכות אזהרה מוקדמת.

מערכות מעקב המופעלות על ידי בינה מלאכותית המצוידות בניתוח וידאו מתקדם יכולות לזהות איומי אבטחה פוטנציאליים, כגון גישה לא מורשית או פעילויות חשודות, הן על גבי כלי השיט והן במתקני נמל. מערכות אלו יכולות להזהיר את אנשי האבטחה בזמן אמת, ולאפשר להם לנקוט בפעולה מיידית.

מבחינת בטיחות, טכנולוגיית AI ממלאת תפקיד מכריע בהימנעות מהתנגשות. כלי שיט המצוידים במערכות זיהוי התנגשות המופעלות על ידי AI יכולות לנתח נתונים ממכ”ם, AIS (מערכת זיהוי אוטומטית) וחיישנים אחרים כדי לזהות סיכוני התנגשות פוטנציאליים.

אם מזוהה התנגשות פוטנציאלית, מערכות אלו יכולות להפעיל אוטומטית אזעקות או להציע תמרוני התחמקות כדי למנוע תאונות. טכנולוגיה זו לא רק מגנה על חיים אלא גם מפחיתה את הסיכון לנזק סביבתי הנגרם מתאונות ימיות.

הגדרה מחדש של נראות שרשרת האספקה באמצעות בינה מלאכותית

נראות שרשרת האספקה חיונית לפעילות לוגיסטית יעילה בשילוח בינלאומי. טכנולוגיית AI מציעה פתרונות מתקדמים המשפרים את הנראות בכל שרשרת האספקה.

על ידי שילוב נתונים ממקורות שונים כגון מכשירי מעקב GPS, תגי RFID וחיישני IoT, מערכות המופעלות על ידי AI מספקות תובנות בזמן אמת לגבי המיקום והמצב של המשלוחים. זה מאפשר לבעלי עניין לעקוב אחר התקדמות המטען שלהם, לצפות עיכובים ולקבל החלטות מושכלות.

אלגוריתמי AI יכולים גם לנתח נתונים היסטוריים כדי לזהות דפוסים ולייעל תהליכי שרשרת אספקה. לדוגמה, הם יכולים לחזות צווארי בקבוק פוטנציאליים ברשת התחבורה או להציע דרכים חלופיות כדי למנוע עומס.

נראות משופרת של שרשרת האספקה באמצעות טכנולוגיית AI משפרת את היעילות התפעולית, מפחיתה עלויות ומשפרת את שביעות רצון הלקוחות. בעלי עניין יכולים לטפל באופן יזום בבעיות ולקבל החלטות מונחות נתונים כדי לייעל את ביצועי שרשרת האספקה שלהם.

שיטות משלוח בר קיימא: תפקידה של בינה מלאכותית בשימור הסביבה

תעשיית הספנות נתונה בלחץ גובר לצמצם את השפעתה הסביבתית. טכנולוגיית בינה מלאכותית משחקת תפקיד מכריע בפיתוח שיטות שילוח בנות קיימא המתאימות ליעדי שימור הסביבה העולמיים.

מערכות המונעות בינה מלאכותית יכולות לייעל את פעולות כלי השיט כדי למזער את צריכת הדלק והפליטות. על ידי ניתוח גורמים שונים כמו תנאי מזג האוויר, זרמי ים, נתוני ביצועי כלי שיט ויכולת מטען, אלגוריתמי בינה מלאכותית יכולים להציע את הנתיבים והמהירויות החסכוניות ביותר בדלק.

יתר על כן, טכנולוגיית AI מאפשרת שילוב של מקורות אנרגיה מתחדשים בפעילות כלי השיט. לדוגמה, ניתן לפרוס פאנלים סולאריים או טורבינות רוח על ספינות להפקת אנרגיה נקייה המשלימה מערכות הנעה מסורתיות.

בנוסף להפחתת הפליטות במהלך הפעילות, מערכות המופעלות על ידי בינה מלאכותית מאפשרות גם ניהול יעיל של פסולת על גבי כלי השיט. על ידי ניתוח נתונים על שיעורי ייצור פסולת ואפשרויות סילוק זמינות, מערכות אלו יכולות לייעל את תהליכי הטיפול בפסולת תוך הבטחת עמידה בתקנות איכות הסביבה.

התגברות על אתגרים וחסמים לאימוץ בינה מלאכותית בתעשיית הספנות

אימוץ הבינה המלאכותית בענף הספנות אינו חף מאתגרים. עם זאת, על ידי התמודדות חזיתית עם האתגרים הללו, חברות ספנות יכולות לנצל את מלוא הפוטנציאל של טכנולוגיית AI.

אתגר משמעותי אחד הוא השילוב של מערכות AI עם תשתית קיימות וטכנולוגיות מדור קודם. חברות ספנות צריכות להשקיע בפתרונות חומרה ותוכנה תואמים המאפשרים אינטגרציה חלקה בין מערכות בינה מלאכותית ומערכות משולבות או יבשתיות.

אתגר נוסף הוא הזמינות והאיכות של הנתונים. אלגוריתמי בינה מלאכותית מסתמכים על כמויות אדירות של נתונים באיכות גבוהה כדי לבצע תחזיות והמלצות מדויקות. חברות ספנות צריכות להבטיח שיש להן גישה למקורות נתונים אמינים וליישם תהליכי איסוף וניהול נתונים חזקים.

יתר על כן, ייתכנו חששות לגבי ההשלכות האתיות של AI בתהליכי קבלת החלטות. זה חיוני לחברות ספנות להקים מסגרות ממשל שקופות המטפלות בנושאים כמו הטיה, אחריות ופרטיות.

לבסוף, תיתכן התנגדות מצד העובדים עקב חשש מעקירת עבודה. עם זאת, חיוני לתקשר את היתרונות של טכנולוגיית בינה מלאכותית במונחים של יעילות מוגברת, בטיחות והעשרה בעבודה במקום החלפה.

ההשפעה הכלכלית של בינה מלאכותית על שילוח בינלאומי

לשילוב של בינה מלאכותית בספנות בינלאומית יש השלכות כלכליות משמעותיות. על ידי שיפור היעילות התפעולית, הפחתת עלויות ושיפור אמצעי הבטיחות, טכנולוגיית AI יכולה להניע את הצמיחה הכלכלית בתעשייה.

תכנון מסלול יעיל המופעל על ידי אלגוריתמי בינה מלאכותית מפחית את צריכת הדלק ואת עלויות התפעול עבור חברות השילוח. הדבר מתורגם לחיסכון בעלויות שניתן להעביר ללקוחות או להשקיע מחדש בהתקדמות טכנולוגית נוספת.

תחזוקה חזויה המתאפשרת על ידי טכנולוגיית AI ממזערת תקלות בציוד ומפחיתה את זמן ההשבתה. זה מבטיח שכלי שיט פועלים ברמות ביצועים אופטימליות, תוך מיקסום הפרודוקטיביות ויצירת הכנסות עבור חברות הספנות.

נראות משופרת של שרשרת האספקה באמצעות מערכות המופעלות על ידי בינה מלאכותית משפרת את ניהול המלאי ומפחיתה מצבי מלאי או עודף מלאי. זה מוביל לחיסכון בעלויות על ידי מזעור עלויות האחסון תוך הבטחת אספקה בזמן של סחורה.

ההשפעה הכלכלית חורגת מעבר לחברות שילוח בודדות. אימוץ טכנולוגיית AI יוצר הזדמנויות עבור ספקי טכנולוגיה המתמחים בפתרונות ימיים. זה גם ממריץ יצירת מקומות עבודה בתחומים כמו ניתוח נתונים, שילוב מערכות ושירותי תחזוקה.

לסיכום

השילוב של בינה מלאכותית בספנות בינלאומית מייצג שינוי פרדיגמה בתעשייה. על ידי ניצול הכוח של AI, חברות ספנות יכולות לפתוח רמות חסרות תקדים של יעילות, בטיחות וקיימות.

משיפור הניווט בכלי השיט ועד למהפכה בניהול המטען והלוגיסטיקה, טכנולוגיית הבינה המלאכותית מציעה פתרונות טרנספורמטיביים המייעלים כל היבט של תהליך המשלוח. הוא מאפשר תכנון מסלול יעיל, תחזוקה חזויה, אמצעי בטיחות משופרים ונראות שרשרת האספקה.

יתר על כן, טכנולוגיית בינה מלאכותית ממלאת תפקיד מכריע בפיתוח שיטות שילוח בנות קיימא המתאימות למטרות שימור הסביבה העולמיות. על ידי הפחתת צריכת הדלק והפליטות ומיטוב תהליכי ניהול הפסולת, AI תורם לעתיד ירוק יותר עבור שילוח בינלאומי.

בעוד שיש אתגרים להתגבר באימוץ טכנולוגיית AI, היתרונות הכלכליים אינם ניתנים להכחשה. יעילות תפעולית משופרת, חיסכון בעלויות ויצירת מקומות עבודה הם רק חלק מההשפעות החיוביות ש-AI מביאה לתעשייה.

כאשר אנו מאמצים את העתיד המופעל על ידי בינה מלאכותית של הסחר הימי העולמי, חיוני לחברות ספנות להשקיע במחקר ופיתוח, שדרוגי תשתיות והכשרת עובדים. על ידי כך, הם יכולים למקם את עצמם בחזית החדשנות ולהישאר תחרותיים בתעשייה המתפתחת ללא הרף.

אולי יעניין אותך גם...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2025/04/נמל-חיפה.png
מהפכת האסדרה בנמלים יוצאת לדרך: פתיחת התחרות והפחתת יוקר המחיה

מבוא במעמד ראש הממשלה בנימין נתניהו, שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, מירי רגב, שר האוצר בצלאל אל סמוטריץ׳, השר לשת״פ אזורי דודי אמסלם, נחתמה היום רפורמה משמעותית בנמלי הים של ישראל שתאפשר את שיפור השירות...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2025/04/סין-ארצות-הברית.png
מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין עולה מדרגה

מבוא מלחמת הסחר בין ארה”ב לסין עולה מדרגה – והיא לא עוצרת בגבולות אסיה. בחודשים האחרונים, ממשלת ארצות־הברית החלה להטיל מכס אחיד של 17% על כלל היבוא, כחלק ממאמץ לחזק את התעשייה המקומית ולצמצם את התלות...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2025/04/עיצוב-ללא-שם-6.png
שיעור חדש בסחר: מה עושים כשארה״ב מטילה 17% מכס על היצוא שלך?

מבוא ה־5 באפריל 2025 נכנס להיסטוריה הכלכלית כיום שבו ארצות‑הברית הטילה מכס בסיסי של 17% על כל טובין מיובאים – צעד חד‑צדדי שמטלטל את שרשראות האספקה הגלובליות ומשנה את כללי המשחק ליצואנים ישראלים. ההחלטה,...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2025/04/המדריך-המלא-לשינוע-מטענים-בינלאומי.png
המדריך המלא לשינוע מטענים בינלאומי: אווירי, ימי ויבשתי – יתרונות וחסרונות

שינוע מטענים בינלאומי הוא עולם מורכב, רחב היקף ומשמעותי עבור עסקים, ארגונים ואנשים פרטיים המעוניינים להעביר סחורות ממדינה למדינה. בין אם מדובר ברכישת מלאי גדול של מוצרים לאתר מסחר אלקטרוני, משלוחים תעשייתיים...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2025/04/קרגו.png
אתגרי היבוא לישראל: רגולציה, מכסים ותחרות בשוק המקומי

מבוא: יבוא של סחורות לישראל מהווה מרכיב חשוב בכלכלה המקומית וממלא תפקיד משמעותי באספקת מוצרים מגוונים לצרכן הישראלי. למרות שהתחום מספק הזדמנויות רבות לפיתוח עסקי, קיימים לא מעט אתגרים מורכבים בדרך אל השוק...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2025/04/עיצוב-ללא-שם-4.png
ביטול מכסים על ייבוא מארה"ב: צעד לחיזוק הכלכלה והפחתת יוקר המחיה​

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ’, חתם אתמול (שלישי) על צו המבטל את כל המכסים על ייבוא מוצרי חקלאות מארצות הברית. המהלך, שבוצע בתיאום עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, נועד לחזק את הקשרים הכלכליים עם ארה”ב...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2020/01/יצוא-מכולות-–-מידע-חשוב-scaled.jpg
יצוא יבוא מכולות – מידע חשוב

מבוא שוק הסחר הבינלאומי נשען באופן משמעותי על מכולות – תיבות ענק ממתכת המאפשרות העברה בטוחה ויעילה של מטענים ברחבי העולם. כאשר מדברים על יצוא סחורות בהיקפים גדולים, יצוא מכולות הוא לרוב הדרך המועדפת. בזכות...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2025/03/מלכודות-נפוצות-ביבוא-–-איך-להימנע-מהפתעות-במכס.png
מלכודות נפוצות ביבוא – איך להימנע מהפתעות במכס?

עולם היבוא הוא אחד התחומים המעניינים והדינמיים ביותר בכלכלה הגלובלית. ככל שהעולם נעשה מחובר יותר והטכנולוגיה מאפשרת גישה ישירה לספקים מכל קצה של הגלובוס, כך גדל הפיתוי (וההזדמנות) לייבא סחורות ממדינות...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2025/03/איך-להוזיל-עלויות-במשלוחים-בינלאומיים-בלי-לעבור-על-החוק.png
איך להוזיל עלויות במשלוחים בינלאומיים בלי לעבור על החוק

בעידן הגלובלי של ימינו, הגבולות מתכווצים והעולם כולו הופך לשוק אחד גדול. יבוא ויצוא של סחורות מתבצע היום בהיקפים עצומים, הרבה יותר מבכל תקופה אחרת בהיסטוריה. בין אם אתם עסק קטן המנסה לשווק מוצר ייחודי...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2025/03/יבוא-אישי.png
יבוא אישי מול יבוא מסחרי – מה שונה ואיפה עובר הקו?

ההתפתחות הטכנולוגית, הנגישות ההולכת וגדלה למסחר מקוון והפתיחות הגוברת של שווקים בעולם – כל אלו מאפשרים ליותר ויותר אנשים לייבא סחורות בעצמם. אלא שברגע שאנחנו נכנסים לעולם היבוא, מתגלה שלצד הקלות ולצד חופש...

1 2 3 79
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב
",e=e.removeChild(e.firstChild)):"string"==typeof o.is?e=l.createElement(a,{is:o.is}):(e=l.createElement(a),"select"===a&&(l=e,o.multiple?l.multiple=!0:o.size&&(l.size=o.size))):e=l.createElementNS(e,a),e[Ni]=t,e[Pi]=o,Pl(e,t,!1,!1),t.stateNode=e,l=Ae(a,o),a){case"iframe":case"object":case"embed":Te("load",e),u=o;break;case"video":case"audio":for(u=0;u<$a.length;u++)Te($a[u],e);u=o;break;case"source":Te("error",e),u=o;break;case"img":case"image":case"link":Te("error",e),Te("load",e),u=o;break;case"form":Te("reset",e),Te("submit",e),u=o;break;case"details":Te("toggle",e),u=o;break;case"input":A(e,o),u=M(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"option":u=B(e,o);break;case"select":e._wrapperState={wasMultiple:!!o.multiple},u=Uo({},o,{value:void 0}),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"textarea":V(e,o),u=H(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;default:u=o}Me(a,u);var s=u;for(i in s)if(s.hasOwnProperty(i)){var c=s[i];"style"===i?ze(e,c):"dangerouslySetInnerHTML"===i?(c=c?c.__html:void 0,null!=c&&Aa(e,c)):"children"===i?"string"==typeof c?("textarea"!==a||""!==c)&&X(e,c):"number"==typeof c&&X(e,""+c):"suppressContentEditableWarning"!==i&&"suppressHydrationWarning"!==i&&"autoFocus"!==i&&(ea.hasOwnProperty(i)?null!=c&&Ie(n,i):null!=c&&x(e,i,c,l))}switch(a){case"input":L(e),j(e,o,!1);break;case"textarea":L(e),$(e);break;case"option":null!=o.value&&e.setAttribute("value",""+P(o.value));break;case"select":e.multiple=!!o.multiple,n=o.value,null!=n?q(e,!!o.multiple,n,!1):null!=o.defaultValue&&q(e,!!o.multiple,o.defaultValue,!0);break;default:"function"==typeof u.onClick&&(e.onclick=Fe)}Ve(a,o)&&(t.effectTag|=4)}null!==t.ref&&(t.effectTag|=128)}return null;case 6:if(e&&null!=t.stateNode)Ll(e,t,e.memoizedProps,o);else{if("string"!=typeof o&&null===t.stateNode)throw Error(r(166));n=yn(yu.current),yn(bu.current),Jn(t)?(n=t.stateNode,o=t.memoizedProps,n[Ni]=t,n.nodeValue!==o&&(t.effectTag|=4)):(n=(9===n.nodeType?n:n.ownerDocument).createTextNode(o),n[Ni]=t,t.stateNode=n)}return null;case 13:return zt(vu),o=t.memoizedState,0!==(64&t.effectTag)?(t.expirationTime=n,t):(n=null!==o,o=!1,null===e?void 0!==t.memoizedProps.fallback&&Jn(t):(a=e.memoizedState,o=null!==a,n||null===a||(a=e.child.sibling,null!==a&&(i=t.firstEffect,null!==i?(t.firstEffect=a,a.nextEffect=i):(t.firstEffect=t.lastEffect=a,a.nextEffect=null),a.effectTag=8))),n&&!o&&0!==(2&t.mode)&&(null===e&&!0!==t.memoizedProps.unstable_avoidThisFallback||0!==(1&vu.current)?rs===Qu&&(rs=Yu):(rs!==Qu&&rs!==Yu||(rs=Gu),0!==us&&null!==es&&(To(es,ns),Co(es,us)))),(n||o)&&(t.effectTag|=4),null);case 4:return wn(),Ol(t),null;case 10:return Zt(t),null;case 17:return It(t.type)&&Ft(),null;case 19:if(zt(vu),o=t.memoizedState,null===o)return null;if(a=0!==(64&t.effectTag),i=o.rendering,null===i){if(a)mr(o,!1);else if(rs!==Qu||null!==e&&0!==(64&e.effectTag))for(i=t.child;null!==i;){if(e=_n(i),null!==e){for(t.effectTag|=64,mr(o,!1),a=e.updateQueue,null!==a&&(t.updateQueue=a,t.effectTag|=4),null===o.lastEffect&&(t.firstEffect=null),t.lastEffect=o.lastEffect,o=t.child;null!==o;)a=o,i=n,a.effectTag&=2,a.nextEffect=null,a.firstEffect=null,a.lastEffect=null,e=a.alternate,null===e?(a.childExpirationTime=0,a.expirationTime=i,a.child=null,a.memoizedProps=null,a.memoizedState=null,a.updateQueue=null,a.dependencies=null):(a.childExpirationTime=e.childExpirationTime,a.expirationTime=e.expirationTime,a.child=e.child,a.memoizedProps=e.memoizedProps,a.memoizedState=e.memoizedState,a.updateQueue=e.updateQueue,i=e.dependencies,a.dependencies=null===i?null:{expirationTime:i.expirationTime,firstContext:i.firstContext,responders:i.responders}),o=o.sibling;return Mt(vu,1&vu.current|2),t.child}i=i.sibling}}else{if(!a)if(e=_n(i),null!==e){if(t.effectTag|=64,a=!0,n=e.updateQueue,null!==n&&(t.updateQueue=n,t.effectTag|=4),mr(o,!0),null===o.tail&&"hidden"===o.tailMode&&!i.alternate)return t=t.lastEffect=o.lastEffect,null!==t&&(t.nextEffect=null),null}else 2*ru()-o.renderingStartTime>o.tailExpiration&&1t)&&vs.set(e,t)))}}function Ur(e,t){e.expirationTimee?n:e,2>=e&&t!==e?0:e}function qr(e){if(0!==e.lastExpiredTime)e.callbackExpirationTime=1073741823,e.callbackPriority=99,e.callbackNode=$t(Vr.bind(null,e));else{var t=Br(e),n=e.callbackNode;if(0===t)null!==n&&(e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90);else{var r=Fr();if(1073741823===t?r=99:1===t||2===t?r=95:(r=10*(1073741821-t)-10*(1073741821-r),r=0>=r?99:250>=r?98:5250>=r?97:95),null!==n){var o=e.callbackPriority;if(e.callbackExpirationTime===t&&o>=r)return;n!==Yl&&Bl(n)}e.callbackExpirationTime=t,e.callbackPriority=r,t=1073741823===t?$t(Vr.bind(null,e)):Wt(r,Hr.bind(null,e),{timeout:10*(1073741821-t)-ru()}),e.callbackNode=t}}}function Hr(e,t){if(ks=0,t)return t=Fr(),No(e,t),qr(e),null;var n=Br(e);if(0!==n){if(t=e.callbackNode,(Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));if(lo(),e===es&&n===ns||Kr(e,n),null!==ts){var o=Ju;Ju|=Wu;for(var a=Yr();;)try{eo();break}catch(t){Xr(e,t)}if(Gt(),Ju=o,Bu.current=a,rs===Ku)throw t=os,Kr(e,n),To(e,n),qr(e),t;if(null===ts)switch(a=e.finishedWork=e.current.alternate,e.finishedExpirationTime=n,o=rs,es=null,o){case Qu:case Ku:throw Error(r(345));case Xu:No(e,2=n){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}}if(i=Br(e),0!==i&&i!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}e.timeoutHandle=Si(oo.bind(null,e),a);break}oo(e);break;case Gu:if(To(e,n),o=e.lastSuspendedTime,n===o&&(e.nextKnownPendingLevel=ro(a)),ss&&(a=e.lastPingedTime,0===a||a>=n)){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}if(a=Br(e),0!==a&&a!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}if(1073741823!==is?o=10*(1073741821-is)-ru():1073741823===as?o=0:(o=10*(1073741821-as)-5e3,a=ru(),n=10*(1073741821-n)-a,o=a-o,0>o&&(o=0),o=(120>o?120:480>o?480:1080>o?1080:1920>o?1920:3e3>o?3e3:4320>o?4320:1960*Uu(o/1960))-o,n=o?o=0:(a=0|l.busyDelayMs,i=ru()-(10*(1073741821-i)-(0|l.timeoutMs||5e3)),o=i<=a?0:a+o-i),10 component higher in the tree to provide a loading indicator or placeholder to display."+N(i))}rs!==Zu&&(rs=Xu),l=yr(l,i),f=a;do{switch(f.tag){case 3:u=l,f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var w=Ar(f,u,t);ln(f,w); break e;case 1:u=l;var E=f.type,k=f.stateNode;if(0===(64&f.effectTag)&&("function"==typeof E.getDerivedStateFromError||null!==k&&"function"==typeof k.componentDidCatch&&(null===ms||!ms.has(k)))){f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var _=Ir(f,u,t);ln(f,_);break e}}f=f.return}while(null!==f)}ts=no(ts)}catch(e){t=e;continue}break}}function Yr(){var e=Bu.current;return Bu.current=Cu,null===e?Cu:e}function Gr(e,t){eus&&(us=e)}function Jr(){for(;null!==ts;)ts=to(ts)}function eo(){for(;null!==ts&&!Gl();)ts=to(ts)}function to(e){var t=Fu(e.alternate,e,ns);return e.memoizedProps=e.pendingProps,null===t&&(t=no(e)),qu.current=null,t}function no(e){ts=e;do{var t=ts.alternate;if(e=ts.return,0===(2048&ts.effectTag)){if(t=br(t,ts,ns),1===ns||1!==ts.childExpirationTime){for(var n=0,r=ts.child;null!==r;){var o=r.expirationTime,a=r.childExpirationTime;o>n&&(n=o),a>n&&(n=a),r=r.sibling}ts.childExpirationTime=n}if(null!==t)return t;null!==e&&0===(2048&e.effectTag)&&(null===e.firstEffect&&(e.firstEffect=ts.firstEffect),null!==ts.lastEffect&&(null!==e.lastEffect&&(e.lastEffect.nextEffect=ts.firstEffect),e.lastEffect=ts.lastEffect),1e?t:e}function oo(e){var t=qt();return Vt(99,ao.bind(null,e,t)),null}function ao(e,t){do lo();while(null!==gs);if((Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));var n=e.finishedWork,o=e.finishedExpirationTime;if(null===n)return null;if(e.finishedWork=null,e.finishedExpirationTime=0,n===e.current)throw Error(r(177));e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90,e.nextKnownPendingLevel=0;var a=ro(n);if(e.firstPendingTime=a,o<=e.lastSuspendedTime?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:o<=e.firstSuspendedTime&&(e.firstSuspendedTime=o-1),o<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),o<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0),e===es&&(ts=es=null,ns=0),1u&&(c=u,u=l,l=c),c=Ue(w,l),f=Ue(w,u),c&&f&&(1!==k.rangeCount||k.anchorNode!==c.node||k.anchorOffset!==c.offset||k.focusNode!==f.node||k.focusOffset!==f.offset)&&(E=E.createRange(),E.setStart(c.node,c.offset),k.removeAllRanges(),l>u?(k.addRange(E),k.extend(f.node,f.offset)):(E.setEnd(f.node,f.offset),k.addRange(E)))))),E=[];for(k=w;k=k.parentNode;)1===k.nodeType&&E.push({element:k,left:k.scrollLeft,top:k.scrollTop});for("function"==typeof w.focus&&w.focus(),w=0;w=t&&e<=t}function To(e,t){var n=e.firstSuspendedTime,r=e.lastSuspendedTime;nt||0===n)&&(e.lastSuspendedTime=t),t<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),t<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0)}function Co(e,t){t>e.firstPendingTime&&(e.firstPendingTime=t);var n=e.firstSuspendedTime;0!==n&&(t>=n?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:t>=e.lastSuspendedTime&&(e.lastSuspendedTime=t+1),t>e.nextKnownPendingLevel&&(e.nextKnownPendingLevel=t))}function No(e,t){var n=e.lastExpiredTime;(0===n||n>t)&&(e.lastExpiredTime=t)}function Po(e,t,n,o){var a=t.current,i=Fr(),l=su.suspense;i=jr(i,a,l);e:if(n){n=n._reactInternalFiber;t:{if(J(n)!==n||1!==n.tag)throw Error(r(170));var u=n;do{switch(u.tag){case 3:u=u.stateNode.context;break t;case 1:if(It(u.type)){u=u.stateNode.__reactInternalMemoizedMergedChildContext;break t}}u=u.return}while(null!==u);throw Error(r(171))}if(1===n.tag){var s=n.type;if(It(s)){n=Dt(n,s,u);break e}}n=u}else n=Al;return null===t.context?t.context=n:t.pendingContext=n,t=on(i,l),t.payload={element:e},o=void 0===o?null:o,null!==o&&(t.callback=o),an(a,t),Dr(a,i),i}function Oo(e){if(e=e.current,!e.child)return null;switch(e.child.tag){case 5:return e.child.stateNode;default:return e.child.stateNode}}function Ro(e,t){e=e.memoizedState,null!==e&&null!==e.dehydrated&&e.retryTime