חדשות האתר

מהפכת האסדרה בנמלים יוצאת לדרך: פתיחת התחרות והפחתת יוקר המחיה

מבוא במעמד ראש הממשלה בנימין נתניהו, שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, מירי רגב, שר האוצר בצלאל אל סמוטריץ׳,...
08 April 2025
מאמרים חדשים
קטגוריות

שדרוג מאמרים:
עדכון, חידוש ושיפור תוכן למאמרים קיימים

הסכמי סחר בינלאומיים

הסכמי סחר בינלאומיים הפכו לחלק בלתי נפרד מהעולם הגלובלי שלנו, ומעצבים את האופן שבו מדינות מתקשרות והכלכלות משגשגות.

הסכמים אלה אינם רק מסמכים הכוללים ז’רגון משפטי מורכב; יש להם את הכוח לשבור מחסומים ולשנות את הנוף של עסקים בינלאומיים. מהפחתת מכסים ועד לקידום תחרות הוגנת, אי אפשר להפריז בהשפעה של הסכמי סחר בינלאומיים על הכלכלה העולמית.

תארו לעצמכם עולם שבו מדינות פעלו בבידוד, כל אחת מגינה על התעשיות שלה ומגבילה את הגישה לשווקים זרים. זה יהיה עולם של הזדמנויות מוגבלות, צמיחה עצומה ושיתופי פעולה שהוחמצו. למרבה המזל, הסכמי סחר בינלאומיים ניפצו את הרעיון הזה, וסללו את הדרך לאינטגרציה כלכלית ושגשוג בקנה מידה חסר תקדים. המונח “הסכמי סחר בינלאומיים” מכיל בתוכו את הרשת הסבוכה של אמנות, בריתות ומיזמים משותפים השולטים במסחר העולמי.

הסכמים אלו מגדירים את כללי ההתקשרות, ומספקים מסגרת למדינות לעסוק במסחר והחלפת סחורות ושירותים. על ידי קביעת סטנדרטים משותפים, צמצום חסמי סחר ואכיפת זכויות קניין רוחני, הסכמים אלה מטפחים סביבה תורמת לצמיחה ופיתוח כלכליים.

היסטוריה קצרה של הסכמי סחר בינלאומיים

להסכמי סחר בינלאומיים יש היסטוריה ארוכה ועמוקה, שראשית מאות שנים. הצורך בהסכמים כאלה נבע מהרצון לקבוע כללים ותקנות שישלטו בחילופי סחורות ושירותים בין מדינות. אחד מהסכמי הסחר המוקדמים ביותר שתועדו ניתן לייחס לדרך המשי העתיקה, שהקלה על הסחר בין סין למדינות שונות באסיה, אירופה ואפריקה.

עם הזמן, ככל שהמסחר העולמי התרחב, כך גדלה מורכבות הסכמי הסחר. בעידן המודרני, אחת מאבני הדרך המשמעותיות ביותר בסחר הבינלאומי הייתה כינון ההסכם הכללי על מכסים וסחר (GATT) בשנת 1947. ה-GATT מטרתו הייתה להפחית מכסים וחסמים אחרים לסחר בינלאומי במטרה לקדם צמיחה כלכלית ויציבות .

מאז נחתמו הסכמי סחר בינלאומיים רבים, כל אחד עם מערך יעדים והוראות משלו. הסכמים אלו התפתחו כדי לטפל בנושאים מתעוררים כגון זכויות קניין רוחני, הגנת הסביבה, תקני עבודה ועוד.

תפקידם של הסכמי סחר בינלאומיים בקידום אינטגרציה כלכלית

אחת המטרות העיקריות של הסכמי סחר בינלאומיים היא לקדם אינטגרציה כלכלית בין המדינות המשתתפות. על ידי הפחתת חסמי סחר כגון מכסים ומכסות, הסכמים אלו מקלים על זרימת סחורות ושירותים מעבר לגבולות.

זרימה מוגברת זו של סחורות מובילה להתמקצעות רבה יותר בין מדינות שכן הן מתמקדות בייצור מה שהן הכי יעילות בו. התמחות זו מאפשרת יתרונות לגודל, המובילה להגדלת הפרודוקטיביות ולעלויות נמוכות יותר עבור הצרכנים.

יתר על כן, הסכמי סחר בינלאומיים כוללים לרוב הוראות המעודדות השקעות בין המדינות המשתתפות. זה יכול להוביל להגדלת השקעות זרות ישירות (FDI), שמביאה איתה העברת טכנולוגיה, יצירת מקומות עבודה וצמיחה כלכלית.

הפחתת תעריפים: פתיחת דלתות לשווקים גלובליים

מכסים, או מסים על סחורות מיובאות, היו זה מכבר מחסום לסחר בינלאומי. להסכמי סחר בינלאומיים תפקיד מכריע בהפחתת מכסים אלו, פתיחת שווקים חדשים ליצואנים ומתן גישה לצרכנים למגוון רחב יותר של מוצרים במחירים תחרותיים.

על ידי ביטול או הפחתת מכסים, הסכמי סחר בינלאומיים מקדמים סחר חופשי ויוצרים מגרש משחק שווה לעסקים. זה מעודד תחרות וחדשנות, שכן חברות שואפות להציע מוצרים ושירותים טובים יותר כדי למשוך לקוחות בשווקים גלובליים.

להפחתת המכסים יש גם פוטנציאל להגביר את הצמיחה הכלכלית על ידי גירוי הביקוש לסחורות ושירותים. כאשר מדינות מורידות חסמי סחר, הן יוצרות הזדמנויות לעסקים להרחיב את בסיס הלקוחות שלהם מעבר לגבולות המקומיים.

תחרות הוגנת

הסכמי סחר בינלאומיים לא רק שואפים לצמצם את חסמי הסחר, אלא גם שואפים להבטיח תחרות הוגנת בין המדינות המשתתפות. הסכמים אלו כוללים לעתים קרובות הוראות המתייחסות לפרקטיקות אנטי-תחרותיות כגון מונופולים, קרטלים וסובסידיות בלתי הוגנות.

על ידי קידום תחרות הוגנת, הסכמי סחר בינלאומיים יוצרים סביבה שבה עסקים יכולים להתחרות על בסיס איכות המוצרים והשירותים שלהם במקום להסתמך על יתרונות בלתי הוגנים. זה מועיל הן לצרכנים והן לעסקים על ידי טיפוח חדשנות, הורדת מחירים ושיפור איכות המוצר הכוללת.

זכויות קניין רוחני והגנה על חדשנות

בכלכלה מבוססת הידע של ימינו, לזכויות קניין רוחני (IPR) תפקיד מכריע בטיפוח חדשנות ויצירתיות. הסכמי סחר בינלאומיים כוללים הוראות המגנות על זכויות קניין רוחני על ידי קביעת סטנדרטים לפטנטים, זכויות יוצרים, סימנים מסחריים וצורות אחרות של קניין רוחני.

הוראות אלה עוזרות לתמרץ חדשנות על ידי הבטחת היוצרים מתוגמלים על מאמציהם. על ידי הגנה על זכויות קניין רוחני, הסכמי סחר בינלאומיים מעודדים השקעה בפעילויות מחקר ופיתוח (מו”פ) המניעות התקדמות טכנולוגית בתעשיות שונות.

ההשפעה של הסכמי סחר בינלאומיים על תאגידים רב לאומיים

להסכמי סחר בינלאומיים הייתה השפעה עמוקה על תאגידים רב לאומיים (MNCs) ועל פעילותם. הסכמים אלה יצרו הזדמנויות לחברות MNC להרחיב את טווח השוק שלהם ולבסס נוכחות במדינות חדשות.

על ידי הפחתת חסמי סחר, הסכמי סחר בינלאומיים מאפשרים לחברות בינלאומיות לגשת לשווקים גלובליים ביתר קלות. זה מאפשר להם לנצל את יתרונות הגודל, לגוון את בסיס הלקוחות שלהם ולהיעזר במקורות הכנסה חדשים.

יתר על כן, הסכמי סחר בינלאומיים כוללים לעתים קרובות הוראות המגנות על השקעות זרות ומספקות וודאות משפטית לחברות MNC הפועלות במספר מדינות. זה עוזר ליצור סביבה עסקית נוחה ומעודד השקעות חוצות גבולות.

תלות הדדית של כלכלות: כיצד הסכמי סחר מטפחים שיתוף פעולה

הסכמי סחר בינלאומיים מטפחים שיתוף פעולה בין המדינות המשתתפות על ידי קידום תלות הדדית כלכלית. כאשר מדינות עוסקות במסחר, הן נעשות תלויות זו בזו עבור סחורות ושירותים, ויוצרות יתרונות הדדיים.

תלות הדדית זו מעודדת מדינות לעבוד יחד בנושאים כמו פיתוח כלכלי, קיימות סביבתית ורווחה חברתית. על ידי התאמת האינטרסים שלהן באמצעות הסכמי סחר, מדינות יכולות לשתף פעולה בצורה יעילה יותר כדי להתמודד עם אתגרים גלובליים.

אתגרים העומדים בפני הסכמי סחר בינלאומיים בנוף הגלובלי של היום

בעוד שהסכמי סחר בינלאומיים הביאו יתרונות רבים, הם גם מתמודדים עם אתגרים בנוף הגלובלי המשתנה במהירות של ימינו. אתגר אחד כזה הוא עליית רגשות הפרוטקציוניסטים במדינות מסוימות.

בשנים האחרונות ישנה תגובה גוברת נגד הגלובליזציה והסחר החופשי באזורים מסוימים בעולם. זה הוביל למשא ומתן מחודש או נסיגה מהסכמי סחר קיימים על ידי מדינות מסוימות.

בנוסף, נושאים מתעוררים כמו סחר דיגיטלי, שינויי אקלים ותקני עבודה מציבים אתגרים חדשים להסכמי סחר בינלאומיים. ככל שהטכנולוגיה מתקדמת והכלכלה העולמית הופכת יותר ויותר קשורה זו בזו, ההסכמים הללו חייבים להתאים את עצמם לטיפול בסוגיות המתפתחות הללו.

העתיד של הסכמי סחר בינלאומי: מגמות ותחזית

במבט קדימה, הסכמי סחר בינלאומיים צפויים להמשיך ולהתפתח כדי לענות על הצרכים של כלכלה גלובלית משתנה. מגמה אחת שצפויה לעצב את עתיד הסכמי הסחר היא ההתמקדות הגוברת בקיימות והגנת הסביבה.

ככל שהחששות משינויי אקלים ודלדול משאבים גדלים, הסכמי סחר עשויים לכלול הוראות המקדמים שיטות בר-קיימא ומעודדים את המעבר לכלכלה דלת פחמן.

יתר על כן, סחר דיגיטלי צפוי לשחק תפקיד חשוב יותר ויותר במסחר הבינלאומי. ככל שהטכנולוגיה ממשיכה להתקדם, ייתכן שהסכמי סחר יצטרכו לטפל בנושאים כמו פרטיות נתונים, אבטחת סייבר ותקנות מסחר אלקטרוני.

לסיכום ההשפעה העמוקה של הסכמי סחר בינלאומיים על הכלכלה העולמית

לסיכום, להסכמי סחר בינלאומיים הייתה השפעה עמוקה על הכלכלה העולמית. מקידום אינטגרציה כלכלית והפחתת מכסים ועד טיפוח תחרות הוגנת והגנה על זכויות קניין רוחני, הסכמים אלה עיצבו את האופן שבו מדינות מתקשרות ומנהלות עסקים.

הסכמי סחר בינלאומיים הקלו על צמיחתם של תאגידים רב לאומיים, טיפחו שיתוף פעולה בין מדינות ויצרו הזדמנויות לפיתוח כלכלי. עם זאת, הם גם מתמודדים עם אתגרים בנוף הגלובלי הדינמי של היום.

כשאנחנו מסתכלים לעבר העתיד, ברור שהסכמי סחר בינלאומיים ימשיכו למלא תפקיד מכריע בעיצוב הכלכלה העולמית. על ידי התאמה למגמות המתעוררות והתמודדות עם אתגרים חדשים, הסכמים אלו יכולים לסייע ביצירת כלכלה עולמית מכילה ובת קיימא יותר.

אולי יעניין אותך גם...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2025/04/נמל-חיפה.png
מהפכת האסדרה בנמלים יוצאת לדרך: פתיחת התחרות והפחתת יוקר המחיה

מבוא במעמד ראש הממשלה בנימין נתניהו, שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, מירי רגב, שר האוצר בצלאל אל סמוטריץ׳, השר לשת״פ אזורי דודי אמסלם, נחתמה היום רפורמה משמעותית בנמלי הים של ישראל שתאפשר את שיפור השירות...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2025/04/סין-ארצות-הברית.png
מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין עולה מדרגה

מבוא מלחמת הסחר בין ארה”ב לסין עולה מדרגה – והיא לא עוצרת בגבולות אסיה. בחודשים האחרונים, ממשלת ארצות־הברית החלה להטיל מכס אחיד של 17% על כלל היבוא, כחלק ממאמץ לחזק את התעשייה המקומית ולצמצם את התלות...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2025/04/עיצוב-ללא-שם-6.png
שיעור חדש בסחר: מה עושים כשארה״ב מטילה 17% מכס על היצוא שלך?

מבוא ה־5 באפריל 2025 נכנס להיסטוריה הכלכלית כיום שבו ארצות‑הברית הטילה מכס בסיסי של 17% על כל טובין מיובאים – צעד חד‑צדדי שמטלטל את שרשראות האספקה הגלובליות ומשנה את כללי המשחק ליצואנים ישראלים. ההחלטה,...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2025/04/המדריך-המלא-לשינוע-מטענים-בינלאומי.png
המדריך המלא לשינוע מטענים בינלאומי: אווירי, ימי ויבשתי – יתרונות וחסרונות

שינוע מטענים בינלאומי הוא עולם מורכב, רחב היקף ומשמעותי עבור עסקים, ארגונים ואנשים פרטיים המעוניינים להעביר סחורות ממדינה למדינה. בין אם מדובר ברכישת מלאי גדול של מוצרים לאתר מסחר אלקטרוני, משלוחים תעשייתיים...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2025/04/קרגו.png
אתגרי היבוא לישראל: רגולציה, מכסים ותחרות בשוק המקומי

מבוא: יבוא של סחורות לישראל מהווה מרכיב חשוב בכלכלה המקומית וממלא תפקיד משמעותי באספקת מוצרים מגוונים לצרכן הישראלי. למרות שהתחום מספק הזדמנויות רבות לפיתוח עסקי, קיימים לא מעט אתגרים מורכבים בדרך אל השוק...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2025/04/עיצוב-ללא-שם-4.png
ביטול מכסים על ייבוא מארה"ב: צעד לחיזוק הכלכלה והפחתת יוקר המחיה​

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ’, חתם אתמול (שלישי) על צו המבטל את כל המכסים על ייבוא מוצרי חקלאות מארצות הברית. המהלך, שבוצע בתיאום עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, נועד לחזק את הקשרים הכלכליים עם ארה”ב...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2020/01/יצוא-מכולות-–-מידע-חשוב-scaled.jpg
יצוא יבוא מכולות – מידע חשוב

מבוא שוק הסחר הבינלאומי נשען באופן משמעותי על מכולות – תיבות ענק ממתכת המאפשרות העברה בטוחה ויעילה של מטענים ברחבי העולם. כאשר מדברים על יצוא סחורות בהיקפים גדולים, יצוא מכולות הוא לרוב הדרך המועדפת. בזכות...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2025/03/מלכודות-נפוצות-ביבוא-–-איך-להימנע-מהפתעות-במכס.png
מלכודות נפוצות ביבוא – איך להימנע מהפתעות במכס?

עולם היבוא הוא אחד התחומים המעניינים והדינמיים ביותר בכלכלה הגלובלית. ככל שהעולם נעשה מחובר יותר והטכנולוגיה מאפשרת גישה ישירה לספקים מכל קצה של הגלובוס, כך גדל הפיתוי (וההזדמנות) לייבא סחורות ממדינות...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2025/03/איך-להוזיל-עלויות-במשלוחים-בינלאומיים-בלי-לעבור-על-החוק.png
איך להוזיל עלויות במשלוחים בינלאומיים בלי לעבור על החוק

בעידן הגלובלי של ימינו, הגבולות מתכווצים והעולם כולו הופך לשוק אחד גדול. יבוא ויצוא של סחורות מתבצע היום בהיקפים עצומים, הרבה יותר מבכל תקופה אחרת בהיסטוריה. בין אם אתם עסק קטן המנסה לשווק מוצר ייחודי...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2025/03/יבוא-אישי.png
יבוא אישי מול יבוא מסחרי – מה שונה ואיפה עובר הקו?

ההתפתחות הטכנולוגית, הנגישות ההולכת וגדלה למסחר מקוון והפתיחות הגוברת של שווקים בעולם – כל אלו מאפשרים ליותר ויותר אנשים לייבא סחורות בעצמם. אלא שברגע שאנחנו נכנסים לעולם היבוא, מתגלה שלצד הקלות ולצד חופש...

1 2 3 79
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב
",e=e.removeChild(e.firstChild)):"string"==typeof o.is?e=l.createElement(a,{is:o.is}):(e=l.createElement(a),"select"===a&&(l=e,o.multiple?l.multiple=!0:o.size&&(l.size=o.size))):e=l.createElementNS(e,a),e[Ni]=t,e[Pi]=o,Pl(e,t,!1,!1),t.stateNode=e,l=Ae(a,o),a){case"iframe":case"object":case"embed":Te("load",e),u=o;break;case"video":case"audio":for(u=0;u<$a.length;u++)Te($a[u],e);u=o;break;case"source":Te("error",e),u=o;break;case"img":case"image":case"link":Te("error",e),Te("load",e),u=o;break;case"form":Te("reset",e),Te("submit",e),u=o;break;case"details":Te("toggle",e),u=o;break;case"input":A(e,o),u=M(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"option":u=B(e,o);break;case"select":e._wrapperState={wasMultiple:!!o.multiple},u=Uo({},o,{value:void 0}),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"textarea":V(e,o),u=H(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;default:u=o}Me(a,u);var s=u;for(i in s)if(s.hasOwnProperty(i)){var c=s[i];"style"===i?ze(e,c):"dangerouslySetInnerHTML"===i?(c=c?c.__html:void 0,null!=c&&Aa(e,c)):"children"===i?"string"==typeof c?("textarea"!==a||""!==c)&&X(e,c):"number"==typeof c&&X(e,""+c):"suppressContentEditableWarning"!==i&&"suppressHydrationWarning"!==i&&"autoFocus"!==i&&(ea.hasOwnProperty(i)?null!=c&&Ie(n,i):null!=c&&x(e,i,c,l))}switch(a){case"input":L(e),j(e,o,!1);break;case"textarea":L(e),$(e);break;case"option":null!=o.value&&e.setAttribute("value",""+P(o.value));break;case"select":e.multiple=!!o.multiple,n=o.value,null!=n?q(e,!!o.multiple,n,!1):null!=o.defaultValue&&q(e,!!o.multiple,o.defaultValue,!0);break;default:"function"==typeof u.onClick&&(e.onclick=Fe)}Ve(a,o)&&(t.effectTag|=4)}null!==t.ref&&(t.effectTag|=128)}return null;case 6:if(e&&null!=t.stateNode)Ll(e,t,e.memoizedProps,o);else{if("string"!=typeof o&&null===t.stateNode)throw Error(r(166));n=yn(yu.current),yn(bu.current),Jn(t)?(n=t.stateNode,o=t.memoizedProps,n[Ni]=t,n.nodeValue!==o&&(t.effectTag|=4)):(n=(9===n.nodeType?n:n.ownerDocument).createTextNode(o),n[Ni]=t,t.stateNode=n)}return null;case 13:return zt(vu),o=t.memoizedState,0!==(64&t.effectTag)?(t.expirationTime=n,t):(n=null!==o,o=!1,null===e?void 0!==t.memoizedProps.fallback&&Jn(t):(a=e.memoizedState,o=null!==a,n||null===a||(a=e.child.sibling,null!==a&&(i=t.firstEffect,null!==i?(t.firstEffect=a,a.nextEffect=i):(t.firstEffect=t.lastEffect=a,a.nextEffect=null),a.effectTag=8))),n&&!o&&0!==(2&t.mode)&&(null===e&&!0!==t.memoizedProps.unstable_avoidThisFallback||0!==(1&vu.current)?rs===Qu&&(rs=Yu):(rs!==Qu&&rs!==Yu||(rs=Gu),0!==us&&null!==es&&(To(es,ns),Co(es,us)))),(n||o)&&(t.effectTag|=4),null);case 4:return wn(),Ol(t),null;case 10:return Zt(t),null;case 17:return It(t.type)&&Ft(),null;case 19:if(zt(vu),o=t.memoizedState,null===o)return null;if(a=0!==(64&t.effectTag),i=o.rendering,null===i){if(a)mr(o,!1);else if(rs!==Qu||null!==e&&0!==(64&e.effectTag))for(i=t.child;null!==i;){if(e=_n(i),null!==e){for(t.effectTag|=64,mr(o,!1),a=e.updateQueue,null!==a&&(t.updateQueue=a,t.effectTag|=4),null===o.lastEffect&&(t.firstEffect=null),t.lastEffect=o.lastEffect,o=t.child;null!==o;)a=o,i=n,a.effectTag&=2,a.nextEffect=null,a.firstEffect=null,a.lastEffect=null,e=a.alternate,null===e?(a.childExpirationTime=0,a.expirationTime=i,a.child=null,a.memoizedProps=null,a.memoizedState=null,a.updateQueue=null,a.dependencies=null):(a.childExpirationTime=e.childExpirationTime,a.expirationTime=e.expirationTime,a.child=e.child,a.memoizedProps=e.memoizedProps,a.memoizedState=e.memoizedState,a.updateQueue=e.updateQueue,i=e.dependencies,a.dependencies=null===i?null:{expirationTime:i.expirationTime,firstContext:i.firstContext,responders:i.responders}),o=o.sibling;return Mt(vu,1&vu.current|2),t.child}i=i.sibling}}else{if(!a)if(e=_n(i),null!==e){if(t.effectTag|=64,a=!0,n=e.updateQueue,null!==n&&(t.updateQueue=n,t.effectTag|=4),mr(o,!0),null===o.tail&&"hidden"===o.tailMode&&!i.alternate)return t=t.lastEffect=o.lastEffect,null!==t&&(t.nextEffect=null),null}else 2*ru()-o.renderingStartTime>o.tailExpiration&&1t)&&vs.set(e,t)))}}function Ur(e,t){e.expirationTimee?n:e,2>=e&&t!==e?0:e}function qr(e){if(0!==e.lastExpiredTime)e.callbackExpirationTime=1073741823,e.callbackPriority=99,e.callbackNode=$t(Vr.bind(null,e));else{var t=Br(e),n=e.callbackNode;if(0===t)null!==n&&(e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90);else{var r=Fr();if(1073741823===t?r=99:1===t||2===t?r=95:(r=10*(1073741821-t)-10*(1073741821-r),r=0>=r?99:250>=r?98:5250>=r?97:95),null!==n){var o=e.callbackPriority;if(e.callbackExpirationTime===t&&o>=r)return;n!==Yl&&Bl(n)}e.callbackExpirationTime=t,e.callbackPriority=r,t=1073741823===t?$t(Vr.bind(null,e)):Wt(r,Hr.bind(null,e),{timeout:10*(1073741821-t)-ru()}),e.callbackNode=t}}}function Hr(e,t){if(ks=0,t)return t=Fr(),No(e,t),qr(e),null;var n=Br(e);if(0!==n){if(t=e.callbackNode,(Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));if(lo(),e===es&&n===ns||Kr(e,n),null!==ts){var o=Ju;Ju|=Wu;for(var a=Yr();;)try{eo();break}catch(t){Xr(e,t)}if(Gt(),Ju=o,Bu.current=a,rs===Ku)throw t=os,Kr(e,n),To(e,n),qr(e),t;if(null===ts)switch(a=e.finishedWork=e.current.alternate,e.finishedExpirationTime=n,o=rs,es=null,o){case Qu:case Ku:throw Error(r(345));case Xu:No(e,2=n){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}}if(i=Br(e),0!==i&&i!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}e.timeoutHandle=Si(oo.bind(null,e),a);break}oo(e);break;case Gu:if(To(e,n),o=e.lastSuspendedTime,n===o&&(e.nextKnownPendingLevel=ro(a)),ss&&(a=e.lastPingedTime,0===a||a>=n)){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}if(a=Br(e),0!==a&&a!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}if(1073741823!==is?o=10*(1073741821-is)-ru():1073741823===as?o=0:(o=10*(1073741821-as)-5e3,a=ru(),n=10*(1073741821-n)-a,o=a-o,0>o&&(o=0),o=(120>o?120:480>o?480:1080>o?1080:1920>o?1920:3e3>o?3e3:4320>o?4320:1960*Uu(o/1960))-o,n=o?o=0:(a=0|l.busyDelayMs,i=ru()-(10*(1073741821-i)-(0|l.timeoutMs||5e3)),o=i<=a?0:a+o-i),10 component higher in the tree to provide a loading indicator or placeholder to display."+N(i))}rs!==Zu&&(rs=Xu),l=yr(l,i),f=a;do{switch(f.tag){case 3:u=l,f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var w=Ar(f,u,t);ln(f,w); break e;case 1:u=l;var E=f.type,k=f.stateNode;if(0===(64&f.effectTag)&&("function"==typeof E.getDerivedStateFromError||null!==k&&"function"==typeof k.componentDidCatch&&(null===ms||!ms.has(k)))){f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var _=Ir(f,u,t);ln(f,_);break e}}f=f.return}while(null!==f)}ts=no(ts)}catch(e){t=e;continue}break}}function Yr(){var e=Bu.current;return Bu.current=Cu,null===e?Cu:e}function Gr(e,t){eus&&(us=e)}function Jr(){for(;null!==ts;)ts=to(ts)}function eo(){for(;null!==ts&&!Gl();)ts=to(ts)}function to(e){var t=Fu(e.alternate,e,ns);return e.memoizedProps=e.pendingProps,null===t&&(t=no(e)),qu.current=null,t}function no(e){ts=e;do{var t=ts.alternate;if(e=ts.return,0===(2048&ts.effectTag)){if(t=br(t,ts,ns),1===ns||1!==ts.childExpirationTime){for(var n=0,r=ts.child;null!==r;){var o=r.expirationTime,a=r.childExpirationTime;o>n&&(n=o),a>n&&(n=a),r=r.sibling}ts.childExpirationTime=n}if(null!==t)return t;null!==e&&0===(2048&e.effectTag)&&(null===e.firstEffect&&(e.firstEffect=ts.firstEffect),null!==ts.lastEffect&&(null!==e.lastEffect&&(e.lastEffect.nextEffect=ts.firstEffect),e.lastEffect=ts.lastEffect),1e?t:e}function oo(e){var t=qt();return Vt(99,ao.bind(null,e,t)),null}function ao(e,t){do lo();while(null!==gs);if((Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));var n=e.finishedWork,o=e.finishedExpirationTime;if(null===n)return null;if(e.finishedWork=null,e.finishedExpirationTime=0,n===e.current)throw Error(r(177));e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90,e.nextKnownPendingLevel=0;var a=ro(n);if(e.firstPendingTime=a,o<=e.lastSuspendedTime?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:o<=e.firstSuspendedTime&&(e.firstSuspendedTime=o-1),o<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),o<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0),e===es&&(ts=es=null,ns=0),1u&&(c=u,u=l,l=c),c=Ue(w,l),f=Ue(w,u),c&&f&&(1!==k.rangeCount||k.anchorNode!==c.node||k.anchorOffset!==c.offset||k.focusNode!==f.node||k.focusOffset!==f.offset)&&(E=E.createRange(),E.setStart(c.node,c.offset),k.removeAllRanges(),l>u?(k.addRange(E),k.extend(f.node,f.offset)):(E.setEnd(f.node,f.offset),k.addRange(E)))))),E=[];for(k=w;k=k.parentNode;)1===k.nodeType&&E.push({element:k,left:k.scrollLeft,top:k.scrollTop});for("function"==typeof w.focus&&w.focus(),w=0;w=t&&e<=t}function To(e,t){var n=e.firstSuspendedTime,r=e.lastSuspendedTime;nt||0===n)&&(e.lastSuspendedTime=t),t<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),t<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0)}function Co(e,t){t>e.firstPendingTime&&(e.firstPendingTime=t);var n=e.firstSuspendedTime;0!==n&&(t>=n?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:t>=e.lastSuspendedTime&&(e.lastSuspendedTime=t+1),t>e.nextKnownPendingLevel&&(e.nextKnownPendingLevel=t))}function No(e,t){var n=e.lastExpiredTime;(0===n||n>t)&&(e.lastExpiredTime=t)}function Po(e,t,n,o){var a=t.current,i=Fr(),l=su.suspense;i=jr(i,a,l);e:if(n){n=n._reactInternalFiber;t:{if(J(n)!==n||1!==n.tag)throw Error(r(170));var u=n;do{switch(u.tag){case 3:u=u.stateNode.context;break t;case 1:if(It(u.type)){u=u.stateNode.__reactInternalMemoizedMergedChildContext;break t}}u=u.return}while(null!==u);throw Error(r(171))}if(1===n.tag){var s=n.type;if(It(s)){n=Dt(n,s,u);break e}}n=u}else n=Al;return null===t.context?t.context=n:t.pendingContext=n,t=on(i,l),t.payload={element:e},o=void 0===o?null:o,null!==o&&(t.callback=o),an(a,t),Dr(a,i),i}function Oo(e){if(e=e.current,!e.child)return null;switch(e.child.tag){case 5:return e.child.stateNode;default:return e.child.stateNode}}function Ro(e,t){e=e.memoizedState,null!==e&&null!==e.dehydrated&&e.retryTime