רופין: על קורונה ושרשרת האספקה הגלובלית
דף הבית » משבר הקורונה » רופין: על קורונה ושרשרת האספקה הגלובלית
אירוע הקורונה שהגיח במפתיע, הינו אירוע לוגיסטי בהיקף דמיוני. סין מהווה מקור עולמי העיקרי לייצור והפצה של חומרי גלם לכל העולם.
לקראת סוף ינואר 2020, ביטלו רב חברות התעופה את הקשר האווירי עם סין וחלק ניכר ממדינות העולם חסמו את הנמלים בפני אניות מטען שהגיעו מסין. גם לאחר פתיחת התובלה העולמית באוויר ובים, השבתת פעילות הייצור בסין גרמה לחוסר ניכר בחומרי גלם בעולם.אירוע הקורונה הציף את יכולות הגמישות והיעילות של שרשרת האספקה הגלובלית. הפעילות העולמית הסבה את פעילותה מהספקה שוטפת ומתוכננת של חומרי גלם ומוצרים מוגמרים, למגיבה ותומכת בהספקת ציוד רפואי ללא תכנון מוקדם. האירוע הדגיש את חשיבות המקצוענות של המנהלים והעובדים בשרשרת האספקה הגלובלית.
ניהול מלאי, שילוח ימי ואווירי, תובלה יבשתית, הובלת ה״מייל האחרון״ – כל אלו מנוהלים על ידי אנשי שרשרת הפצה, שגילו גמישות מפתיעה, יוזמה ואלתורים, והתאימו את הפתרונות לדרישות השוק.
מי שרוצה להבין את העולם הלוגיסטי הזה מוזמן למרכז האקדמי רופין שם נמצאים טובי המומחים בארץ אשר מכשירים את דור העתיד ומלמדים לתואר MA במסלול לימודי לוגיסטיקה ושרשרת האספקה הגלובלית.
סחר ושילוח, ספנות ונמלים, שרשרת אספקה, הובלה יבשתית, ניהול מלאי ומחסנים ולוגיסטיקה בעידן הקיימות – אלו חלק מהנושאים שיכשירו את בוגרי הקורס להוביל את עתיד שרשרת האספקה לאתגרים הבאים.
נעם הנקין הוא מנכ״ל אקוהנדלינג, חברה המתמחה בשרשרת אספקה ידידותית לסביבה, מרצה בקורס ״לוגיסטיקה בעידן הקיימות״ לתואר MA בלוגיסטיקה ושרשרת האספקה הגלובלית, במרכז האקדמי רופין ובלוגר בבלוג לוגיסטיקה בעידן הקיימות.
רוצים לשמוע עוד? לחצו כאן
פורסם באתר – www.port2port.co.il
עוד מאמרים בנושא...
מהי רפורמת היבוא?
רפורמת היבוא אותה מובילים משרד הכלכלה והתעשייה ומשרד האוצר בשיתוף משרד הבריאות והאנרגיה מתמקדת במעבר לשיטות הנהוגות בשווקים מפותחים בעולם ובשינוי שיטות הפיקוח על חוקיות היבוא
חוקי או לא חוקי
זכות העיכבון הינה זכות על פי דין, וכוונתה לייעל את הליך כריתתה של עסקה ולאפשר מסחר מהיר, דינמי ויעיל.
יתרונות היצוא
יצוא הינו מכירה והעברה של סחורות ו/או אספקה של שירותים ממדינה אחת (מדינת המקור – ישראל, במקרה שלנו) למדינה אחרת (מדינת היעד). היצוא הוא חלק
טיפים והתנהלות נכונה ביבוא אישי
וודאו מול הספק בחו”ל כי הוא מציין את ערך הטובין הראלי בחשבונית