חדשות האתר

אופטימיזציה של תהליכי שינוע: טיפים להקטנת עלויות ושיפור היעילות

מבואשינוע מטענים מהווה חלק מהותי בשרשרת האספקה העולמית, במיוחד בעידן שבו מסחר בינלאומי וצריכה מקוונת...
28 November 2024

סיכונים וניהול משברים בשינוע מטענים

מבואשינוע מטענים הוא תהליך ליבה בפעילות המסחרית והלוגיסטית, המחבר בין ספקים, יצרנים וצרכנים ברחבי העולם....
28 November 2024

תכנון שרשרת אספקה ​​יעילה: שינוע מטענים בצורה אופטימלית

מבוא בעולם הגלובלי של היום, תכנון שרשרת אספקה ​​הפך למרכיב חיוני בהצלחת חברות וארגונים. שינוע מטענים...
28 November 2024

מקרי בוחן: איך עמיל מכס פתר בעיות סבוכות עבור לקוחותיו

מבוא: תפקידו הקריטי של עמיל המכס בניהול סחר בינלאומי עולם הסחר הבינלאומי מתאפיין במורכבות רבה, תקנות...
24 November 2024

הפסקת פעילות אונר״א והשלכותיה על סוכני המכס והמשלחים הבינלאומיים

על המשלחים הבינלאומיים להימנע מטיפול ביבוא טובין על ידי אונר״א, משום שלא יתאפשר שחרורם של טובין אלו,...
24 November 2024

נמלי ישראל: תור תפעולי של 47 אניות ממתינות

על פי הדיווחים, חלק מהאוניות נמצא על עוגן כבר שבועות רבים בפתח הנמלים והתור נמצא במגמת עלייה עוד לפני...
24 November 2024

אתגרי הספנות בעידן של משברים גלובליים

האתגרים המצטברים בשילוח העולמי: מלחמת אוקראינה-רוסיה, הסכסוך הישראלי והמצור החות’ים בבאב-אל-מנדב מבוא:...
24 November 2024

הסתיים תהליך המשא ומתן להסכם אזור סחר חופשי עם וייטנאם

מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה סיים את המו”מ על הסכם אזור סחר חופשי עם וייטנאם. ההסכם צפוי...
17 November 2024

הונג קונג - גשר בין מזרח למערב

בזכות מיקומה הסטרטגי, שילוב הייחודי בין תרבויות סינית ומערבית, והתנהה האוטונומית החלקית תחת עיקרון “מדינה...
17 November 2024

דו"ח מכון היצוא לשנת 2023/24: תמונת מצב ומגמות ליצוא הישראלי

שנת 2023 הייתה שנה מאתגרת לאור ההתפתחויות הגיאו-פוליטיות, האטה כלכלית ומשבר עולמי בהיי-טק. אלו השפיעו...
17 November 2024
מאמרים חדשים

שינויים ברגולציה טכנית מחייבת ברחבי העולם – עדכונים חשובים

שינויים ברגולציה טכנית מחייבת ברחבי העולם – עדכונים חשובים

חברות ישראליות המייצאות מוצרים הדורשים עמידה בתקנים, תקנות חובות סימון, רישום ואריזה או בדיקות תאימות ואיכות – המידע הזה נועד בשבילכן.

נכתב על ידי: שיר סלוצקי ובן חיימי, מחלקת ארגונים בינלאומיים, מינהל סחר חוץ, משרד הכלכלה והתעשייה 

רגולציה טכנית מחייבת כוללת תקינה, בדיקות תאימות, חובות סימון ואריזה. כל מדינה רשאית להחיל רגולציה טכנית להשגת יעדי מדיניות כגון הגנה על בריאות האדם, החי והצומח או הגנה על הסביבה (ויעדים נוספים), אך יחד עם זאת, במטרה להבטיח כי רגולציה זו אינה מפלה לרעה ואינה יוצרת מכשולים שאינם הכרחיים לסחר הבין-לאומי, או ננקטת בשרירותיות ומהווה חסם סחר מוסווה, מוטלת על 164 המדינות ואיחודי המכס החברים בארגון הסחר העולמי (ה-WTO) חובות דיווח מראש על רגולציה זו.

בכל חודש מוגשים לארגון הסחר העולמי דיווחי המדינות החברות אודות שינויים ברגולציה טכנית מחייבת קיימת או כוונה לגבש רגולציה טכנית חדשה, בטרם נכנסו לתוקף. מטרת הדיווח היא לאפשר למדינות החברות בארגון הסחר העולמי להגיש הערות, שאלות והסתייגויות למדינות המדווחות ולנסות השפיע בדרך זו על הרגולציה המתגבשת. בדרך כלל, הדיווחים מוגשים כ-60 ימים לפחות לפני כניסתן לתוקף של תקנות חדשות. לפיכך, מדובר למעשה בהזדמנות חשובה עבור יצואנים ישראלים להתעדכן בשינויים צפויים בתחום הרגולציה הטכנית במדינות שונות בעולם ולהעביר הערות והתייחסויות (במידה שישנן) אל מינהל סחר חוץ, על מנת לנסות ולהשפיע על השינויים הללו בטרם כניסתם לתוקף.

על מנת להנגיש את המידע עבורכם היצואנים, הכנו טבלה (להלן) המרכזת את שינויי הרגולציה העיקריים הרלוונטיים לתעשייה הישראלית ואשר דווחו לארגון הסחר העולמי במהלך חודש מארס 2020. הטבלה מחולקת לפי מדינה מדווחת, סקטור, מוצרים עליהם חלה הרגולציה, מספר פריטי מכס (במידה ודווחו), תמצית השינוי המוצע והפניה ללינק הדיווח לארגון הסחר העולמי – אם אתם מעוניינים במידע נוסף והרחבה.

אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו – מחלקת ארגונים בינלאומיים, מינהל סחר חוץ, משרד הכלכלה והתעשייה – בכל שאלה וכמובן אםאתם מעוניינים להעביר הערות/התייחסויות על שינויי הרגולציה שבטבלה.

מדינה מדווחתסקטורמוצר/יםמס’ פרט מכס (אם ישנו)/ פרקקישור לדיווחפירוט השינוי מוצע
ברזילתקשורתמיכון חשמלי85G/TBT/N/BRA/1156התייעצות ציבורית בנוגע לעדכון הדרישות הטכניות לבדיקת תאימות של מקלטים משדרים (Transceivers for Base Stations), כך שיכללו פרמטרים לציוד 5G.  הדרישות מבוססות על תקני 3GPP ( 3rd Generation Partnership Project), המשמשים בעולם להערכה והכשרה של ציוד מסוג זה.
תרופותויטמינים, הורמונים ואנטיביוטיקה2936

 

2937

2941

30

G/TBT/N/BRA/1154קביעת דרישות טכניות זמניות לייבוא מכשירים רפואיים ותרופות ההכרחיים לשימוש בשירותי הבריאות עקב מגפת הקורונה
תרופות 2941

 

3003

3004

3005

3006

G/TBT/N/BRA/1155קביעת פרוצדורה זמנית (ע”ב מצב חירום) לאישור חומרי הרדמה, תרופות הרגעה, חוסמים עצביים-שריריים ותרופות אחרות המשמשות בבתי החולים להצלת והארכת חיי החולים בקורונה.
תקשורתמכשירים וציוד אלקטרוני85

 

 

G/TBT/N/BRA/1153התייעצות ציבורית לאישור הנוהל לבדיקת תאימות המשמש בהערכת מוצרי טלקומוניקציה.
תרופות 

 

 

3003

 

3004

3005

3006

G/TBT/N/BRA/1143טיוטת החלטה הקובעת קריטריונים למרשם, בקרה, אריזה וסימון של תרופות על בסיס חומרים אנטי- מיקרוביאליים
קנדהתקשורת  G/TBT/N/CAN/634התייעצות ציבורית בנוגע לדרישות הנוגעות למכשירי רדיו ודרישות טכניות הנוגעות ליצירת מאגר נתונים של ערוצי תקשורת פנויים.
סיןחשמלמשאבות8413G/TBT/N/CHN/1559תקן זה מפרט את הערכים המינימליים המותרים של יעילות אנרגטית, שיטות בדיקה ושיטות חישוב עבור משאבות (למים מתוקים ותעשיות פטרוכימיות).

 

ניתן לראות את רשימת המשאבות עליהן חל תקן זה בקישור המצורף.

חשמלסוללות85G/TBT/N/CHN/1576תיקון של תקן GB 31241-2014 הנוגע לתאי ליתיום יון וסוללות המשמשות בציוד אלקטרוני נייד. התקן מפרט דרישות בטיחות ומפרט טכני לבטיחות של תאי ליתיום יון וסוללות המשמשות בציוד אלקטרוני נייד.
סביבה  G/TBT/N/CHN/1573תקן זה מפרט את סיווג הסכנות של מטענים ימיים, מציין דרישות כלליות לשינוע מטענים בהובלה ימית ודרישות מיוחדות למטענים ספציפיים. תקן זה חל על מטענים העוברים בשטחי הים שבתחום השיפוט של סין.
איחוד אירופאיחקלאותחומרי הדברה G/TBT/N/EU/783טיוטת רגולציה הקובעת כי אישור החומר הפעיל famoxadone לא יחודש, זאת בהתאם לתקנות הפרלמנט האירופאי (EC) מס’ 1107/2009 בנוגע לאישור מוצרי הדברה. לפי ההצעה, על מדינות האיחוד האירופאי להסיר חומרי הדברה המכילים famoxadone עד 6 חודשים מיום כניסת הרגולציה לתוקף. למרות האמור, ישנה תקופת מעבר, בהתאם לסעיף 46 בתקנה 1107/2009, המאפשרת גרייס של 12 חודשים לכל המאוחר (מיום הכניסה לתוקף של הרגולציה) על מנת להיערך.
חקלאות  G/TBT/N/EU/784טיוטת רגולציה הקובעת כי אישור החומר הפעיל abamectin יחודש עם הגבלה לשימוש בחממות בלבד, כהגדרתן בסעיף 3 (27) בתקנה (EC) 1107/2009. מדינות האיחוד האירופאי יחדשו/ יבטלו הרשאות לשימוש בחומרי הדברה המכילים abamectin כחומר פעיל לכל המאוחר עד 6 חודשים מיום כניסת הרגולציה לתוקף. ישנה תקופת מעבר בהתאם לסעיף 46 בתקנה 1107/2009 המאפשרת גרייס של 12 חודשים לכל המאוחר מיום כניסת הרגולציה לתוקף.
חקלאות  G/TBT/N/EU/786טיוטת רגולציה המאריכה עד ה -1 ביולי 2021 את הצעדים הזמניים שנקבעו ביחס לדרישות הבקרה על ייצור וסימון מוצרים אורגניים ונהלים מסוימים הקבועים במערכת TRACES (Trade Control and Expert System). הצעדים הזמניים נקבעו בתקנה (EU) 2020/977 ותקנה (EU) 2020/1667.
חקלאות  G/TBT/N/EU/788טיוטת החלטה בדבר אי מתן אישור לשימוש בחומרים פעילים מסוימים במוצרים ביו-אורגניים על פי תקנה (EU) 528/2012. ההחלטה נוגעת במספר שילובים של חומרים פעילים / סוגי מוצרים הנכללים בתוכנית הסקירה של חומרים פעילים קיימים המפורטים בנספח II לתקנה (EU) 1062/2014.
חקלאות  G/TBT/N/EU/790טיוטת רגולציה הקובעת כי אישור החומר הפעיל Phosmet, לא יחודש. מדינות האיחוד האירופאי לא יאשרו שימוש במוצרי הדברה המכילים חומר זה כחומר פעיל, לכל המאוחר עד 6 חודשים מיום כניסת התקנה לתוקף. ישנה תקופת מעבר בהתאם לסעיף 46 בתקנה 1107/2009 והיא תפקע תוך 12 חודשים לכל המאוחר מיום כניסת הרגולציה לתוקף.
מזון  G/TBT/N/EU/791טיוטת רגולציה המפרטת בנספחיה את המוצרים והחומרים המורשים לשימוש בייצור אורגני ובפרט: חומרי הדברה, דשנים, מוצרים לניקוי וחיטוי, מוצרים שאינם אורגניים ותוספים.
מזון  G/TBT/N/EU/792

 

G/TBT/N/EU/793

טיוטת רגולציה הקובעת חובה לציון בולט של השם החוקי (קטגוריית המשקה או האיזור הגיאוגרפי שלו) של משקה משכר, במידה ומדובר במשקה שעורבב עם מוצרי מזון אחרים. כניסה לתוקף של הרגולציה– 25 במאי 2021.
תרופות  G/TBT/N/EU/785טיוטת רגולציה הקובעת מגבלות על השימוש והאחסון של חומר Methyl-N-methylanthranilate  במוצרי קוסמטיקה וכן בשילוב עם חומרים חנקתיים ומגבלות נוספות.
יפןתקשורת  G/TBT/N/JPN/694הודעה על תיקון הרגולציה לאכיפת חוק הרדיו ולהוספת pulse-modulated millimeter-wave radar/sensor system
דרום קוריאהסביבהמוצרי אריזה G/TBT/N/KOR/956הודעה על הוספת חובת סימון חדשה במקרה של אריזה מצופה למינציה או חומרים שקשה למחזר
מזוןמזון מהונדס גנטית G/TBT/N/KOR/947הצעה לתיקון תקנות הסימון למוצרי מזון מהונדסים גנטית.

 

 

מזוןמזון כללי G/TBT/N/KOR/951

 

G/TBT/N/KOR/952

G/TBT/N/KOR/957

הצעה לתיקון תקנות האכיפה של החוק לסימון ופרסום מוצרי מזון. התיקון כולל הוספת אזהרה במוצרים הכוללים Sodium Nitrate, הוספת סימוני פג תוקף ועוד
אוקראינהמזוןיין G/TBT/N/UKR/186טיוטת חוק הקובעת הגדרות והוראות ביחס לייצור יין, סיווג זני ענבים, רישום, דיווח וסימון, בהתאם למדיניות באיחוד האירופאי.
ארה”בסביבה  G/TBT/N/USA/1703הצעה לתיקונים ברגולציה הנוגעת לנוגדי הזעה ודיאודורנטים
מזון  G/TBT/N/USA/1705רגולציה המעדכנת את ה- National List of Allowed and Prohibited Substances של משרד החקלאות האמריקאי ומוסיפה אשלגן היפוכלוריט (potassium hypochlorite) לשימוש לפני הקציר כחומר לחיטוי בייצור אורגני, ואלכוהול כחומר חיטוי בייצור טבק אורגני. בנוסף, הרגולציה מציעה להסיר את הרישום לתרביות חלב
רוסיהתרופות  G/TBT/N/RUS/111טיוטת התאמה לכללי פיקוח התרופות של האיחוד האירו-אסייתי 2014-2019, הנוגעות להערכת בטיחותם ויעילותם של מוצרים רפואיים הנמצאים בשוק התרופות בין השנים 2005-2019.

עוד מאמרים בנושא...

בלוג
עורך ראשי

מדיניות היבוא

מטרת המדיניות היא הקלה משמעותית בתהליכי היבוא והפחתת עלויות היבוא בפרט, ויוקר המחיה ככלל.

קרא עוד »

אולי יעניין אותך גם...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2024/08/3.png
רגולציה ומיסוי בעמילות מכס: איך להימנע מקנסות ומחסומי סחר?

בתחום הסחר הבינלאומי, עמילות מכס היא תהליך קריטי שמחייב הכרות מעמיקה עם חוקים, תקנות ומסגרות רגולטוריות בכל מדינה בה מתבצעת פעילות מסחרית. עמילי מכס נדרשים להתמודד עם מערכות רגולציה מורכבות ומגוונות, שמטרתן...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2024/08/1.png
כיצד יכולה אוטומציה לשפר את תהליך עמילות המכס?

האוטומציה היא אחד מהכוחות המניעים של השינויים המהירים בשוק העבודה המודרני, והיא אינה פוסחת גם על תחום עמילות המכס. תהליך עמילות המכס, שבעבר היה מורכב ומבוסס על פעולות ידניות רבות, הופך בהדרגה לאוטומטי...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2024/08/שאלות-נפוצות.png
עמילות מכס תשובות לשאלות נפוצות

מבוא עמילות מכס היא תחום מורכב ומרכזי בעולמות היבוא והיצוא, העוסק בטיפול בכל ההיבטים הקשורים לתהליכי המכס של סחורות המיובאות או מיוצאות למדינה. סוכני מכס הם אנשי מקצוע המוסמכים לייצג יבואנים ויצואנים מול...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2024/08/פסקי-דין.png
עמילות מכס - פסקי דין

עמילות מכס היא מקצוע מורכב הכולל תיווך בין היבואנים והיצואנים לבין רשויות המכס. סוכני המכס אחראים על הגשת מסמכים, סיווג סחורות, תשלום מיסים ומכסים, והתנהלות מול הרשויות השונות על מנת לשחרר את הסחורה המיובאת...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2024/08/סקר-שוק.png
יבוא סחורה מחו"ל - חשיבות ביצוע סקר שוק מקיף

מבוא יבוא סחורה מחו”ל הוא תהליך מורכב שמכיל מספר שלבים, כל אחד מהם חיוני להצלחת התהליך הכללי. התהליך כולל מציאת ספקים, ניהול מו”מ, טיפול בניירת ובמכס, ובסופו של דבר, הכנסת הסחורה לשוק המקומי....

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2024/08/הסכם-הסחר-החופשי-עם-טורקיה-והשלכות-החרם-והפסקת-שיתוף-הפעולה.png
הסכם הסחר החופשי עם טורקיה והשלכות החרם והפסקת שיתוף הפעולה

ישראל וטורקיה חתמו על הסכם הסחר החופשי בשנת 1997, מה שהוביל לשיתוף פעולה כלכלי נרחב בין המדינות בתחומי התעשייה, החקלאות והטכנולוגיה. במשך השנים, טורקיה הפכה לאחד משותפי הסחר החשובים של ישראל, כאשר שתי...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2024/08/נתיבי-שייט.png
סחר חוץ ישראל - סקירה

מבוא לסחר חוץ בישראל סחר החוץ של ישראל מהווה מרכיב מרכזי בכלכלה הישראלית, ומשפיע על צמיחתה, פיתוחה הטכנולוגי, ועל מעמדה בזירה הגלובלית. היכולת של ישראל להשתלב בשוק הבינלאומי, לייבא מוצרים ושירותים זרים,...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2024/08/סקירה.png
השלכות האיום החות’י - סקירה

מבוא האיום החות’י, שנובע מהסכסוך המתמשך בתימן, הוא סוגיה גיאופוליטית בעלת השפעות משמעותיות על האזור ועל העולם כוללם. החות’ים, הנמצאים במרכזו של הסכסוך, הם תנועה שיעית שמאמינה כי היא מייצגת את האינטרסים...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2024/08/רפורמת-היבוא.png
רפורמת היבוא - מהם יתרונות הרפורמה למגזר העסקי?

רפורמת “מה שטוב לאירופה טוב לישראל” מציעה מספר יתרונות משמעותיים למגזר העסקי בישראל. הנה כמה מהיתרונות המרכזיים: 1. הפחתת עלויות ייבוא הרפורמה מפחיתה את העלויות הכרוכות בייבוא מוצרים על ידי...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2024/08/רפורמת-היבוא-2.png
רפורמת היבוא - איך רפורמת היבוא תשפיע על המחירים?

רפורמת היבוא שאושרה תחת הכותרת “מה שטוב לאירופה טוב לישראל” צפויה להשפיע בצורה משמעותית על המחירים בישראל. הנה כמה מהדרכים המרכזיות בהן הרפורמה תשפיע על המחירים: 1. הורדת מחירים בשל הגברת התחרות הרפורמה...

1 3 4 5 6 7 73