צמיחה של 24% ליצוא בחציון הראשון של 2021
דף הבית » חדשות האתר » צמיחה של 24% ליצוא בחציון הראשון של 2021
מינהל סחר חוץ: תחזית היצוא העדכנית ל-2021: יצוא ישראלי בהיקף של 135 מיליארד דולר – גידול מוערך של קרוב ל-20% לעומת אשתקד. שרת הכלכלה והתעשייה, אורנה ברביבאי: ״המשך הגידול ביצוא השירותים, במיוחד בתחומי התוכנה והמו״פ, מחייבים טיפול במחסור בכוח אדם בהייטק״.
יצוא הסחורות והשירותים הישראלי הסתכם בחציון הראשון של השנה בכ-67.6 מיליארד דולר, צמיחה של כ-24% לעומת חציון ראשון 2020. בעוד גם ברבעון הראשון נרשמה צמיחה נאה מאוד של כ-11%, הרבעון השני של השנה, הציג צמיחה חסרת תקדים של כ-38% לעומת הרבעון השני 2021. על אף שהרבעון השני אשתקד סימן את שיא המשבר הכלכלי שהביאה מגפת הקורונה, מדובר בצמיחה מרשימה מאוד נוכח העובדה שסקטור יצוא שירותי התיירות טרם חזר לשגרה נוכח ההגבלות על כניסת תיירים לישראל.
בתוך כך, לראשונה יצוא השירותים עלה על יצוא הסחורות בחציון הראשון של השנה וביתר שאת ברבעון השני של השנה בו היווה כ-51.4% מהיצוא הכולל של ישראל לעומת 48.6% ליצוא הסחורות, זאת על אף המשך הגידול ביצוא הסחורות. עיקר שינוי מאזן הכוחות בין הסחורות לשירותים נובע מהצמיחה המהירה של סקטור השירותים ביצוא הישראלי לעומת שיעורי הצמיחה הצנועים יותר של סקטור הסחורות. עם זאת, שניהם צמחו בחציון הראשון באופן משמעותי ביותר – יצוא השירותים צמח בכ-30% ויצוא הסחורות צמח בכ-18% במהלך החציון הראשון של 2021 לעומת החציון הראשון אשתקד.
בגזרת השירותים, ממשיכים להוביל שני מנועי הצמיחה המשמעותיים של השנים האחרונות – שירותי התוכנה והמחשוב ושירותי המו״פ המדעי, המהווים את ליבת תעשיית ההייטק הישראלי, אשר צמחו בשיעור של 29% ו 48% בהתאמה. לצדם, גם שירותי התחבורה מראים התאוששות מהירה עם צמיחה של כ-110% בחציון לעומת חציון ראשון אשתקד וגידול נרשם גם בגזרת יצוא שירותים כחלק מפעילות מכירת חברות הזנק אשר צמחו בכ-77%.
בגזרת הסחורות, ניכר המשך ההתאוששות מתחילת השנה ומגמת הצמיחה חוצה מגזרים וסקטורים. צמיחה משמעותית של כ-13% נרשמה בחציון ביצוא הסחורות ללא יהלומים ובשונה מהמגמה בשנים האחרונות, יצוא היהלומים מתאושש באופן מרשים עם צמיחה של כ-111% בחציון הראשון לעומת חציון ראשון 2020. בהסתכלות על יצוא הסחורות ללא יהלומים בחלוקה גיאוגרפית, ניתן לראות כי בחציון הראשון של 2021, עיקר היצוא (40%) מופנה לשווקי אירופה, 33% לשווקים באמריקה וכ-25% לשווקי אסיה.
בחציון האחרון, שווקי יצוא רבים חוו צמיחה מרשימה, ביניהם ניתן לציין את היצוא לאיחוד האירופי אשר צמח בכ-17%, במסגרתו חווה צמיחה היצוא לאיטליה (+95%), בלגיה (+50%), ספרד (+43%), היצוא לארצות הברית שצמח בכ-23%, היצוא לאסיה שצמח בכ-15% במסגרתו חווה צמיחה היצוא לסין (+5%), הודו (+70%), דרום קוריאה (+68%) וטאיוואן (+12%) וצמיחה יפה הראה גם היצוא לטורקיה (+23%), ברזיל (+15%) ורוסיה (+21%).
בעקבות התוצאות החיוביות של היצוא בחציון הראשון של 2021, ובהנחה שהמגמה הנוכחית תימשך, מעריכים במינהל סחר חוץ שבמשרד הכלכלה והתעשייה כי היצוא לשנת 2021 יסתכם ב-135 מיליארד דולר, היקף חסר תקדים ביצוא הישראלי וכ-15 מיליארד דולר מעבר ליעד המקורי.
האלופה (במיל׳) אורנה ברביבאי, שרת הכלכלה והתעשייה: ״אנו מלאי גאווה בתעשייה הישראלית, הסקטור העסקי, מגזר ההייטק והיזמים הטכנולוגיים בישראל שמוכיחים פעם אחר פעם שאין דבר העומד בפני הנחישות הישראלית לפרוץ ולנצח. אנו, במשרד הכלכלה והתעשייה – באמצעות מינהל סחר חוץ ומערך הנספחויות הכלכליות – נמשיך לפעול להסרת חסמי סחר, פתיחת דלתות לשווקים חדשים עבור התעשייה הישראלית ומתן תמיכה וליווי מקצועי לחברות המעוניינות להרחיב פעילותן בשווקים קיימים או לחדור אל שווקים חדשים״.
אוהד כהן, מנהל מינהל סחר חוץ – משרד הכלכלה והתעשייה: ״על פי כל ההערכות שלנו, עתיד היצוא הישראלי לשבור שיא של כל הזמנים ולעבור את רף 130 מיליארדי הדולרים בשנת 2021. הישג זה של היצוא הישראלי, משקף עיכוב של שנה אחת בלבד ביחס ליעד המקורי אותו קבע משרד הכלכלה והתעשייה, שפעל בכל הכלים על מנת לעמוד ביעד ולשבור שיא זה עד תום 2020. אנו תולים את העיכוב בהשגת היעד במשבר הקורונה שפגע ביצוא הישראלי ב-2020 וגאים בהישגי התעשייה הישראלית, מינהל סחר חוץ ומערך הנספחים הכלכליים שלנו ברחבי העולם, שהצליחו לייצר התאוששות מהירה ביצוא, לתמוך בפעילות השיווק הבינלאומית של התעשייה, לעמוד ביעד הממשלה ולהביא את היצוא הישראלי להישג חסר תקדים״.
עוד מאמרים בנושא...
״מה שטוב לאירופה -טוב לישראל״
מליאת הכנסת אישרה לפני זמן קצר בהסכמת הקואליציה והאופוזיציה וללא מתנגדים, את חלקו הראשון של החוק ההיסטורי שהגיש שר הכלכלה ניר ברקת. החלק הראשון של
מתן הרשאה לביצוע בדיקה פיזית ע”י סוכן מכס אחר- החל מה-3.9.23
*עדכון מיום 22.6.23- שימו לב: מועד הכניסה לתוקף נדחה ל-3.9.23. יובהר כי עליכם לנצל את פרק הזמן הנוסף שניתן להתארגנות והיערכות עפ”י ההנחיה החדשה. להלן הודעה ליבואנים
מצגת מוובינר בנושא מערכת מסלול החדשה – “מסלול פלוס”
ביום 21.6.2023 קיים אגף יבוא מכס ותקינה בשיתוף המכס, מערך הדיגיטל הלאומי ומשרד הכלכלה וובינר להצגת מערכת הגשת הבקשות החדשה לאישורי יבוא – “מסלול פלוס”
שילוב רישיון יבוא משרד הביטחון לאישור ממוחשב החל מ-18.1.23
איריס סעדון, מנהלת תחום בכירה חוקיות יבוא במינהל המכס וענבל לוי מאגף טכנולוגיות מידע במכס שלחו אלינו את ההודעה הבאה: החל מתאריך 18.1.23 משרד הביטחון
העברת תזכורת ליבואן / יצואן בדבר סיום תוקף ייפוי כוח לסוכן המכס
במסגרת שיפור השירות לציבור במינהל המכס, ובמסגרת הנגשת המידע ללקוחות, הריני לעדכנכם כי החל מה- 1/5/23 מערכת שער עולמי תעביר התרעות ליבואנים וליצואנים בדבר כתבי
ברקת חתם על הסכם סחר היסטורי בין ישראל לוייטנאם | כל הפרטים – פורסם בחדשות 0404
חתמו בירושלים שר הכלכלה והתעשייה ניר ברקת, ועמיתו שר התעשייה והסחר הווייטנאמי Nguyen Hong Dien על הסכם אזור סחר חופשי בין ישראל לווייטנאם, במעמד רה”מ