צים משיקה את מערכת ZIMGuard לאיתור מטענים מסוכנים שלא הוצהרו
דף הבית » חדשות האתר » צים משיקה את מערכת ZIMGuard לאיתור מטענים מסוכנים שלא הוצהרו
צים פיתחה והטמיעה מערכת חדשנית מבוססת בינה מלאכותית לאיתור וזיהוי מקרים של מטען מסוכן שלא הוצהר – לפני הטעינה לאונייה.
מערכת ™ZIMGuard סורקת הצהרות מטען של משלחים בשלב מוקדם ומנטרת מקרים חשודים של מטען מסוכן שלא הוצהר כראוי. המערכת עושה שימוש בבינה מלאכותית, כולל עיבוד שפה טבעית (Natural Language Processing NLP –) ולמידת מכונה, כדי לנתח מסמכי שילוח ולהתריע בזמן אמת לאנשי תפעול על אירועים של מידע חסר, הסתרה או טעות בהצהרה על מטענים מסוכנים.
נציין שהנחת היסוד של המערכת היא שהצהרות שגויות על מטען מסוכן הן המקור המרכזי לתאונות ימיות חמורות שגרמו לאובדן חיי אדם ונזקים חמורים. יתרה מכך, בשנה שעברה הודיעו כמה חברות ספנות גדולות על הטלת תשלומים נוספים על בעלי מטענים שלא הצהירו כראוי על משלוחים, כפתרון חלקי לבעייה.
בחברת צים ציינו שמערכת ™ZIMGuard כבר הוכיחה את יעילותה במספר מקרים מאז הוכנסה לשימוש בצים. המערכת נמצאת בשימוש במספר נמלים מרכזיים בסין וארה”ב וכן בישראל. היא צפויה להיכנס לשימוש בכל קווי צים עד סוף השנה.
אלי גליקמן, מנכ”ל צים: “פיתוח המערכת החדשנית מדגימה את הגישה היצירתית הייחודית שאנחנו מטפחים בכל תחומי הפעילות בצים. זהו “המרכיב הסודי” שלנו. מאז הפעלתה של המערכת, קיבלנו התראה על עשרות מקרים של סחורה שלא הוצהרה כראוי. לאור התרומה הפוטנציאלית החשובה של המערכת לבטיחות שרשרת האספקה הגלובלית, צים מוכנה להציע למכור רשיונות שימוש מסחרי למערכת לכל גורם המעוניין בכך.”
אייל בן-עמרם, CIO צים: “צים חותרת לעמוד בקדמת הטכנולוגיה בכל תחומי פעילותה. יישום יכולות של בינה מלאכותית למשימה הקריטית של שיפור בטיחות בספנות ובשרשרת האספקה היא דוגמה נוספת למאמצים הבלתי פוסקים שלנו בכל תחומי הפעילות שלנו.”
רב-חובל צדוק רדקר, מנהל גלובלי של מטענים מסוכנים ומיוחדים בצים, האחראי על בטיחות מטענים, אמר: “ההתמודדות עם בעיית ההצהרות השגויות על מטען מסוכן, שמהוות גורם סיכון חמור, היא אתגר משמעותי . המערכת החדשה הוכיחה את יעילותה ומשיגה את מטרותיה. היא מאפשרת לנו לזהות, לתחקר ולפעול בכל אירוע של הצהרה שגויה לפני הטעינה לאונייה, ומשפרת במידה ניכרת את רמת הבטיחות של הצוותים, האנייה ושרשרת האספקה בכללותה.”
עוד מאמרים בנושא...
מדיניות היבוא
מטרת המדיניות היא הקלה משמעותית בתהליכי היבוא והפחתת עלויות היבוא בפרט, ויוקר המחיה ככלל.
האם הייבוא המקביל מחטיא את מטרתו?
אין ספק כי ייבוא מקביל עשוי להיות אמצעי לקידום התחרות וזירוזה, והפחתת המחיר לצרכן הסופי היא צעד חשוב וראשון במעלה.
מבצע מיוחד – חברת “יחדיו” נרתמת גם כן למלחמה בקרונה
החברה ביצעה יבוא של מגוון מוצרים עבור בתי חולים, מוסדות וחברות מסחריות.
מכון היצוא: הסכם שיתוף פעולה עם מרכז הסחר העולמי בדובאי
ההסכם יאפשר הקמת ביתנים ישראלים בתערוכות הענק של העולם הערבי. שיתוף הפעולה כולל שותפות בכנסים בינ״ל ותערוכות ענק, חילופי משלחות וארגון משלחות של אנשי עסקים
כיצד משבר הקורונה משפיע על ניהול מלאים ואבטחתם
המשבר הנוכחי הביא עמו את הצורך בשינוי כיוון החשיבה ונקיטת אסטרטגיה שונה, כזו שתחזק את מנגנוני הניהול, תייצר מערכת יציבה ועמידה יותר, ותאפשר להתמודד עם