פעילות מינהל סחר חוץ – סיכום שנת 2020
דף הבית » סקירות כלכליות של מינהל סחר חוץ » פעילות מינהל סחר חוץ – סיכום שנת 2020
למרות השנה המאתגרת, היצוא הישראלי הציג תוצאות טובות יחסית לסחר העולמי ולמרבית המדינות המפותחות. במהלך השנה פעלנו והשקענו משאבים רבים על מנת להמשיך ולסייע ליצואנים הישראליים לצלוח את התקופה המאתגרת והתאמנו את כלל פעילותנו למציאות החדשה שכללה ריחוק חברתי, היעדר מפגשים פיזיים ואתגרים רבים בתובלה הימית והאווירית.
המינהל מפעיל מערך של 56 משרדים בפרישׂה עולמית, המוצבים במדינות היעד של הייצוא הישראלי ובארגונים הכלכליים הבין-לאומיים, במטרה לסייע לתעשייה הישראלית בשוקי חו”ל במגוון דרכים: יזום פעילויות, ארגון משלחות ותערוכות, עריכת סמינרים מקצועיים, פתיחת דלתות בחברות ובגופי ממשל בשוקי היעד, ליווי חברות בשלבי הכניסה לשווקים וסיוע לחברות ישראליות בנושאי רגולציה, חסמי סחר ועוד.
המינהל יוזם ומנהל משאים ומתנים על הסכמי סחר חדשים, מעדכן באופן שוטף הסכמי סחר קיימים, פועל להסרה של חסמי סחר ומייצג את מדינת ישראל בארגונים הכלכליים הבין-לאומיים – WTO, OECD ובנציגות ישראל באיחוד האירופי.
למינהל גם מערך של כלים וקרנות המסייעים לחברות ישראליות לפעול בחו”ל, בהם: תוכנית “כסף חכם”, המסייעת לפריצה לשוק חדש, ותוכנית של”ב, המיועדת לסייע ליצואנים בתחילת דרכם.
בנוסף, פעילות המינהל כוללת את תחום הפיקוח על הייצוא הדו-שימושי והאב”כ מכוח החוק הישראלי ובהתאם להסדרים הבין-לאומיים בתחום, אשר אותן אימצה ישראל, כמו גם פיקוח על היצוא בתחום האב”כ, לצורך מניעת הפצה של כלי נשק וטכנולוגיות, לרבות נשק להשמדה המונית, לגורמים המקדמים טרור בין-לאומי.
אנו צופים שבסוף שנת 2021 נחזור לדפוסי הצמיחה שאפיינו את היצוא הישראלי בשנים האחרונות. למעשה, חלק מהתחזיות שלנו מעריכות כי 2021 תהא שנת שיא ביצוא הישראלי.
אנו מזמינים את כלל היצואנים הישראליים ונציגי החברות הפועלות בשווקים הבינלאומיים להיעזר בנו ובשלל הכלים שאנו מפעילים לטובת הרחבת הפעילות העסקית שלהם בשווקים השונים ברחבי העולם.
פעילות מינהל סחר חוץ – סיכום שנת 2020
עוד מאמרים בנושא...
משרד התחבורה: נחתמו כתבי ההסמכה של הנמלים החדשים
הקודם הבא כתבי ההסמכה יאפשרו תרגול והכנות של מתקני הנמל החדשים וקליטת מכולות ריקות לייצוא במטרה להקל על מצוקת האחסנה בנמלים.
מדיניות היבוא
מטרת המדיניות היא הקלה משמעותית בתהליכי היבוא והפחתת עלויות היבוא בפרט, ויוקר המחיה ככלל.
האם הייבוא המקביל מחטיא את מטרתו?
אין ספק כי ייבוא מקביל עשוי להיות אמצעי לקידום התחרות וזירוזה, והפחתת המחיר לצרכן הסופי היא צעד חשוב וראשון במעלה.
מבצע מיוחד – חברת “יחדיו” נרתמת גם כן למלחמה בקרונה
החברה ביצעה יבוא של מגוון מוצרים עבור בתי חולים, מוסדות וחברות מסחריות.
מכון היצוא: הסכם שיתוף פעולה עם מרכז הסחר העולמי בדובאי
ההסכם יאפשר הקמת ביתנים ישראלים בתערוכות הענק של העולם הערבי. שיתוף הפעולה כולל שותפות בכנסים בינ״ל ותערוכות ענק, חילופי משלחות וארגון משלחות של אנשי עסקים