פעילות מינהל סחר חוץ – סיכום שנת 2020
דף הבית » סקירות כלכליות של מינהל סחר חוץ » פעילות מינהל סחר חוץ – סיכום שנת 2020
למרות השנה המאתגרת, היצוא הישראלי הציג תוצאות טובות יחסית לסחר העולמי ולמרבית המדינות המפותחות. במהלך השנה פעלנו והשקענו משאבים רבים על מנת להמשיך ולסייע ליצואנים הישראליים לצלוח את התקופה המאתגרת והתאמנו את כלל פעילותנו למציאות החדשה שכללה ריחוק חברתי, היעדר מפגשים פיזיים ואתגרים רבים בתובלה הימית והאווירית.
המינהל מפעיל מערך של 56 משרדים בפרישׂה עולמית, המוצבים במדינות היעד של הייצוא הישראלי ובארגונים הכלכליים הבין-לאומיים, במטרה לסייע לתעשייה הישראלית בשוקי חו”ל במגוון דרכים: יזום פעילויות, ארגון משלחות ותערוכות, עריכת סמינרים מקצועיים, פתיחת דלתות בחברות ובגופי ממשל בשוקי היעד, ליווי חברות בשלבי הכניסה לשווקים וסיוע לחברות ישראליות בנושאי רגולציה, חסמי סחר ועוד.
המינהל יוזם ומנהל משאים ומתנים על הסכמי סחר חדשים, מעדכן באופן שוטף הסכמי סחר קיימים, פועל להסרה של חסמי סחר ומייצג את מדינת ישראל בארגונים הכלכליים הבין-לאומיים – WTO, OECD ובנציגות ישראל באיחוד האירופי.
למינהל גם מערך של כלים וקרנות המסייעים לחברות ישראליות לפעול בחו”ל, בהם: תוכנית “כסף חכם”, המסייעת לפריצה לשוק חדש, ותוכנית של”ב, המיועדת לסייע ליצואנים בתחילת דרכם.
בנוסף, פעילות המינהל כוללת את תחום הפיקוח על הייצוא הדו-שימושי והאב”כ מכוח החוק הישראלי ובהתאם להסדרים הבין-לאומיים בתחום, אשר אותן אימצה ישראל, כמו גם פיקוח על היצוא בתחום האב”כ, לצורך מניעת הפצה של כלי נשק וטכנולוגיות, לרבות נשק להשמדה המונית, לגורמים המקדמים טרור בין-לאומי.
אנו צופים שבסוף שנת 2021 נחזור לדפוסי הצמיחה שאפיינו את היצוא הישראלי בשנים האחרונות. למעשה, חלק מהתחזיות שלנו מעריכות כי 2021 תהא שנת שיא ביצוא הישראלי.
אנו מזמינים את כלל היצואנים הישראליים ונציגי החברות הפועלות בשווקים הבינלאומיים להיעזר בנו ובשלל הכלים שאנו מפעילים לטובת הרחבת הפעילות העסקית שלהם בשווקים השונים ברחבי העולם.
פעילות מינהל סחר חוץ – סיכום שנת 2020
עוד מאמרים בנושא...
מדיניות התקינה בישראל
מדיניות התקינה הלאומית כוללת קביעת עדיפויות בתקינה, יזום כתיבת תקנים חדשים ורביזיות בתקנים הקיימים, הכרזה על תקנים כרשמיים או הסרת רשמיותם, תיאום בין-משרדי בנושאי תקינה
גופים בינלאומיים הפועלים בנושא סחר והיצף
בעולם פועלים גופים שונים העוסקים בנושא סחר הוגן ופועלים נגד היצף.
מהו יבוא אישי?
על-פי ההגדרה שבצו יבוא חופשי אם הוכח להנחת דעתו של מנהל רשות המיסים או סגנו שהטובין מיובאים לא באמצעות עוסק, לא לצרכי אספקה, ייצור או
האם קיימים דרישות או תנאים ביבוא?
משרד הכלכלה והתעשייה מעדכן ומתקן את צו יבוא חופשי ואת צו יצוא חופשי במטרה שיכללו את כל דרישות הרגולטוריות הטכניות שבחקיקה הרלוונטית.
אני רוצה לייבא מוצר, מה עלי לעשות?
באופן כללי היבוא לישראל הוא חופשי. כל אדם יכול לייבא מבלי רישיון יבואן או רישיון/אישור יבוא. עם זאת, חלק מהמוצרים מחייבים רישום יבואן ואישור או