חדשות האתר

מנהיג החות׳ים מאיים: ״האצבע על ההדק״

בעקבות המתיחות הגוברת בין ישראל לחמאס, מנהיג החות’ים מאיים לחדש את התקיפות נגד ספינות מסחר בים...
16 February 2025
מאמרים חדשים
קטגוריות
שדרוג מאמרים:
עדכון, חידוש ושיפור תוכן למאמרים קיימים

סחר בינלאומי בישראל

 

הסחר הבינלאומי ממלא תפקיד מרכזי בכלכלת ישראל, ומאפשר למדינה להתגבר על משאבי הטבע המוגבלים שלה ולהשתלב בשוק העולמי. כמדינה קטנה עם כלכלה מפותחת מאוד, ישראל נשענת על ייבוא וייצוא כאחד כדי לשמר את הצמיחה הכלכלית שלה. המדינה ביססה את עצמה כמובילה במספר תעשיות היי-טק, כולל סייבר, תרופות וטכנולוגיה חקלאית, בעוד היא תלויה גם בייבוא של חומרי גלם, אנרגיה ומוצרי צריכה. מאמר זה יבחן את ההתפתחות ההיסטורית, המגמות הנוכחיות, שותפי הסחר המרכזיים, היתרונות והחסרונות, המדיניות הממשלתית, והאתגרים וההזדמנויות העתידיות בסחר הבינלאומי של ישראל.

התפתחות היסטורית של סחר בינלאומי בישראל

שנותיה הראשונות (1948-1970)

הבסיס לסחר הבינלאומי של ישראל הונח זמן קצר לאחר הקמת המדינה ב-1948. בשנותיה הראשונות, ישראל הייתה בעיקר חברה חקלאית שנשענה רבות על סיוע בינלאומי ותמיכה כספית, במיוחד מהקהילות היהודיות ברחבי העולם ומארצות הברית. המדינה התמודדה עם אתגרים משמעותיים, כולל בידוד גיאופוליטי והיעדר משאבי טבע. עם זאת, היא פיתחה במהירות כלכלה מגוונת תוך התמקדות בחקלאות, תעשייה וכינון יחסי סחר עם מדינות המערב.

צמיחה וגיוון (1980-1990)

שנות ה-80 היוו נקודת מפנה בהתפתחות הכלכלית של ישראל. החתימה על הסכם סחר חופשי עם ארצות הברית בשנת 1985 הייתה נקודת ציון משמעותית, אשר הפחיתה מכסים ופתחה את השווקים האמריקאים למוצרים ישראליים. במהלך תקופה זו, ישראל החלה להעביר את המוקד הכלכלי שלה מתעשיות מסורתיות כמו חקלאות וטקסטיל לתעשיות היי-טק. שנות ה-90 היוו תקופה נוספת של גיוון וצמיחה, בעיקר בזכות הגעת המהגרים מברית המועצות לשעבר, אשר הביאו עימם הון אנושי משמעותי ומומחיות טכנית. הרחבת הסכמי הסחר עם האיחוד האירופי ומדינות נוספות תרמו להשתלבות נוספת של ישראל בכלכלה העולמית.

בום ההיי-טק והשתלבות גלובלית (2000 ואילך)

מאז תחילת המאה ה-21, ישראל ביססה את מעמדה כמובילה עולמית בחדשנות ובטכנולוגיה. המדינה מכונה לעיתים “אומת הסטארט-אפ” בשל ריכוז גבוה של סטארט-אפים, במיוחד בתחומים כמו סייבר, ביוטכנולוגיה וטכנולוגיה חקלאית. יצוא מוצרי ההיי-טק והשירותים של ישראל זינק, בעוד שהייבוא של חומרי גלם ואנרגיה ממשיך להיות חיוני לתעשייה המקומית. בשנים האחרונות, יחסי הסחר עם שווקים מתפתחים באסיה, בעיקר עם סין והודו, הפכו חשובים יותר ויותר, ומשקפים את מאמצי ישראל לגוון את שותפי הסחר שלה.

מגמות עכשוויות בסחר הבינלאומי של ישראל

עלייה ביצוא טכנולוגי

תעשיית ההיי-טק של ישראל הפכה לאבן הפינה בסחר הבינלאומי שלה. יצוא תוכנה, פתרונות סייבר, מכשור רפואי וטכנולוגיה חקלאית גדל באופן משמעותי, תוך משיכת השקעות זרות משמעותיות. המוניטין של ישראל כמוקד חדשנות הוביל להקמת מרכזי מחקר ופיתוח על ידי תאגידים רב-לאומיים כמו גוגל, אינטל ומיקרוסופט. יצוא היי-טק זה לא רק תורם לתמ”ג של ישראל, אלא גם משפר את מעמדה הגלובלי כמובילה טכנולוגית.

חיזוק קשרים עם אסיה

בשנים האחרונות, ישראל שמה דגש הולך וגובר על חיזוק קשרי הסחר שלה עם מדינות אסיה, במיוחד עם סין, הודו ודרום קוריאה. מדינות אלו מייצגות שווקי צמיחה משמעותיים לטכנולוגיה ישראלית, מוצרי חקלאות וציוד ביטחוני. הממשלה פעלה באופן פעיל לקידום הסכמי סחר ושיתופי פעולה שיקלו על הגישה לשווקים אלה. המעבר לעבר אסיה משקף מגמות כלכליות גלובליות רחבות יותר, כאשר אסיה הופכת לשחקן מרכזי בכלכלה העולמית.

המשך הסחר עם ארצות הברית ואירופה

למרות החשיבות הגוברת של אסיה, ארצות הברית ואירופה נותרות שותפות הסחר הגדולות והחשובות ביותר של ישראל. ארצות הברית היא יעד היצוא הגדול ביותר של ישראל, כאשר מגזרים מרכזיים כוללים הגנה, מוצרים טכנולוגיים ותרופות. האיחוד האירופי, כיחידה אחת, מהווה שותף סחר חשוב נוסף, עם דגש על כימיקלים, מכונות ומוצרים חקלאיים. הסכמי סחר עם שני האזורים הללו מילאו תפקיד מרכזי בשמירה ובהרחבת קשרי הסחר.

שותפי הסחר המרכזיים

ארצות הברית

ארצות הברית היא שותפת הסחר החשובה ביותר של ישראל, והיחסים בין שתי המדינות מאופיינים בקשרים כלכליים עמוקים, בשיתוף פעולה אסטרטגי ובערכים משותפים. הסכם הסחר החופשי שנחתם בשנת 1985 ביטל מכסים על מרבית הסחורות שנמסרו בין שתי המדינות, מה שהוביל לגידול משמעותי בסחר הדו-צדדי. ארצות הברית היא שוק מרכזי למוצרי היי-טק ישראליים, תרופות וציוד ביטחוני. בנוסף, חברות אמריקאיות השקיעו רבות במגזר הטכנולוגי של ישראל, מה שמחזק עוד יותר את הקשר הכלכלי בין שתי המדינות.

האיחוד האירופי

האיחוד האירופי הוא שותף הסחר השני בגודלו של ישראל, עם קשרי סחר המנוהלים על ידי הסכם ההתאגדות של האיחוד האירופי-ישראל, המעניק לישראל גישה מועדפת לשווקים האירופיים. היצוא המרכזי לאירופה כולל כימיקלים, מכונות ומוצרים חקלאיים. האיחוד האירופי הוא גם מקור חשוב להשקעות ישירות זרות בישראל, במיוחד במגזר ההיי-טק. קשרי הסחר של ישראל עם האיחוד האירופי אינם חפים מאתגרים, שכן לעיתים שיקולים פוליטיים משפיעים על אינטראקציות כלכליות, אך בסך הכל, השותפות נותרה חזקה ומועילה לשני הצדדים.

אסיה: סין והודו

סין והודו הפכו לשותפות סחר חשובות עבור ישראל, במיוחד בתחומים של טכנולוגיה, ביטחון וחקלאות. יצוא של ישראל לסין כולל מוצרי טכנולוגיה מתקדמים, ציוד חקלאי וכימיקלים, בעוד שהייבוא מסין כולל בעיקר מוצרי צריכה וחומרי גלם. עם הודו, ישראל חולקת מערכת יחסים ביטחונית חזקה, עם מכירות נשק משמעותיות ומיזמים משותפים בתחום הטכנולוגיה הצבאית. שתי המדינות הביעו עניין בהרחבת קשרי הסחר עם ישראל, ורואות הזדמנויות לשיתוף פעולה במגוון פרויקטים טכנולוגיים ותשתיתיים.

יתרונות וחסרונות של סחר בינלאומי בישראל

יתרונות

  • גיוון כלכלי: הסחר הבינלאומי איפשר לישראל לגוון את כלכלתה ולהפחית את התלות בענף או שוק מסוים. גיוון זה תרם לעמידות כלכלית, מה שמאפשר למדינה להתמודד טוב יותר עם תנודות כלכליות גלובליות.
  • חדשנות וטכנולוגיה: היכולת לייצא מוצרים ושירותים טכנולוגיים חיזקה את מעמדה של ישראל כמובילה בחדשנות. הדבר לא רק ממריץ את הצמיחה הכלכלית, אלא גם משפר את המוניטין של ישראל בעולם ומושך השקעות נוספות.
  • יצירת מקומות עבודה: הסחר הבינלאומי תומך במקומות עבודה רבים בישראל, במיוחד במגזרי ההיי-טק והתעשייה המכוונים ליצוא. הזרמת הון זר יוצרת גם תעסוקה בענפי שירותים שונים, כולל פיננסים, לוגיסטיקה וייעוץ.

חסרונות

  • תלות חיצונית: התלות של ישראל בייבוא סחורות חיוניות כגון חומרי גלם, אנרגיה ומזון הופכת את הכלכלה לפגיעה להפרעות בשרשראות האספקה הגלובליות ולתנודות במחירים.
  • תחרות גלובלית: חברות ישראליות מתמודדות עם תחרות עזה בשווקים בינלאומיים, במיוחד מצד שחקנים גדולים ומבוססים יותר. תחרות זו יכולה להיות מאתגרת במיוחד עבור חברות קטנות יותר וסטארט-א

אתגרים והזדמנויות בעתיד

אתגרים:

  • תחרות גלובלית: החברות הישראליות מתמודדות עם תחרות עזה מצד חברות זרות, במיוחד בתחומי הטכנולוגיה והחקלאות.
  • מדיניות הגנתית: רגולציות ומכסים שמטילות מדינות זרות יכולים להקשות על הייצוא הישראלי.
  • ביטחון כלכלי: תלות רבה בסחר חוץ יכולה להיות מסוכנת במקרה של משברים כלכליים או פוליטיים.

הזדמנויות:

  • חדשנות מתמשכת: ישראל ממשיכה לפתח טכנולוגיות חדשות שיכולות לפתוח דלתות לשווקים חדשים.
  • הסכמי סחר נוספים: המשך החתימה על הסכמי סחר חופשי עם מדינות נוספות יכול להקל על הסחר ולהגביר את הייצוא.
  • שווקים מתפתחים: שווקים מתפתחים כמו אפריקה ודרום אמריקה מציעים פוטנציאל רב לסחר עם ישראל.

סיכום

הסחר הבינלאומי הוא מרכיב מרכזי בכלכלה של ישראל. היסטורית, הוא תרם רבות לפיתוח כלכלי של המדינה והמשיך להתרחב ולצמוח בעשורים האחרונים. על אף האתגרים, השוק הבינלאומי מציע הזדמנויות רבות לישראל, במיוחד בתחומי הטכנולוגיה והחדשנות. מדיניות ממשלתית חכמה והמשך פיתוח קשרים בינלאומיים הם המפתחות לשמירה על חוסנה הכלכלי של ישראל בעתיד.

אולי יעניין אותך גם...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2025/02/איום.png
מנהיג החות׳ים מאיים: ״האצבע על ההדק״

בעקבות המתיחות הגוברת בין ישראל לחמאס, מנהיג החות’ים מאיים לחדש את התקיפות נגד ספינות מסחר בים האדום. למרות הפסקת האש, הכוחות נערכים להסלמה מיידית, מה שעלול להוביל לשיבושים נוספים בסחר הימי הגלובלי עבדול...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2025/02/מדניות-יבוא.jpg
משרד הכלכלה מיישם את מדיניות היבוא החדשה, שנקבעה בהחלטת הממשלה 2318

משרד הכלכלה מיישם את מדיניות היבוא החדשה, שנקבעה בהחלטת הממשלה 2318,  באמצעות הממונה על חוקיות היבוא במשרד. מנתוני הכלכלן הראשי, דצמבר 2016, עולה כי בהשוואה למדיניות ה- OECD, המשק הישראלי חשוף ברמה נמוכה...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2025/02/רפורמה.png
שר הכלכלה והתעשייה מפרסם את רשימת החיקוקים בקשר לרפורמת "מה שטוב לאירופה טוב לישראל"

שר הכלכלה והתעשייה מפרסם את רשימת החיקוקים שמתייחסים למצרכים שחל עליהם תקן רשמי / לא רשמי, במסגרת רפורמת היבוא “מה שטוב לאירופה טוב לישראל” שר הכלכלה והתעשייה מפרסם היום את רשימת החיקוקים של...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2025/02/הודו-ישראל.png
המשלחת העסקית הגדולה אי פעם להודו יצאה לדרך

מעל 100 חברות ישראליות בראשות שר הכלכלה והתעשייה ח”כ ניר ברקת וראשי המגזר העסקי. שר הכלכלה והתעשייה, ניר ברקת: “יציאתה של המשלחת הכלכלית להודו היא צעד משמעותי להעמקת הקשרים הכלכליים בין המדינות,...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2025/02/עסק-עצמאי-1.png
שאלות נפוצות על עמילות מכס – תשובות מהמומחים של "יחדיו"

1. מה זה עמילות מכס ולמה צריך אותה? עמילות מכס היא שירות מקצועי שמסייע ליבואנים וליצואנים בתהליך השחרור של סחורות מהמכס. עמילי מכס מטפלים בהגשת מסמכים, חישוב מכסים ומיסים, עמידה ברגולציות ובדיקות, וטיפול...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2025/02/שילוח.png
שאלות נפוצות על שילוח בינלאומי – תשובות מהמומחים של "יחדיו"

1. מהם סוגי השילוח הבינלאומי הקיימים ומה ההבדלים ביניהם? שילוח בינלאומי מתבצע בשלושה אופנים עיקריים: שילוח ימי – מתאים לסחורות גדולות וכבדות, זול יותר אך לוקח זמן רב. שילוח אווירי – מהיר אך יקר יותר,...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2025/02/פקודת-מכס-יחדיו.png
נושאים מרכזיים מתוך פקודת המכס - המדריך המלא

נושאים מרכזיים מתוך פקודת המכס: כלים, תקנות ואפשרויות שכל יבואן צריך להכיר פעילות היבוא והיצוא מהווה חלק מרכזי בתפקודה של כלכלה גלובלית ומחייבת הכרה מעמיקה של החוקים, התקנות והאפשרויות שמעניקה פקודת המכס....

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2025/02/פסקי-דין.png
עמילות מכס ומחלוקות משפטיות – ניתוח מקרים מבית המשפט

הקדמה: תפקידם של עמילי המכס והאתגרים המשפטיים עמילי המכס בישראל ממלאים תפקיד קריטי בתיווך בין יבואנים/יצואנים לרשויות המכס, תוך הבטחת עמידה בהוראות חוקי הסחר והמכס. עם זאת, פעילותם כרוכה בסיכונים משפטיים,...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2025/02/החזר-מס.png
כיצד לנהל תביעת החזר מכס בהצלחה? מדריך מעשי ליבואנים

מבוא  תביעת החזר מכס היא הליך שמאפשר ליבואנים לקבל חזרה תשלומים ששולמו ביתר על מסי יבוא. מדובר בהליך מורכב הדורש עמידה בתנאים רגולטוריים מדויקים והגשת מסמכים מתאימים. מדריך זה יסייע ליבואנים להבין את השלבים...

https://www.unitedxp.co.il/wp-content/uploads/2025/01/יבואן.png
מדריך ליבואנים מתחילים: כל מה שצריך לדעת כדי להצליח

מבואכניסה לעולם היבוא מצריכה ידע והבנה במגוון תחומים – החל מהמסמכים הדרושים, דרך דרישות החוק והתקנות ועד לניהול התהליך מול המכס. מדריך זה נועד לספק ליבואנים מתחילים את הכלים החשובים ביותר להצלחה בתחום,...

1 2 3 76
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב
",e=e.removeChild(e.firstChild)):"string"==typeof o.is?e=l.createElement(a,{is:o.is}):(e=l.createElement(a),"select"===a&&(l=e,o.multiple?l.multiple=!0:o.size&&(l.size=o.size))):e=l.createElementNS(e,a),e[Ni]=t,e[Pi]=o,Pl(e,t,!1,!1),t.stateNode=e,l=Ae(a,o),a){case"iframe":case"object":case"embed":Te("load",e),u=o;break;case"video":case"audio":for(u=0;u<$a.length;u++)Te($a[u],e);u=o;break;case"source":Te("error",e),u=o;break;case"img":case"image":case"link":Te("error",e),Te("load",e),u=o;break;case"form":Te("reset",e),Te("submit",e),u=o;break;case"details":Te("toggle",e),u=o;break;case"input":A(e,o),u=M(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"option":u=B(e,o);break;case"select":e._wrapperState={wasMultiple:!!o.multiple},u=Uo({},o,{value:void 0}),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"textarea":V(e,o),u=H(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;default:u=o}Me(a,u);var s=u;for(i in s)if(s.hasOwnProperty(i)){var c=s[i];"style"===i?ze(e,c):"dangerouslySetInnerHTML"===i?(c=c?c.__html:void 0,null!=c&&Aa(e,c)):"children"===i?"string"==typeof c?("textarea"!==a||""!==c)&&X(e,c):"number"==typeof c&&X(e,""+c):"suppressContentEditableWarning"!==i&&"suppressHydrationWarning"!==i&&"autoFocus"!==i&&(ea.hasOwnProperty(i)?null!=c&&Ie(n,i):null!=c&&x(e,i,c,l))}switch(a){case"input":L(e),j(e,o,!1);break;case"textarea":L(e),$(e);break;case"option":null!=o.value&&e.setAttribute("value",""+P(o.value));break;case"select":e.multiple=!!o.multiple,n=o.value,null!=n?q(e,!!o.multiple,n,!1):null!=o.defaultValue&&q(e,!!o.multiple,o.defaultValue,!0);break;default:"function"==typeof u.onClick&&(e.onclick=Fe)}Ve(a,o)&&(t.effectTag|=4)}null!==t.ref&&(t.effectTag|=128)}return null;case 6:if(e&&null!=t.stateNode)Ll(e,t,e.memoizedProps,o);else{if("string"!=typeof o&&null===t.stateNode)throw Error(r(166));n=yn(yu.current),yn(bu.current),Jn(t)?(n=t.stateNode,o=t.memoizedProps,n[Ni]=t,n.nodeValue!==o&&(t.effectTag|=4)):(n=(9===n.nodeType?n:n.ownerDocument).createTextNode(o),n[Ni]=t,t.stateNode=n)}return null;case 13:return zt(vu),o=t.memoizedState,0!==(64&t.effectTag)?(t.expirationTime=n,t):(n=null!==o,o=!1,null===e?void 0!==t.memoizedProps.fallback&&Jn(t):(a=e.memoizedState,o=null!==a,n||null===a||(a=e.child.sibling,null!==a&&(i=t.firstEffect,null!==i?(t.firstEffect=a,a.nextEffect=i):(t.firstEffect=t.lastEffect=a,a.nextEffect=null),a.effectTag=8))),n&&!o&&0!==(2&t.mode)&&(null===e&&!0!==t.memoizedProps.unstable_avoidThisFallback||0!==(1&vu.current)?rs===Qu&&(rs=Yu):(rs!==Qu&&rs!==Yu||(rs=Gu),0!==us&&null!==es&&(To(es,ns),Co(es,us)))),(n||o)&&(t.effectTag|=4),null);case 4:return wn(),Ol(t),null;case 10:return Zt(t),null;case 17:return It(t.type)&&Ft(),null;case 19:if(zt(vu),o=t.memoizedState,null===o)return null;if(a=0!==(64&t.effectTag),i=o.rendering,null===i){if(a)mr(o,!1);else if(rs!==Qu||null!==e&&0!==(64&e.effectTag))for(i=t.child;null!==i;){if(e=_n(i),null!==e){for(t.effectTag|=64,mr(o,!1),a=e.updateQueue,null!==a&&(t.updateQueue=a,t.effectTag|=4),null===o.lastEffect&&(t.firstEffect=null),t.lastEffect=o.lastEffect,o=t.child;null!==o;)a=o,i=n,a.effectTag&=2,a.nextEffect=null,a.firstEffect=null,a.lastEffect=null,e=a.alternate,null===e?(a.childExpirationTime=0,a.expirationTime=i,a.child=null,a.memoizedProps=null,a.memoizedState=null,a.updateQueue=null,a.dependencies=null):(a.childExpirationTime=e.childExpirationTime,a.expirationTime=e.expirationTime,a.child=e.child,a.memoizedProps=e.memoizedProps,a.memoizedState=e.memoizedState,a.updateQueue=e.updateQueue,i=e.dependencies,a.dependencies=null===i?null:{expirationTime:i.expirationTime,firstContext:i.firstContext,responders:i.responders}),o=o.sibling;return Mt(vu,1&vu.current|2),t.child}i=i.sibling}}else{if(!a)if(e=_n(i),null!==e){if(t.effectTag|=64,a=!0,n=e.updateQueue,null!==n&&(t.updateQueue=n,t.effectTag|=4),mr(o,!0),null===o.tail&&"hidden"===o.tailMode&&!i.alternate)return t=t.lastEffect=o.lastEffect,null!==t&&(t.nextEffect=null),null}else 2*ru()-o.renderingStartTime>o.tailExpiration&&1t)&&vs.set(e,t)))}}function Ur(e,t){e.expirationTimee?n:e,2>=e&&t!==e?0:e}function qr(e){if(0!==e.lastExpiredTime)e.callbackExpirationTime=1073741823,e.callbackPriority=99,e.callbackNode=$t(Vr.bind(null,e));else{var t=Br(e),n=e.callbackNode;if(0===t)null!==n&&(e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90);else{var r=Fr();if(1073741823===t?r=99:1===t||2===t?r=95:(r=10*(1073741821-t)-10*(1073741821-r),r=0>=r?99:250>=r?98:5250>=r?97:95),null!==n){var o=e.callbackPriority;if(e.callbackExpirationTime===t&&o>=r)return;n!==Yl&&Bl(n)}e.callbackExpirationTime=t,e.callbackPriority=r,t=1073741823===t?$t(Vr.bind(null,e)):Wt(r,Hr.bind(null,e),{timeout:10*(1073741821-t)-ru()}),e.callbackNode=t}}}function Hr(e,t){if(ks=0,t)return t=Fr(),No(e,t),qr(e),null;var n=Br(e);if(0!==n){if(t=e.callbackNode,(Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));if(lo(),e===es&&n===ns||Kr(e,n),null!==ts){var o=Ju;Ju|=Wu;for(var a=Yr();;)try{eo();break}catch(t){Xr(e,t)}if(Gt(),Ju=o,Bu.current=a,rs===Ku)throw t=os,Kr(e,n),To(e,n),qr(e),t;if(null===ts)switch(a=e.finishedWork=e.current.alternate,e.finishedExpirationTime=n,o=rs,es=null,o){case Qu:case Ku:throw Error(r(345));case Xu:No(e,2=n){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}}if(i=Br(e),0!==i&&i!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}e.timeoutHandle=Si(oo.bind(null,e),a);break}oo(e);break;case Gu:if(To(e,n),o=e.lastSuspendedTime,n===o&&(e.nextKnownPendingLevel=ro(a)),ss&&(a=e.lastPingedTime,0===a||a>=n)){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}if(a=Br(e),0!==a&&a!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}if(1073741823!==is?o=10*(1073741821-is)-ru():1073741823===as?o=0:(o=10*(1073741821-as)-5e3,a=ru(),n=10*(1073741821-n)-a,o=a-o,0>o&&(o=0),o=(120>o?120:480>o?480:1080>o?1080:1920>o?1920:3e3>o?3e3:4320>o?4320:1960*Uu(o/1960))-o,n=o?o=0:(a=0|l.busyDelayMs,i=ru()-(10*(1073741821-i)-(0|l.timeoutMs||5e3)),o=i<=a?0:a+o-i),10 component higher in the tree to provide a loading indicator or placeholder to display."+N(i))}rs!==Zu&&(rs=Xu),l=yr(l,i),f=a;do{switch(f.tag){case 3:u=l,f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var w=Ar(f,u,t);ln(f,w); break e;case 1:u=l;var E=f.type,k=f.stateNode;if(0===(64&f.effectTag)&&("function"==typeof E.getDerivedStateFromError||null!==k&&"function"==typeof k.componentDidCatch&&(null===ms||!ms.has(k)))){f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var _=Ir(f,u,t);ln(f,_);break e}}f=f.return}while(null!==f)}ts=no(ts)}catch(e){t=e;continue}break}}function Yr(){var e=Bu.current;return Bu.current=Cu,null===e?Cu:e}function Gr(e,t){eus&&(us=e)}function Jr(){for(;null!==ts;)ts=to(ts)}function eo(){for(;null!==ts&&!Gl();)ts=to(ts)}function to(e){var t=Fu(e.alternate,e,ns);return e.memoizedProps=e.pendingProps,null===t&&(t=no(e)),qu.current=null,t}function no(e){ts=e;do{var t=ts.alternate;if(e=ts.return,0===(2048&ts.effectTag)){if(t=br(t,ts,ns),1===ns||1!==ts.childExpirationTime){for(var n=0,r=ts.child;null!==r;){var o=r.expirationTime,a=r.childExpirationTime;o>n&&(n=o),a>n&&(n=a),r=r.sibling}ts.childExpirationTime=n}if(null!==t)return t;null!==e&&0===(2048&e.effectTag)&&(null===e.firstEffect&&(e.firstEffect=ts.firstEffect),null!==ts.lastEffect&&(null!==e.lastEffect&&(e.lastEffect.nextEffect=ts.firstEffect),e.lastEffect=ts.lastEffect),1e?t:e}function oo(e){var t=qt();return Vt(99,ao.bind(null,e,t)),null}function ao(e,t){do lo();while(null!==gs);if((Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));var n=e.finishedWork,o=e.finishedExpirationTime;if(null===n)return null;if(e.finishedWork=null,e.finishedExpirationTime=0,n===e.current)throw Error(r(177));e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90,e.nextKnownPendingLevel=0;var a=ro(n);if(e.firstPendingTime=a,o<=e.lastSuspendedTime?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:o<=e.firstSuspendedTime&&(e.firstSuspendedTime=o-1),o<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),o<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0),e===es&&(ts=es=null,ns=0),1u&&(c=u,u=l,l=c),c=Ue(w,l),f=Ue(w,u),c&&f&&(1!==k.rangeCount||k.anchorNode!==c.node||k.anchorOffset!==c.offset||k.focusNode!==f.node||k.focusOffset!==f.offset)&&(E=E.createRange(),E.setStart(c.node,c.offset),k.removeAllRanges(),l>u?(k.addRange(E),k.extend(f.node,f.offset)):(E.setEnd(f.node,f.offset),k.addRange(E)))))),E=[];for(k=w;k=k.parentNode;)1===k.nodeType&&E.push({element:k,left:k.scrollLeft,top:k.scrollTop});for("function"==typeof w.focus&&w.focus(),w=0;w=t&&e<=t}function To(e,t){var n=e.firstSuspendedTime,r=e.lastSuspendedTime;nt||0===n)&&(e.lastSuspendedTime=t),t<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),t<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0)}function Co(e,t){t>e.firstPendingTime&&(e.firstPendingTime=t);var n=e.firstSuspendedTime;0!==n&&(t>=n?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:t>=e.lastSuspendedTime&&(e.lastSuspendedTime=t+1),t>e.nextKnownPendingLevel&&(e.nextKnownPendingLevel=t))}function No(e,t){var n=e.lastExpiredTime;(0===n||n>t)&&(e.lastExpiredTime=t)}function Po(e,t,n,o){var a=t.current,i=Fr(),l=su.suspense;i=jr(i,a,l);e:if(n){n=n._reactInternalFiber;t:{if(J(n)!==n||1!==n.tag)throw Error(r(170));var u=n;do{switch(u.tag){case 3:u=u.stateNode.context;break t;case 1:if(It(u.type)){u=u.stateNode.__reactInternalMemoizedMergedChildContext;break t}}u=u.return}while(null!==u);throw Error(r(171))}if(1===n.tag){var s=n.type;if(It(s)){n=Dt(n,s,u);break e}}n=u}else n=Al;return null===t.context?t.context=n:t.pendingContext=n,t=on(i,l),t.payload={element:e},o=void 0===o?null:o,null!==o&&(t.callback=o),an(a,t),Dr(a,i),i}function Oo(e){if(e=e.current,!e.child)return null;switch(e.child.tag){case 5:return e.child.stateNode;default:return e.child.stateNode}}function Ro(e,t){e=e.memoizedState,null!==e&&null!==e.dehydrated&&e.retryTime