נתב״ג: פעילות מטוסי המטען הכפילה עצמה בחודש מאי
רשות שדות התעופה פרסמה דו״ח לסיכום הפעילות התעופתית בנמל התעופה בן גוריון עבור חודש מאי 2020.
בדו״ח נכתב כי ״החל מאמצע חודש דצמבר 2019 פקד את העולם נגיף הקורונה אשר התחיל בסין, התפשט בכל העולם במהלך החודשים וגרם לירידה ולעצירה מוחלטת של הפעילות התעופתית ברוב נמלי התעופה בעולם. ממצאי הדו״ח משקפים את הירידות במהלך חודש מאי 2020.
במהלך מאי עברו בנתב״ג בסך הכל 27,176 נוסעים ב-2,137 תנועות מטוסים בטיסות בינלאומיות ופנים ארציות. תנועת הנוסעים הבינלאומית החודש עמדה על 18,197 נוסעים והיא מגלמת ירידה של 99% לעומת מאי 2019 במהלכו עברו בנתב״ג 1.92 מיליון נוסעים. תנועת המטוסים הבינלאומית החודש עמדה על 1,863 תנועות ומגלמת ירידה של 85.7% בהשוואה למאי 2019.
היעד בעל נפח התנועה הגבוה ביותר היה שדה התעופה בניוארק, ניו יורק, אליו וממנו טסו 6,086 נוסעים, ירידה של 89.4% בהשוואה למאי אשתקד.
שינוע המטענים במהלך חודש מאי בנתב״ג עמד על 28,751 טון והוא מגלם עלייה של 1.52% לעומת מאי 2019 במהלכו שונעו בנתב״ג 28,318 טון מטען.
במטוסי נוסעים שונע 1,267 טון לעומת 15,030 טון במאי אשתקד – ירידה של 91.5%. במטוסי מטען שונע 27,484 טון לעומת 13,288 טון מטען במאי אשתקד – עלייה של 106.8%.
מתחילת השנה (ינואר עד מאי) שונעו בנתב״ג 135,850 טון מטען – ירידה של 6.85% לעומת התקופה המקבילה אשתקד במהלכה שונעו בנתב״ג 145,848 טון מטען.
אל על שינעה החודש במטוסי מטען 11,010 טון מטען– עלייה של 300% לעומת מאי אשתקד במהלכו שינעה החברה 2,469 טון מטען. עם נתון זה החברה מחזיקה 40% מנתח הפעילות במטוסי המטען. נסייג ונציין כי חברת אל על אינה מפעילה מטוסי מטען אלא משתמשת במטוסי הנוסעים שלה מסוג בואינג 787 דרימליינר עבור טיסות מטען למספר רב של יעדים ברחבי העולם. טיסות אלה מסווגות בדו״ח רשת כ״טיסות במטוסי מטען״.
במקום השני והשלישי נמצאות חברות מקבוצת צ׳אלנג׳ בבעלות עופר גלבוע. חברת המטענים ACE הרשומה בבלגיה שינעה במהלך מאי 3,564 טון מטען – עלייה של כ-92% בפעילותה לעומת מאי אשתקד. חברת ק.א.ל שינעה במהלך מאי בנתב״ג 2,178 טון מטען – ירידה של 21% לעומת מאי אשתקד במהלכו שינעה החברה 2,760 טון מטען. סך הכל שינעו שתי החברות 5,742 טון מטען ופעילותן בצוותא מהווה כ-21% מנתח שוק טיסות המטענים בנתב״ג.
פורסם באתר www.port2port.co.il
עוד מאמרים

המדריך המלא לשינוע מטענים בינלאומי: אווירי, ימי ויבשתי – יתרונות וחסרונות
שינוע מטענים בינלאומי הוא עולם מורכב, רחב היקף ומשמעותי עבור עסקים, ארגונים ואנשים פרטיים המעוניינים להעביר סחורות ממדינה למדינה. בין אם מדובר ברכישת מלאי גדול של מוצרים לאתר מסחר אלקטרוני, משלוחים תעשייתיים רחבי היקף או אפילו העברת חפצים אישיים בעת מעבר לחו”ל – כולנו מתמודדים עם הצורך לבחור את אופן השינוע האידיאלי. הבחירה בין שינוע אווירי, ימי או יבשתי היא לא רק עניין של מחיר

אתגרי היבוא לישראל: רגולציה, מכסים ותחרות בשוק המקומי
מבוא: יבוא של סחורות לישראל מהווה מרכיב חשוב בכלכלה המקומית וממלא תפקיד משמעותי באספקת מוצרים מגוונים לצרכן הישראלי. למרות שהתחום מספק הזדמנויות רבות לפיתוח עסקי, קיימים לא מעט אתגרים מורכבים בדרך אל השוק המקומי. חברות ויבואנים המעוניינים להתרחב ולייבא מוצרים מכל רחבי העולם מגלים במהרה כי עליהם להתמודד עם שורה של מכשולים, החל מהיבטי רגולציה מורכבים ועד למיסוי עקיף בדמות מכס ואגרות שונות. על מנת

ביטול מכסים על ייבוא מארה”ב: צעד לחיזוק הכלכלה והפחתת יוקר המחיה
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ’, חתם אתמול (שלישי) על צו המבטל את כל המכסים על ייבוא מוצרי חקלאות מארצות הברית. המהלך, שבוצע בתיאום עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, נועד לחזק את הקשרים הכלכליים עם ארה”ב ולהפחית את יוקר המחיה בישראל. ההחלטה התקבלה על רקע הצו הצפוי של נשיא ארה”ב, דונלד טראמפ, להטלת מכסים על שותפות הסחר של ארה”ב, במטרה למנוע פגיעה בייצוא הישראלי. למרות שהסכם הסחר

יצוא יבוא מכולות – מידע חשוב
מבוא שוק הסחר הבינלאומי נשען באופן משמעותי על מכולות – תיבות ענק ממתכת המאפשרות העברה בטוחה ויעילה של מטענים ברחבי העולם. כאשר מדברים על יצוא סחורות בהיקפים גדולים, יצוא מכולות הוא לרוב הדרך המועדפת. בזכות יכולתן להכיל כמות גדולה של פריטים ולהגן עליהם מפני תנאי סביבה ומזג אוויר, מכולות מהוות מרכיב בסיסי בכל שרשרת אספקה גלובלית. במאמר קצר זה, נסקור מידע חשוב לכל מי שעומד