מדיניות היבוא
מנתוני הכלכלן הראשי, דצמבר 2016, עולה כי בהשוואה למדיניות ה- OECD, המשק הישראלי חשוף ברמה נמוכה ליבוא. ונכון לשנת 2014, ישראל נמצאת במקום ה-106 מתוך 140 כלכלות במדד החשיפה ליבוא (מתוך הפורום הכלכלי העולמי).
בהשוואה של היקף היבוא ביחס לכלכלה, עומד היבוא בישראל על 20%, לעומת 27% בממוצע ה- OECD. כמו כן, בהשוואת היקף היבוא מתוך סל הצריכה, מהווה היבוא כ-10% בסל הצריכה של משקי הבית בישראל, וזאת בהשוואה ל-19%.
מדיניות זו מונחת ברוח התפיסה כי סחר חופשי מגביר תחרות ומייעל את הקצאת המקורות במשק. מכאן, מטרת המדיניות היא הקלה משמעותית בתהליכי היבוא והפחתת עלויות היבוא בפרט, ויוקר המחייה ככלל.
פנייה לממונה על חוקיות היבוא
הממונה על חוקיות היבוא במשרד הכלכלה והתעשייה – מר אנואר חילף.
הממונה פועל מול כלל משרדי הממשלה האחראים על הרשויות המוסמכות ביבוא.
עוד מאמרים בנושא...
משרד התחבורה: נחתמו כתבי ההסמכה של הנמלים החדשים
הקודם הבא כתבי ההסמכה יאפשרו תרגול והכנות של מתקני הנמל החדשים וקליטת מכולות ריקות לייצוא במטרה להקל על מצוקת האחסנה בנמלים.
מדיניות היבוא
מטרת המדיניות היא הקלה משמעותית בתהליכי היבוא והפחתת עלויות היבוא בפרט, ויוקר המחיה ככלל. משרד הכלכלה מיישם את מדיניות היבוא החדשה, שנקבעה בהחלטת הממשלה 2318,
האם הייבוא המקביל מחטיא את מטרתו?
אין ספק כי ייבוא מקביל עשוי להיות אמצעי לקידום התחרות וזירוזה, והפחתת המחיר לצרכן הסופי היא צעד חשוב וראשון במעלה.
מבצע מיוחד – חברת “יחדיו” נרתמת גם כן למלחמה בקרונה
החברה ביצעה יבוא של מגוון מוצרים עבור בתי חולים, מוסדות וחברות מסחריות.
מכון היצוא: הסכם שיתוף פעולה עם מרכז הסחר העולמי בדובאי
ההסכם יאפשר הקמת ביתנים ישראלים בתערוכות הענק של העולם הערבי. שיתוף הפעולה כולל שותפות בכנסים בינ״ל ותערוכות ענק, חילופי משלחות וארגון משלחות של אנשי עסקים