המשבר הנוכחי הביא עמו את הצורך בשינוי כיוון החשיבה ונקיטת אסטרטגיה שונה, כזו שתחזק את מנגנוני הניהול, תייצר מערכת יציבה ועמידה יותר, ותאפשר להתמודד עם חוסר הוודאות עבור מגוון תרחישים. נועה אביגדור, מנהלת שרשרת האספקה בחברת BTG, מדמה את מנהלי שרשרת האספקה
משבר הקורונה תפס אותנו לא מוכנים כמעט בכל היבט אישי ועסקי. ממצב של התפרצות מקומית בסין הרחוקה, הפכה הקורונה בתוך מספר חודשים לגורם משבש מרכזי של פעילות הסחר הכלל עולמית באופן שלא היה כמותו.
תוך זמן קצר, שרשרת האספקה העולמית יצאה מאיזון, ועסקים רבים נאלצו להתמודד עם חוסר יציבות באספקת סחורות ונותרו עם דילמות ניהוליות בתחומי אספקת המוצרים ובקרת המלאים. מנהלי שרשרת האספקה מחויבים כיום לשחק משחק שחמט תחת ערפל, לצפות ולתכנן מהלכים בתנאי שטח משתנים בכל הקשור לתחזיות וביקושים.
חוסר הוודאות משפיע על מלאים ממגוון סוגים – חומרי גלם, ציוד כללי ותוצרת גמורה. איש אינו יודע מה יוליד יום ומה מקומנו על מפת הקורונה – האם אנו לקראת שגרת קורונה ממושכת ותנודתית? האם אנו לקראת גל שני והתפרצות המלווה בסגר נוסף? ויש כאלה הצופים מיתון עולמי הקרב ובא. ללא ספק תנאים קשים.
לפני עידן הקורונה, תרבות ה-lean וניהול המלאי הרזה just in time נראו הדרך הנכונה וההגיונית ורבים מהארגונים יישמו אותה. להחזקת מלאי רזה יתרונות משמעותיים וברורים – צמצום עודפי חומרים וייצור והקטנת עלות המלאי. המשבר הנוכחי הביא עמו את הצורך בשינוי כיוון החשיבה ונקיטת אסטרטגיה שונה, כזו שתחזק את מנגנוני הניהול, תייצר מערכת יציבה ועמידה יותר, ותאפשר להתמודד עם חוסר הוודאות עבור מגוון תרחישים.