במסגרת פיילוט שיימשך שלושה חודשים הקצתה חנ״י שטחים של כ-30 דונם במסוף העורפי בחיפה וכ-30 דונם במסוף הפחם באשדוד לטובת אחסון למכולות ריקות.
חנ״: 5,000 מכולות ריקות בעורף נמלי חיפה ואשדוד
מעל 5,000 מכולות ריקות ומוכנות להעמסה הגיעו לעורף נמל חיפה ואשדוד, בעקבות ההחלטה של חברת נמלי ישראל להקצות שטחים לטובת מכולות ריקות, בשל צורך קריטי שנוצר בענף הספנות. המכולות תפסו עד היום מקום על משאיות בכבישים בשל מחסור בשטחי אחסון. כעת הן התפנו להובלת סחורות מהנמל לרחבי הארץ.
בשל הצורך למתן פתרונות דחופים לאחסנת מכולות ריקות בנמלי חיפה ואשדוד, עומס בנמלי הים, חוסר בשטחי אחסון ורצון להבטיח פעילות יעילה ורציפה של הנמלים, יצאה חברת נמלי ישראל לפיילוט לתקופה של שלושה חודשים, בו הקצתה לחברת ״אוברסיז קומרס״ הרשאה לפעול בשטח בעורף נמל חיפה ובעורף נמל אשדוד לשימוש זה. מדובר בשטחים של כ-30 דונם במסוף העורפי בחיפה וכ-30 דונם במסוף הפחם באשדוד אשר משמשות כאמור כשטח אחסון למכולות ריקות.
עוזי יצחקי, יו״ר דירקטוריון חברת נמלי ישראל: ״אנחנו שמחים לראות את ההצלחה של שטחי האחסון שאפשרנו עבור המשק הנמלי. העברת אלפי המכולות הריקות מהמשאיות לעורף הנמל עוזרות להבטיח פעילות יעילה ורציפה בנמלים״.
פורסם באתר www.port2port.co.il
עוד מאמרים
אתגרי הספנות בעידן של משברים גלובליים
האתגרים המצטברים בשילוח העולמי: מלחמת אוקראינה-רוסיה, הסכסוך הישראלי והמצור החות’ים בבאב-אל-מנדב מבוא: שילוח גלובלי בתוך מהומה גיאופוליטית שילוח גלובלי משמש כעמוד השדרה של הסחר הבינלאומי, כאשר למעלה מ-80% מהסחורות ברחבי העולם מועברות דרך הים. היציבות שלו היא קריטית לכלכלה העולמית. עם זאת, אירועים גיאופוליטיים גדולים כמו מלחמת אוקראינה-רוסיה, הסכסוך המתמשך בישראל והחלטת המורדים החות’ים לחסום את מיצר באב-אל-מנדב בפני ספינות הקשורות לישראל, הטילו צל משמעותי
הסתיים תהליך המשא ומתן להסכם אזור סחר חופשי עם וייטנאם
מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה סיים את המו”מ על הסכם אזור סחר חופשי עם וייטנאם. ההסכם צפוי לשפר את כושר התחרות של היצואנים הישראלים ולהניב תועלת שנתית למשק המוערכת בעשרות מיליוני שקלים בשנה שר הכלכלה והתעשייה, ח”כ ניר ברקת: “וייטנאם היא אחת הכלכלות הצומחות והמתפתחות בעולם ושותפת סחר חשובה עבור מדינת ישראל. הסכם הסחר משקף את מדיניות משרד הכלכלה לסייע בפתיחת שווקים חדשים לתעשייה הישראלית.
הונג קונג – גשר בין מזרח למערב
בזכות מיקומה הסטרטגי, שילוב הייחודי בין תרבויות סינית ומערבית, והתנהה האוטונומית החלקית תחת עיקרון “מדינה אחת – שתי שיטות”, הונג קונג הפכה למרכז לעסקים וסחר באסיה ולמרכז פיננסי בעל חשיבות בינלאומית. התועלת יתרונות כמו שימוש הרווח באנגלית, סחר חופשי ומדיניות מיסוי נמוך, הממצבים אותה כיעד אטרקטיבי עבור חברות כלכלת הונג קונג, המבוססת על עקרונות של שוק חופשי, נשנת על סחר בינלאומיות שירותים מפותחת. אף על
דו”ח מכון היצוא לשנת 2023/24: תמונת מצב ומגמות ליצוא הישראלי
שנת 2023 הייתה שנה מאתגרת לאור ההתפתחויות הגיאו-פוליטיות, האטה כלכלית ומשבר עולמי בהיי-טק. אלו השפיעו לא רק על התעשייה הישראלית בארץ, אלא גם על הצמיחה במדינות יעד ותחזיות ליצוא הישראלי. מכון היצוא, ממשיך לסייע לחברות הישראליות יחד עם שותפיו העסקיים, בהתמודדות עם האתגרים בשווקים הבין-לאומיים ובהבאת החדשנות והפיתוחים הישראליים לקדמת הבמה הבין-לאומית. אנו שמחים להציג את דוח מכון היצוא לשנת 2023, הסוקר את המגמות בכלכלה