פרט מכס וסיווג פרט מכס - "יחדיו" שילוח בינלאומי

מה זה "פרט מכס"
מס מכס על פריט - כיצד הוא נקבע?
מס מכס הינו מס המוטל על יבוא סחורות לישראל. מס המכס מהווה כלי לויסות מאזן התשלומים של המדינה וכן מגן על הייצור המקומי מפני תחרות, בכפיפות להסכמים בינלאומיים עליהם חתומה המדינה.
מס המכס משמש כבסיס להטלת מיסים נוספים כגון מע”מ ומס קנייה.
סעיף 1 לפקודת המכס: “מכס, מס קניה על יבוא כמשמעותו בחוק מס קניה טובין ושירותים (התשי”ב – 1952) מס ערך מוסף על יבוא כמשמעותו בחוק מס ערך מוסף, התשל”ו – 1975, וכן כל מס או היטל אחרים המוטלים על יבוא טובין, על פי כל דין.
- שיעור המכס – בישראל מתוקף היותה חברה בארגון ה מכס הבינלאומי, נהוג תעריף אחיד המבוסס על השיטה ההרמונית )HS )על פיה נקבע שיעור המכס.
- גובה התשלום – ישראל חתומה על הסכם גאט”ט הקובע כי חשבונית העסקה היא הבסיס לחישוב תשלום המכס.
- חישוב תעריף המכס – תעריפי המכס בישראל שיעור המס על טובין מסווגים לפי אופי הטובין על פי השיטה ההרמונית System Harmonized בשמה המלא: השיטה ההרמונית לתיאור מצרכים וקידודם אשר פותחה על ידי ארגון המכס העולמי (Organization Customs World – WCO) ופורסמה במסגרת אמנת בריסל בשנת 1983.
סיווג פרט מכס - השיטה ההרמונית
על פי נתוני ארגון המכס העולמי, כ – 180 מדינות וכלכלות מיישמות את השיטה ההרמונית, ו – %98 מכלל הסחר הבינלאומי בטובין משתמש בקודי הסיווג של השיטה ההרמונית.
השיטה הינה מערכת קטלוג ענפה, הבנויה לפי פרקים, סעיפים וסעיפי משנה, המאפשרת להקצות לכל מוצר קוד סיווג על פי כללי הסיווג – קוד פרט מכס .
לצידו של כל קוד סיווג (“פרט מכס“) מצויין שיעור המכס החל על טובין שמסווגים באותו פרט סיווג.
מידע על סיווג הטובין וקביעת פרט מכס קיים ב”צו תעריף המכס ומס קניה“. צו זה מפורסם ע”י אגף המכס כספר בתחילת כל שנה ומעודכן במהלך כל השנה.
הספר מחולק ל- 21 חלקים לפי נושאים שונים, וכל חלק מחולק למספר פרקים, סה”כ 97 פרקים.
לדוגמא: חלק ראשון – עוסק בבעלי חיים ומוצרים מבעלי חיים וכולל פרקים 5-1.
חלק שבעה עשר – עוסק כלי רכב כלי טייס, כלי שייט, וציוד הקשור להובלה, כולל פרקים 89-86.
הפרקים מחולקים לפרטים ופרטי משנה. בנוסף ל- 97 הפרקים המשמשים את כל המדינות המשתמשות בשיטה, יש בחלק האחרון תוספות הרלוונטיות לישראל בלבד, כגון: כללי יבוא לעולים , לתושבים חוזרים, לדיפלומטים וכן נתונים הנוגעים להסכמי הסחר שיש לישראל עם מדינות שונות .
פרט המקוטלג על פי סעיפים אלה נקרא פרט מכס מותנה. לכל חלק ופרק יש מונחים וכללים החלים לגביו.
בסיווג גלום גם מידע לגבי הצורך באישורי רשויות מוסמכות אחרות כגון: מכון התקנים ומשרדי הממשלה השונים: בריאות, תקשורת, חקלאות, איכות הסביבה ועוד.
עוד מאמרים

מוקד הכלכלה והתעשייה נפתח לפניות בטלפון: 6150*
המוקד פועל בתיאום עם כל הגורמים הרלוונטיים, כדי להעמיד לרשות מגזר התעשייה והעסקים מענה מהיר לשם המשך תפקודם באופן רציף. כמו כן, המוקד זמין להעניק כל מידע וסיוע שיידרש. בעקבות המצב הביטחוני פתח משרד הכלכלה ותעשייה את מוקד הכלכלה והתעשייה, אשר ייתן מענה מהיר לצרכים שיעלו מהתעשייה והעסקים. המוקד פועל בתיאום עם כל הגורמים הרלוונטיים, כדי להעמיד לרשות מגזר התעשייה

יו״ר ועדת הכלכלה: נוציא צו 8 לנתבים
בדיון בוועדת הכלכלה מתברר הנזק הכלכלי של המלחמה: בעקבות המתיחות הביטחונית אניות משא מסרבות להגיע לנמלי ישראל לפרוק סחורה. נמלי חיפה מדווחים על מחסור בנתבים. נהגי משאיות רבים גיוסו למילואים וסחורה שכן הגיעה לישראל ממתינה בנמלים. דוד ביטן, יו״ר ועדת הכלכלה של הכנסת ועדת הכלכלה בראשות ח״כ דוד ביטן התכנסה השבוע לדיון בנושא מתן עדיפות בנמלים לחומרי גלם ולסחורה לתעשיות

חברת MSC: הוארך הפטור מדמי השהייה ב-14 יום נוספים
החברה ״עצרה את שעון״ חיוב דמי ההשהייה למשך חודש בנמלי ישראל וכעת האריכה את תקופת הפטור ב-14 ימים נוספים. בנוסף, MSC הודיעה כי היא נמנעת מלהטיל היטל סיכוני מלחמה. בהודעה שהוציאה חברת הספנות MSC לאחרונה הובהר כי החברה, כמו יתר חברות הספנות הגלובליות, ממשיכה לעקוב מקרוב אחר המצב המתפתח בישראל נוכח פעולות צה״ל ברצועת עזה. החברה עדכנה כי על מנת

מנכ״ל נמל חיפה לעובדים: ירידה דרמטית בפעילות המטען הכללי בנובמבר
מנכ״ל נמל חיפה, אודי שרון, עדכן בפנייתו השבועית לעובדי הנמל כי במהלך נובמבר חל שינוי קיצוני בפעילות לעומת חודש אוקטובר שהתאפיין בפעילות מוגברת עקב הסטת אניות מהדרום לצפון בשל מלחמת ״חרבות ברזל״ שרון ציין בפנייתו בסרטון וידיאו לעובדים שהופץ באמצעות הוואטסאפ כי ״לפני שבוע סגרנו את חודש אוקטובר – החודש השתנה מקצה לקצה החל מה-7 לאוקטובר – השבת השחורה. אוקטובר