ארגון ה-OECD מעריך: הצמיחה העולמית תרד ביותר מאחוז כתוצאה מהמלחמה באירופה
דף הבית » חדשות האתר » ארגון ה-OECD מעריך: הצמיחה העולמית תרד ביותר מאחוז כתוצאה מהמלחמה באירופה
הארגון מעריך בנוסף כי האינפלציה עשויה להיות גבוהה לפחות ב-2 אחוזים במצטבר ממה שהיה אחרת. מזכ״ל ה-OECD.
מתיאס קורמן: ״מצוקת אספקת הסחורות הנובעת מהמלחמה הזו, מחמירה את השיבושים בשרשרת האספקה שגרמה המגיפה
ארגון ה-OECD פרסם היום קריאה לתמיכה באוכלוסיות הפגיעות ביותר בזמן המלחמה שמערערת את ההתאוששות הגלובלית.
מהארגון נמסר היום כי ״המלחמה של רוסיה נגד תושבי אוקראינה היא רגע מצוקה עמוק עבור העולם. אלפי אנשים נהרגו כשמיליונים נמלטו מהמלחמה. מעבר לאסון ההומניטרי המתמשך, הנזק הכלכלי כבר מורגש ברחבי העולם ומסתכן להפוך לחמור יותר ויותר״.
בהערכתו הראשונה של ההשפעות הכלכליות והחברתיות וההשלכות המדיניות של המלחמה באוקראינה, ה-OECD אומר שהפלישה של רוסיה ב-24 בפברואר 2022 גרמה למשבר הומניטרי באוקראינה, והרסה חיים, בתים ותשתיות, תוך ערעור ההתאוששות הכלכלית העולמית החזקה ממגפת הקורונה. כמו כן, ה-OECD קורא לסולידריות גדולה יותר של האיחוד האירופי כדי לנהל את האתגר.
על רקע חוסר הוודאות, ה-OECD מעריך שהצמיחה הכלכלית העולמית תרד ביותר מאחוז כתוצאה מהקונפליקט הזה, בעוד שהאינפלציה, שכבר הייתה גבוהה בתחילת השנה, עשויה להיות גבוהה לפחות ב-2 אחוזים במצטבר ממה שהיה אחרת.
על פי הודעת ה-OECD, ״מחירי הסחורות עלו בחדות. רוסיה ואוקראינה מהוות יחד כשליש מיצוא החיטה העולמי והן יצרניות חשובות של דשנים ומתכות המשמשות בתעשייה כמו ניקל ופלדיום. שיבושים בחיטה, תירס ודשן עלולים להעלות את הרעב ואת חוסר הביטחון התזונתי ברחבי העולם. עליית מחירי המתכות עשויה להשפיע על מגוון רחב של תעשיות כגון ייצור מטוסים, מכוניות ושבבים.
כאשר רוסיה מספקת כ-16% מהגז הטבעי בעולם ו-11% מהנפט, מחירי האנרגיה זינקו בצורה מדאיגה. אירופה בפרט תלויה מאוד בגז ובנפט רוסיים. מחירי הדלק באירופה גבוהים כיום ביותר מפי 10 מאשר לפני שנה, בעוד שעלות הנפט כמעט הוכפלה באותה תקופה. זעזוע המחירים יפגע במשקי הבית וישבש את ייצור הסחורות והשירותים ברחבי העולם״.
מזכ״ל ה-OECD, מתיאס קורמן, אמר היום: ״מצוקת אספקת הסחורות הנובעת מהמלחמה הזו, מחמירה את השיבושים בשרשרת האספקה שגרמה המגיפה, מה שכנראה יכביד על הצרכנים והעסקים במשך הזמן הקרוב. מבחינת המדיניות ותגובת השוק, אנחנו צריכים לשמור על קור רוח. אנחנו צריכים גם פעולה הגיונית לטווח הקרוב וגם הגיונית לטווח ארוך יותר״.
הוא הוסיף כי ״האיחוד האירופי סומך במידה רבה על רוסיה עבור אספקת האנרגיה שלה. 27% מייבוא הנפט הגולמי של האיחוד האירופי, 41% מייבוא הגז הטבעי שלו ו-47% מייבוא הדלקים המוצקים מגיעים מרוסיה. יידרשו כמה שנים לקזז את התלות הזו במלואה ולבנות ביטחון אנרגטי באירופה, אבל צריך להתחיל לפעול עכשיו.
הכלכלן הראשי של ה-OECD וסגן המזכ״ל לורנס בון, אמר: ״בדיוק כשנראה היה שהכלכלה העולמית יוצאת משנתיים של משבר COVID-19, פרצה מלחמה אכזרית והרסנית באירופה. אנחנו עדיין לא יודעים איך זה יתפתח במלואו, אבל אנחנו כן יודעים שזה יפגע בהתאוששות הגלובלית וידחוף את האינפלציה עוד יותר״.
עוד מאמרים בנושא...
סיווגי מכס – מדע מדויק?
בעולם וגם בארץ מגיעות לא מעט מחלוקות סיווג לבתי המשפט. עליכם לזכור כי סוכן מכס מקצועי המכבד את עצמו לא יסווג מוצר בפרט מכס כל
לין לממונה על התחרות: חובתך להתערב בעלויות המושתות היום על היבואנים
נשיא איגוד לשכות המסחר, פנה אתמול אל הממונה על התחרות ד״ר מיכל הלפרין בדרישה כי תתערב ובדחיפות בזינוק העלויות הנוספות המוטלות על היבואנים בנמלי הים.
מייצרים ומייבאים מסין – כדאי לכם להכיר את חוק הפיקוח על הייצוא הסיני
אם אתם מייצרים בסין או מייבאים ממנה, חשוב שתכירו את החוק לפיקוח על הייצוא הסיני הקובע כללים חדשים לגבי ייצוא חומרים וטכנולוגיות רגישות מסין
הגדרת הנזק הממשי שנגרם מהיצף
לפי חוק היטלי סחר, לא די בכך שהתקיים היצף כדי שיוטל היטל היצף אלא יש להוכיח שהיבוא בהיצף גרם נזק ממשי לענף היצרני בגין היבוא
הסכם אזור סחר חופשי בין ישראל ודרום קוריאה נחתם בסיאול
שר הכלכלה עמיר פרץ חתם על הסכם היסטורי ופורץ דרך לכינון אזור סחר חופשי בין קוריאה הדרומית וישראל.