בתעשיית הלוגיסטיקה המהירה של ימינו, טכנולוגיות מעקב בזמן אמת הפכו למשנה משחק עבור מעקב אחר מטענים. טכנולוגיות מתקדמות אלו מספקות נראות בזמן אמת לגבי המיקום והסטטוס של המשלוחים, ומאפשרות לחברות לוגיסטיקה לקבל החלטות מושכלות ולייעל את פעילותן. על ידי מינוף טכנולוגיות מעקב בזמן אמת, עסקים יכולים לצמצם עיכובים, לשפר את שביעות רצון הלקוחות ולשפר את היעילות הכוללת.
אחת הטכנולוגיות המרכזיות המשמשות למעקב בזמן אמת היא GPS (מערכת מיקום גלובלית). GPS מאפשר לחברות לוגיסטיקה לעקוב אחר המיקום המדויק של המטען שלהן בכל זמן נתון. מידע זה חיוני לתכנון מסלול יעיל, שכן הוא מאפשר לחברות לזהות צווארי בקבוק או עיכובים פוטנציאליים ולנקוט באמצעים יזומים כדי להימנע מהם. עם התקנים התומכים ב-GPS מותקנים על משאיות או מכולות, מנהלי לוגיסטיקה יכולים לפקח על תנועת המטענים שלהם בזמן אמת ולבצע את ההתאמות הנדרשות כדי להבטיח אספקה בזמן.
טכנולוגיה נוספת שחוללה מהפכה במעקב אחר מטענים היא פתרונות תוכנה מבוססי ענן. פלטפורמות אלו מאפשרות לחברות לוגיסטיקה לאסוף ולנתח נתונים ממקורות שונים, כגון מכשירי GPS, תגי RFID וחיישני IoT. על ידי שילוב מקורות נתונים אלה במערכת מרכזית, עסקים יכולים לקבל תובנות חשובות לגבי פעילות שרשרת האספקה שלהם. הם יכולים לעקוב אחר מדדי מפתח כמו זמני אספקה, זמני אספקה ורמות מלאי בזמן אמת, מה שמאפשר להם לזהות אזורים לשיפור וליישם פעולות מתקנות.
הטמעת פתרונות RFID ו-IoT לשיפור הנראות
טכנולוגיית זיהוי תדרי רדיו (RFID) אומצה באופן נרחב בתעשיית הלוגיסטיקה בשל יכולתה לספק זיהוי מדויק ואוטומטי של סחורות. תגי RFID מוצמדים לפריטים או מיכלים בודדים, ומאפשרים לעקוב אחריהם לאורך שרשרת האספקה. בשילוב עם חיישני IoT (האינטרנט של הדברים), טכנולוגיית RFID מאפשרת ניטור בזמן אמת של טמפרטורה, לחות, רמות זעזועים ותנאים סביבתיים אחרים שעשויים להשפיע על איכות או שלמות המטען.
על ידי הטמעת פתרונות RFID ו-IoT, חברות לוגיסטיקה יכולות להשיג נראות ושליטה רבה יותר על המשלוחים שלהן. הם יכולים לעקוב אחר תנועת הסחורה מהמחסן ליעד הסופי, ולוודא כי הם מטופלים כראוי ומסופקים בזמן. טכנולוגיית RFID מסייעת גם במניעת גניבה או אובדן של מטען על ידי מתן התראות מיידיות אם פריט סוטה מהמסלול המיועד לו או נעלם.
יתר על כן, פתרונות RFID ו-IoT מאפשרים ניהול מלאי אוטומטי, ומבטלים את הצורך בספירה ידנית או סריקה של פריטים. זה לא רק חוסך זמן אלא גם מפחית את הסיכון לטעות אנוש. עם נראות בזמן אמת לרמות המלאי, חברות לוגיסטיקה יכולות לייעל את רמות המלאי שלהן, לצמצם למינימום מלאי ולשפר את היעילות הכוללת של שרשרת האספקה.
ההשפעה של ניתוח חזוי על מעקב אחר מטענים
Predictive Analytics הוא כלי רב עוצמה המאפשר לחברות לוגיסטיקה לחזות אירועים עתידיים בהתבסס על נתונים היסטוריים ומודלים סטטיסטיים. כאשר מיושמת על מעקב אחר מטענים, ניתוח חזוי יכול לעזור לזהות עיכובים פוטנציאליים או שיבושים מראש, ולאפשר לעסקים לנקוט באמצעים יזומים כדי לצמצם את השפעתם.
על ידי ניתוח נתוני משלוח היסטוריים, דפוסי מזג אוויר, תנאי תנועה וגורמים רלוונטיים אחרים, אלגוריתמים של ניתוח חזוי יכולים ליצור תחזיות מדויקות לגבי זמני אספקה וצווארי בקבוק פוטנציאליים. מידע זה מאפשר למנהלי לוגיסטיקה לייעל מסלולים, להקצות משאבים בצורה יעילה יותר ולקבל החלטות מושכלות לגבי מצבי תחבורה חלופיים במידת הצורך.
ניתוח חיזוי ממלא גם תפקיד מכריע באופטימיזציה של ניהול המלאי. על ידי ניתוח דפוסי ביקוש ותחזיות מכירה, חברות לוגיסטיקה יכולות להבטיח שיש להן את הכמות הנכונה של מלאי בכל מקום. זה עוזר למנוע עודף מלאי או מלאי מלאי ומפחית את עלויות האחזקה.
שיפור היעילות באמצעות טכניקות גיאופנסינג
Geofencing היא טכנולוגיה מבוססת מיקום המאפשרת לחברות לוגיסטיקה להגדיר גבולות וירטואליים סביב אזורים או נקודות עניין ספציפיות. על ידי הגדרת גדרות גיאו לאורך נתיבי תחבורה, מחסנים או מיקומי לקוחות, עסקים יכולים לקבל התראות בזמן אמת כאשר משלוח נכנס או יוצא מאזור ייעודי.
טכנולוגיה זו מאפשרת למנהלי לוגיסטיקה לפקח על תנועת המטען שלהם ולהבטיח שהוא נשאר בגבולות מוגדרים מראש. אם משלוח חורג מהנתיב המיועד לו או נכנס לאזור לא מורשה, מערכות גיאופנסינג יכולות להפעיל התראות מיידיות, ולאפשר לחברות לנקוט בפעולה מיידית. זה עוזר למנוע גניבה, אובדן או גישה לא מורשית למטען.
טכניקות גיאופנסינג מאפשרות גם פעולות מסירה יעילות יותר. על ידי הגדרת גדרות גיאוגרפיות סביב מיקומי לקוחות, חברות לוגיסטיקה יכולות להודיע ללקוחות באופן אוטומטי כאשר המשלוח שלהם עומד להגיע. זה משפר את שביעות רצון הלקוחות ומפחית את הצורך בתקשורת ידנית בין הספק הלוגיסטי לנמען.
אוטומציה של תהליכי ניהול מלאי
ניהול מלאי הוא היבט קריטי במעקב אחר מטענים ובפעולות לוגיסטיות. באופן מסורתי, ניהול מלאי היה תהליך עתיר עבודה הכולל ספירה ידנית, סריקה והתאמה של פריטים. עם זאת, עם ההתקדמות בטכנולוגיות האוטומציה, חברות לוגיסטיקה יכולות כעת לייעל את תהליכי ניהול המלאי שלהן ולשפר את היעילות הכוללת.
מערכות ניהול מלאי אוטומטיות משתמשות בטכנולוגיות כמו תגי RFID, סורקי ברקוד והתקני לכידת נתונים אוטומטיים כדי לעקוב אחר תנועת הסחורות בזמן אמת. מערכות אלו מבטלות את הצורך בהזנת נתונים ידנית ומפחיתות את הסיכון לשגיאות הקשורות לתהליכים ידניים.
על ידי אוטומציה של תהליכי ניהול מלאי, חברות לוגיסטיקה יכולות להשיג דיוק רב יותר בספירת המלאי, לצמצם מצבי מלאי או עודף מלאי ולשפר את שיעורי מילוי ההזמנות. הם יכולים גם לקבל נראות בזמן אמת לרמות המלאי במקומות או מחסנים מרובים, מה שמאפשר להם לייעל את הקצאת המלאי ולשפר את ביצועי שרשרת האספקה הכוללים.
שילוב בלוקצ’יין למעקב מאובטח ושקוף
טכנולוגיית הבלוקצ’יין זכתה לתשומת לב משמעותית בשנים האחרונות על הפוטנציאל שלה לחולל מהפכה בתעשיות שונות. בהקשר של מעקב אחר מטענים, בלוקצ’יין מציע דרך מאובטחת ושקופה לתעד ולאמת את תנועת הסחורות לאורך שרשרת האספקה.
על ידי שילוב בלוקצ’יין במערכות מעקב המטען שלהן, חברות לוגיסטיקה יכולות ליצור תיעוד בלתי ניתן לשינוי ועמיד בפני חבלה של כל עסקה או אירוע הקשור למשלוח. זה כולל מידע על המקור, ההובלה, הטיפול והאספקה של המטען. כל עסקה נרשמת בבלוק, המקושר לבלוקים קודמים בסדר כרונולוגי, ויוצר שרשרת משמורת שקופה וניתנת לביקורת.
טכנולוגיית Blockchain מאפשרת גם שיתוף מאובטח של נתונים בין בעלי עניין שונים בשרשרת האספקה. על ידי הענקת הרשאות גישה לגורמים מורשים, חברות לוגיסטיקה יכולות להבטיח שמידע רגיש יהיה נגיש רק למי שזקוק לו. זה משפר את האבטחה ומפחית את הסיכון לפרצות נתונים או גישה לא מורשית.
יעילות מרבית עם אופטימיזציה של מסלול המופעל על ידי AI
אופטימיזציה של מסלול היא היבט קריטי של מעקב אחר מטענים שמשפיע ישירות על זמני האספקה, צריכת הדלק ועלויות התפעול הכוללות. עם התקדמות באלגוריתמים של בינה מלאכותית (AI), חברות לוגיסטיקה יכולות כעת לייעל את המסלולים שלהן בצורה יעילה יותר מאי פעם.
אלגוריתמי אופטימיזציה של מסלולים המופעלים על ידי AI לוקחים בחשבון גורמים שונים כמו תנאי תנועה, סגירת כבישים, חלונות זמן אספקה, קיבולת רכב ועלויות דלק. על ידי ניתוח המשתנים הללו בזמן אמת והתחשבות במספר תרחישים, אלגוריתמי AI יכולים ליצור מסלולים אופטימליים הממזערים את מרחקי הנסיעה וממקסמים את ניצול המשאבים.
אופטימיזציה של מסלול לא רק משפרת את היעילות אלא גם מפחיתה את פליטת הפחמן על ידי מזעור קילומטראז’ מיותר. זה מתיישב עם יעדי הקיימות ומסייע לחברות לוגיסטיקה להפחית את טביעת הרגל הסביבתית שלהן.
התגברות על אתגרים במעקב חוצה גבולות
משלוחים חוצי גבולות מציבים אתגרים ייחודיים למעקב אחר מטענים בשל הבדלים בתקנות המכס, דרישות התיעוד ותשתיות התחבורה. עם זאת, עם האסטרטגיות והטכנולוגיות הנכונות, חברות לוגיסטיקה יכולות להתגבר על האתגרים הללו ולהבטיח פעולות חלקות מעבר לגבולות.
אחד האתגרים המרכזיים במעקב חוצה גבולות הוא היעדר נראות בזמן אמת לתנועת סחורות. זה יכול להוביל לעיכובים, עלויות מוגברות וסיכוני אבטחה פוטנציאליים. כדי להתמודד עם האתגר הזה, חברות לוגיסטיקה יכולות למנף טכנולוגיות כמו מעקב GPS, תגי RFID וחיישני IoT כדי לנטר את תנועת המטען שלהם מעבר לגבולות.
אתגר נוסף הוא עמידה בתקנות המכס ובדרישות התיעוד. למדינות שונות יש תקנות יבוא/יצוא ותקני תיעוד שונים. חברות לוגיסטיקה צריכות להבטיח שיש להן מערכת חזקה לניהול תהליכי שחרור ממכס ולהבטיח עמידה בכל התקנות הרלוונטיות.
הבטחת ציות ואבטחה בפעולות מעקב אחר מטענים
ציות ואבטחה הם חשיבות עליונה בפעולות מעקב אחר מטענים. חברות לוגיסטיקה צריכות לוודא שהמשלוחים שלהן עומדים בכל התקנות הרלוונטיות ומוגנים מפני גניבה או גישה לא מורשית.
כדי להבטיח עמידה בדרישות, חברות לוגיסטיקה צריכות ליישם מערכות ניהול איכות חזקות העומדות בתקנים ושיטות עבודה מומלצות בתעשייה. כמו כן, עליהם לקבוע תהליכים ברורים לטיפול בחומרים או סחורות מסוכנים בכפוף לתקנות מיוחדות.
מבחינת אבטחה, חברות לוגיסטיקה יכולות ליישם אמצעים שונים כגון אריזה מאובטחת, חותמות מוכחות, מערכות מעקב וידאו ומנגנוני בקרת גישה. כמו כן, עליהם לערוך הערכות סיכונים קבועות וליישם פרוטוקולי אבטחה מתאימים בהתבסס על רמת הסיכון הקשורה בכל משלוח.
המשמעות של מעקב אחר מטענים בפעולות לוגיסטיות
מעקב אחר מטענים ממלא תפקיד מכריע בהבטחת פעולות לוגיסטיות חלקות. הוא מספק נראות בזמן אמת לתנועת סחורות, ומאפשר לחברות לוגיסטיקה לקבל החלטות מושכלות ולייעל את התהליכים שלהן.
על ידי מעקב אחר המטען שלהן מהמקור ליעד, חברות לוגיסטיקה יכולות לזהות צווארי בקבוק או עיכובים פוטנציאליים מראש ולנקוט באמצעים יזומים כדי להפחית את השפעתם. הם יכולים גם לספק הערכות משלוח מדויקות ללקוחות, לשפר את שביעות הרצון והנאמנות של הלקוחות.
מעקב אחר מטענים מסייע גם לחברות לוגיסטיקה לייעל את משאביהן ולהפחית עלויות תפעול. על ידי ניתוח נתונים היסטוריים ומעקב אחר מדדי מפתח כמו זמני אספקה, זמני אספקה ורמות מלאי, עסקים יכולים לזהות אזורים לשיפור וליישם פעולות מתקנות.
פתרונות ניטור בזמן אמת: שיפור הנראות והשליטה
פתרונות ניטור בזמן אמת חוללו מהפכה במעקב אחר מטענים על ידי מתן נראות מיידית למיקום וסטטוס המשלוחים. פתרונות אלו משתמשים בטכנולוגיות כמו חיישני GPS, RFID ו-IoT כדי לאסוף נתונים בזמן אמת ולשדר אותם למערכת מרכזית.
עם פתרונות ניטור בזמן אמת, חברות לוגיסטיקה יכולות לעקוב אחר תנועת המטען שלהן מכל מקום. הם יכולים לקבל התראות מיידיות אם משלוח חורג מהמסלול המיועד לו או נתקל בבעיות כלשהן במהלך המעבר. זה מאפשר להם לנקוט בפעולה מיידית ולמזער את ההשפעה על זמני האספקה או שביעות רצון הלקוחות.
פתרונות ניטור בזמן אמת מאפשרים גם שליטה טובה יותר בניהול המלאי. על ידי מעקב אחר תנועת הסחורות בזמן אמת, חברות לוגיסטיקה יכולות לייעל את רמות המלאי, למנוע מצבי אספקת מלאי או מצבי עודף מלאי ולשפר את היעילות הכוללת של שרשרת האספקה.
הטמעת טכנולוגיית RFID לזיהוי המיקום המדויק של המטען
טכנולוגיית RFID הפכה למרכיב עיקרי במעקב אחר מטענים בשל יכולתה לספק זיהוי מדויק של סחורות. תגי RFID מוצמדים לפריטים או מיכלים בודדים, ומאפשרים לעקוב אחריהם לאורך שרשרת האספקה.
על ידי הטמעת טכנולוגיית RFID, חברות לוגיסטיקה יכולות לזהות את המיקום המדויק של המטען שלהן בכל זמן נתון. מידע זה חיוני לתכנון מסלול יעיל, מכיוון שהוא מאפשר לעסקים לייעל את פעולות התחבורה שלהם ולהבטיח אספקה בזמן.
בנוסף למעקב אחר מיקום, טכנולוגיית RFID מאפשרת גם ניהול מלאי אוטומטי. חברות לוגיסטיקה יכולות להשתמש בקוראי RFID או סורקים כדי לספור או לסרוק פריטים במהירות ללא התערבות ידנית. זה חוסך זמן ומפחית את הסיכון לשגיאות הקשורות לתהליכים ידניים.
מנף מכשירי IoT למעקב ומעקב יעילים
האינטרנט של הדברים (IoT) חולל מהפכה במעקב אחר מטענים בכך שאיפשר שילוב חלק של מכשירים פיזיים עם מערכות דיגיטליות. מכשירי IoT, כגון חיישנים ועוקבים, יכולים להיות מחוברים למשלוחים כדי לאסוף נתונים על מיקומם, הטמפרטורה, הלחות, רמות ההלם ותנאים סביבתיים אחרים.
על ידי מינוף מכשירי IoT, חברות לוגיסטיקה יכולות להשיג מעקב ומעקב בזמן אמת אחר המטענים שלהן. הם יכולים לפקח על תנועת הסחורה מהמחסן ליעד הסופי ולוודא כי היא מטופלת כהלכה לאורך כל המסע.
מכשירי IoT מאפשרים גם פתרון בעיות פרואקטיבי על ידי מתן התראות או הודעות מיידיות במקרה של בעיות במהלך המעבר. לדוגמה, אם משלוח חורג מסף טמפרטורה מסוים או חווה רמות הלם מוגזמות, מנהלי לוגיסטיקה יכולים לנקוט בפעולה מיידית כדי למנוע נזק או קלקול.
ניתוח חיזוי: חיזוי עיכובים ואופטימיזציה של מסלולים
Predictive Analytics הוא כלי רב עוצמה המאפשר לחברות לוגיסטיקה לחזות אירועים עתידיים בהתבסס על נתונים היסטוריים ומודלים סטטיסטיים. כאשר מיושמת על מעקב אחר מטענים, ניתוח חזוי יכול לעזור לזהות עיכובים או שיבושים פוטנציאליים מראש ולייעל מסלולים בהתאם.
על ידי ניתוח נתוני משלוח היסטוריים, דפוסי מזג אוויר, תנאי תנועה וגורמים רלוונטיים אחרים, אלגוריתמים של ניתוח חזוי יכולים ליצור תחזיות מדויקות לגבי זמני אספקה וצווארי בקבוק פוטנציאליים. מידע זה מאפשר למנהלי לוגיסטיקה לייעל מסלולים, להקצות משאבים בצורה יעילה יותר ולקבל החלטות מושכלות לגבי מצבי תחבורה חלופיים במידת הצורך.
ניתוח חיזוי ממלא גם תפקיד מכריע באופטימיזציה של ניהול המלאי. על ידי ניתוח דפוסי ביקוש ותחזיות מכירה, חברות לוגיסטיקה יכולות להבטיח שיש להן את הכמות הנכונה של מלאי בכל מקום. זה עוזר למנוע עודף מלאי או מלאי מלאי ומפחית את עלויות האחזקה.
שילוב בלוקצ’יין למעקב אחר מטען מאובטח ושקוף
טכנולוגיית Blockchain מציעה דרך מאובטחת ושקופה לעקוב אחר מטענים לאורך שרשרת האספקה. על ידי שילוב בלוקצ’יין במערכות מעקב המטען שלהן, חברות לוגיסטיקה יכולות ליצור תיעוד בלתי ניתן לשינוי ועמיד בפני חבלה של כל עסקה או אירוע הקשור למשלוח.
כל עסקה נרשמת בבלוק, המקושר לבלוקים קודמים בסדר כרונולוגי, ויוצר שרשרת משמורת שקופה וניתנת לביקורת. זה מבטיח שלכל בעלי העניין תהיה גישה לאותו מידע ומפחית את הסיכון למחלוקות או אי התאמות.
טכנולוגיית Blockchain גם משפרת את האבטחה על ידי הצפנת נתונים ומתן בקרות גישה מאובטחות. זה מבטל את הצורך במתווכים או באימות צד שלישי, מפחית עלויות ומשפר את היעילות.
התראות והתראות אוטומטיות לפתרון בעיות יזום
התראות והתראות אוטומטיות חיוניות לפתרון בעיות יזום בפעולות מעקב אחר מטענים. על ידי הגדרת כללים או ספים מוגדרים מראש, חברות לוגיסטיקה יכולות לקבל התראות מיידיות אם משלוח חורג מהמסלול המיועד לו, חווה עיכובים או נתקל בבעיות כלשהן במהלך המעבר.
התראות אוטומטיות אלו מאפשרות למנהלי לוגיסטיקה לנקוט בפעולה מיידית ולמזער את ההשפעה על זמני האספקה או שביעות רצון הלקוחות. לדוגמה, אם משלוח מתעכב עקב עומס תנועה, מנהלי לוגיסטיקה יכולים לנתב אותו למסלול חלופי כדי להבטיח אספקה בזמן.
התראות אוטומטיות גם עוזרות לשפר את התקשורת בין ספקי לוגיסטיקה ולקוחות. על ידי שליחת עדכונים בזמן אמת לגבי מצב המשלוחים שלהם, עסקים יכולים לשפר את שביעות רצון הלקוחות ולהפחית פניות או תלונות.
יישומים ניידים לניטור וניהול עומסים תוך כדי תנועה
בעולם המונע על ידי מובייל של ימינו, יישומים ניידים הפכו לכלים חיוניים לניטור וניהול עומסים תוך כדי תנועה. חברות לוגיסטיקה יכולות לפתח אפליקציות מובייל מותאמות אישית המספקות נראות בזמן אמת לתוך המשלוחים, מאפשרות תקשורת מיידית עם נהגים או ספקים, ומאפשרות ניהול עומס יעיל.
עם יישומים ניידים, מנהלי לוגיסטיקה יכולים לעקוב אחר תנועת המטען שלהם מכל מקום באמצעות הסמארטפונים או הטאבלטים שלהם. הם יכולים לקבל הודעות מיידיות על כל בעיה או עיכוב ולנקוט פעולה מיידית כדי לפתור אותן.
יישומים ניידים גם מאפשרים ניהול עומסים יעיל על ידי מתן גישה לנתוני מלאי בזמן אמת, פרטי הזמנה ולוחות זמנים של משלוח. מנהלי לוגיסטיקה יכולים להקצות משאבים, להקצות משימות ולנטר את ההתקדמות בזמן אמת, ולהבטיח שכל עומס מטופל ביעילות ומועבר בזמן.
שיפור חווית הלקוח באמצעות שיפור מעקב אחר מטענים
מעקב אחר מטענים משופר מתורגם ישירות לחוויית לקוח טובה יותר. על ידי מתן מידע מדויק ובזמן אמת על מצב המשלוחים שלהם, חברות לוגיסטיקה יכולות לשפר את שביעות רצון הלקוחות ונאמנותם.
לקוחות מעריכים שקיפות ונראות לגבי תנועת הסחורה שלהם. עם מערכות משופרות למעקב אחר מטענים, חברות לוגיסטיקה יכולות לספק הערכות משלוח מדויקות, להודיע ללקוחות על עיכובים או בעיות מראש, ולהבטיח פתרון בזמן של כל בעיה שעלולה להתעורר.
מעקב אחר מטענים משופר מאפשר גם תקשורת טובה יותר בין ספקי לוגיסטיקה ללקוחות. על ידי שליחת התראות או עדכונים אוטומטיים לגבי מצב המשלוחים שלהם באמצעות דואר אלקטרוני או SMS, עסקים יכולים לעדכן את הלקוחות לאורך כל תהליך המשלוח.
לסיכום
לסיכום, אסטרטגיות אפקטיביות למעקב אחר מטענים חיוניות לפתיחת יעילות בפעולות לוגיסטיות. על ידי מינוף טכנולוגיות מעקב בזמן אמת כמו GPS ופתרונות תוכנה מבוססי ענן, הטמעת פתרונות RFID ו-IoT לשיפור הנראות, ניצול הכוח של ניתוח חזוי למסלולים אופטימליים, אוטומציה של תהליכי ניהול מלאי, שילוב בלוקצ’יין למעקב מאובטח ושקוף, אופטימיזציה של מסלולים עם אלגוריתמים מונעי בינה מלאכותית, התגברות על אתגרים במעקב חוצה גבולות, הבטחת תאימות ואבטחה בפעולות מעקב אחר מטענים – חברות לוגיסטיקה יכולות להעלות את המשחק שלהן לגבהים חסרי תקדים.
מעקב אחר מטענים אינו רק לדעת היכן נמצאים המשלוחים שלך; מדובר באופטימיזציה של תהליכים, בהפחתת עלויות, בשיפור שביעות רצון הלקוחות – מדובר בפתיחת יעילות. אז אמצו את האסטרטגיות הללו בזרועות פתוחות, השקיעו בטכנולוגיות הנכונות והישארו לפני המתחרים על ידי אספקת מצוינות בכל שלב בשרשרת האספקה.