מה בוובינר
מוצר דו-שימושי הוא מוצר, שירות או טכנולוגיה, המיועדים לשימוש אזרחי, אך עלולים לשמש גם למטרות צבאיות או לטרור. מטרת הפיקוח על הייצוא הדו-שימושי והאב”כ בעולם היא מניעת הפצה של כלי נשק וטכנולוגיות, לרבות נשק להשמדה המונית, לגורמים המקדמים טרור בין-לאומי.
כל אדם או חברה אשר עוסקת ביצוא מוצר, רכיב משולב במוצר, טכנולוגיה, או שירותים אזרחיים דו-שימושיים מפוקחים, או המצויים בתחום האב”כ ומנויים ברשימות הפיקוח, מחויבים על פי חוק לפנות לקבלת רישיון מטעם אגף הפיקוח על היצוא הדו שימושי במשרד הכלכלה והתעשייה.
החשיפה הנמוכה יחסית שיש לתעשייה לעולם הדו שימושי-עלולה להביא לכך שחברות ישראליות ייצאו פריטים דו-שימושיים, בשוגג וללא כוונת זדון, ללא רישיון מתאים, מה שמהווה עבירה על חוקי הייצוא של מדינת ישראל.
מטרת הוובינר היא להעניק ליצואנים את מלוא המידע באשר לעולם זה וכן דרכי פעולה ועבודה מעשיות מול מינהל הפיקוח במידה ויש בכך צורך.
בתוכנית:
• הסבר כללי על מינהל הפיקוח והפונקציות העיקריות בו: רישוי, אכיפה, outreach ורגולציה ובינלאומי.
• הגדרה ומהות מוצר דו-שימושי, כולל דוגמאות מעשיות למוצרים נפוצים.
• מטרות הפיקוח על הייצוא הדו-שימושי והאב”כ והפרספקטיבה הבינלאומית והגיאו-פוליטית לנושא.
• הסבר על סוגי הרישיונות השונים, מבנה טופס הרישוי והמסמכים הנדרשים על מנת להגיש בקשת רישיון תקינה.
• טיפים שימושיים לעבודה נכונה ויעילה מול מינהל הפיקוח
מרצה:
נטע בר-אל, מנהלת אגף הפיקוח על הייצוא הדו-שימושי והאב”כ במשרד הכלכלה והתעשייה.
קהל היעד:
יצואנים ישראלים של מוצרים, שירותים או ידע דו-שימושיים או בסקטורים ותחומי פעילות אופייניים לעולם הדו-שימושי
על המרצה:
נטע בר-אל, מנהלת אגף הפיקוח על הייצוא הדו-שימושי והאב”כ במשרד הכלכלה והתעשייה.
נטע הצטרפה למשרד הכלכלה והתעשייה בשנת 2008 לאחר סיום קורס הצוערים של המשרד. בתפקידה האחרון שימשה נטע כציר ונספחת מסחרית לאיחוד האירופי בבריסל, בלגיה. במסגרת תפקיד זה טיפלה בנושאי רגולציה הקשורים לסחר ותעשייה מול מוסדות האיחוד האירופי. בין השנים 2015-2018 ניהלה נטע את מחלקת הסכמי סחר בילטראליים (אסיה ומזרח אירופה), באגף למדיניות והסכמי סחר במינהל סחר חוץ, משרד הכלכלה והתעשייה. במסגרת תפקיד זה, הייתה אחראית על ניהול מו”מ על הסכמי אזור סחר חופשי (אס”ח), תחזוק ועדכון ההסכמים הקיימים וטיפול בפניות של חברות הנתקלות בחסמי סחר שאינם מכסיים, כגון בעיות רגולציה ואישורים שונים הנדרשים במדינות היעד. לפני כן, בין השנים 2012-2014 שירתה נטע כנספחת מסחרית בשגרירות ישראל בבוגוטה, קולומביה. במסגרת תפקיד זה הייתה אחראית על איתור הזדמנויות עבור חברות ישראליות בקולומביה וסיוע בפיתוח העסקי שלהן במדינה. כמו כן, תפקידה כלל יצירת פלטפורמות לשיתוף פעולה בין חברות ישראליות לבין ישויות קולומביאניות בסקטורים שונים.
נטע בעלת תואר ראשון ביחסים בינלאומיים ומדע המדינה מהאוניברסיטה העברית בירושלים ותואר שני במנהל ומדיניות ציבורית מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב.